Οι επιθέσεις στον Harry για το Netflix ήδη ξεκίνησαν και η Meghan πυροδοτεί τις σχέσεις με το Παλάτι

Κατερίνα Μπούσιου
Οι επιθέσεις στον Harry για το Netflix ήδη ξεκίνησαν και η Meghan πυροδοτεί τις σχέσεις με το Παλάτι

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Η χθεσινή βράβευση του ζευγαριού, η αλά Hollywood εμφάνιση και η ερώτηση ενός δημοσιογράφου προς τον Harry που έφερε μία μικρή ταραχή. 

Για πρώτη φορά στα δύο χρόνια της παραμονής τους στις ΗΠΑ, ο Harry και η Meghan έκαναν εμφάνιση που θύμιζε σταρ του Ηοllywood στο Ίδρυμα Robert Kennedy για τα βραβεία «Human Rights Ripple of Hope Awards». Λίγο πριν παραλάβουν το βραβείο τους, ο Harry δέχθηκε και την πρώτη «επίθεση» μία μέρα πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ τους στο Netflix με την σύζυγο του Meghan αργότερα να κάνει ξανά αναφορά (και όχι τυχαία) στις συνθήκες που επικρατούσαν στο Παλάτι.

«Βάζεις τα χρήματα πάνω από την οικογένεια»;

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, Harry και Meghan προσήλθαν στο gala, γνωρίζοντας ήδη πως θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων και των φωτογράφων ενόψει της αυριανής τους πρεμιέρας. Κατά την είσοδό τους όμως, περίμενε μία έκπληξη τον Harry, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Βάζεις τα χρήματα πάνω από την οικογένεια Harry»; αναφερόμενος προφανώς στην υψηλή αμοιβή του Netflix προς το ζευγάρι.

Εκείνος χαμογέλασε και αρκέστηκε να πει ένα «Πολλές ερωτήσεις», δίχως να απαντήσει επι της ουσίας και δίχως να φανεί ότι ενοχλείται.

Τα ειδικά βραβεία για την προάσπιση της ψυχικής υγείας και κατά των φυλετικών διακρίσεων, έδωσαν την ευκαιρία πολλές φορές στην Meghan και τον Harry καταρχάς να αστειευτούν. Εκείνος δήλωσε μάλιστα ότι αισθάνεται λες και βγήκε ραντεβού με την γυναίκα του, γιατί λόγω των παιδιών τους, δεν βγαίνουν τόσο συχνά από το σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Νέο τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan: Τα δάκρυα, η Diana & η κατάρα των γυναικών

Και αφού μίλησαν για το όραμα του Robert Kennedy για τον ανθρωπισμό και την κατάργηση των διακρίσεων, η Meghan θεώρησε σωστό να επαναλάβει κάτι που είχε πει και στην περίφημη συνέντευξη του ζευγαριού στην Oprah. Κάνοντας όμως μία κίνηση που πυροδοτεί ξανά τις σχέσεις τους με το Παλάτι, λίγο πριν την πρεμιέρα στο Netflix.

Ανέφερε ξανά τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε όταν ζούσε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν ήθελα πια να ζω» και τόνισε ξανά ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να το καταπολεμήσει όλο αυτό και να πάρει την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της.

Το αντίστοιχο βραβείο που πήρε το ζευγάρι, έχει λάβει στο παρελθόν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και αποτέλεσε μία εξαιρετική διαφήμιση του ντοκιμαντέρ τους.

Γιατί βραβεύτηκαν, ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο έφυγαν από την Αγγλία. Ότι με την στάση τους και μετά από τα ρατσιστικά σχόλια που δεχόταν η Meghan από τους επιτελείς του Παλατιού, κατάφεραν κυρίως μέσω του δικού τους ιδρύματος, να δώσουν μήνυμα ελπίδας κατά των διακρίσεων.

https://www.instagram.com/p/Cl2Oevxun56

Μάλιστα ο Harry έκλεισε την ομιλία του με μία φράση του Robert Kennedy: «Κάθε φορά που ένας άνθρωπος υπερασπίζεται ένα ιδανικό, ή παλεύει την αδικία και ενεργεί για να βελτιώσει την τύχη των άλλων, στέλνει ένα μικρό κύμα ελπίδας στον κόσμο».

https://www.instagram.com/p/ClyfFz4ORWF