Ο Βασιλιάς Κάρολος διώχνει τον αδερφό του από το Παλάτι

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Βασιλιάς Κάρολος διώχνει τον αδερφό του από το Παλάτι
Prince-Andrew-King-Charles GettyImages

Επίσημα "ατιμασμένος" ο Πρίγκιπας Andrew μετά το σκάνδαλο Epstein. Έτοιμος ο Βασιλιάς Κάρολος για την Χριστουγεννιάτικη ομιλία του.

Ο Βασιλιάς Κάρολος έδιωξε (επιτέλους;) τον αδερφό του, Πρίγκιπα Andrew από το Παλάτι, μετά το σκάνδαλο του εκλιπόντος Jeffery Epstein, του μεγαλοεπιχειρηματία που κατηγορήθηκε για συνέργεια σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Prince Andrew King Charles

Πάει και ο τελευταίος Βασιλικός δεσμός

Ο Δούκας της Υόρκης, στα 62 του χρόνια, τού απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο πλέον δεν επιτρέπεται να χρησιμποιεί ως χώρο γραφείου ή να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη διεύθυνση για οποιονδήποτε λόγο, όπως και το προσωπικό που τον υπηρετούσε αναμένεται να αποσυρθεί.

Πριν από τρία χρόνια, ο Πρίγκιπας Andrew αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα μετά την "καταστροφική" του συνέντευξη στο BBC και τις υποδείξεις της Βασίλισσας Ελισσάβετ, ενώ τον Φεβρουάριο αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια λίρες για τη διευθέτηση της κατηγορίας περί σεξουαλικής επίθεσης, χωρίς ωστόσο να αναλάβει ευθύνες.

Prince Andrew 1 - funeral

Βασιλιάς Κάρολος προς Πρίγκιπα Andrew: "Είσαι πλέον μόνος σου"

Σύμφωνα με πηγές του βρετανικού The Sun, "Ο Βασιλιάς ήταν ξεκάθαρος. Οποιαδήποτε παρουσία στο Παλάτι έχει επισήμως τελειώσει. Δεν είναι στο βασιλικό εργατικό δυναμικό. Είναι πλέον μόνος του."

Τα νέα έρχονται τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση πως η Βασίλισσα Καμίλα θα τον αντικαταστήσει και θα αναλάβει τον τίτλο του ως συνταγματάρχης της Γρεναδιέρικης Φρουράς, που έγινε στα πλαίσια των ανακατατάξεων στις ανώτερες βασιλικές στρατιωτικές θέσεις.

Αυτές οι ανακατατάξεις θα βρουν την Πριγκίπισσα της Ουαλίας να προάγεται στα πρώτα της στρατιωτικά καθήκοντα, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του συνταγματάρχη της Ιρλανδικής Φρουράς, ρόλο που μέχρι πρότεινος κρατούσε ο σύζυγός της.

Όσο για την υπόλοιπη οικογένεια, ο Πρίγκιπας William θα γίνει συνταγματάρχης της Ουαλικής Φρουράς.

Η Κate αισθάνεται προδομένη από τον Harry και εκείνος μόλις απέκτησε μία ακόμη αντίπαλο στο Παλάτι

Ο Πρίγκιπας Andrew μέχρι τώρα είχε στην κατοχή του 10 στρατιωτικούς τίτλους, ενώ προσπαθούσε να καθαρίσει το όνομά του λόγω της σχέσης του με τον παιδόφιλο Jeffery Epstein, όμως εν τέλει του αφαιρέθηκε ο τελετουργικός του τίτλος όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβιβασμό με ένα από τα θύματα του Epstein, την Virginia Giuffre, η οποία τον κταηγόρησε και για σεξουαλική επίθεση. Να σημειώσουμε ότι ο διακανονσιμός πιστεύεται ότι άγγιξε τις 12 εκατομμύρια λίρες, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται σθεναρά κάθε ανάμειξη.

Επίσης, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Υπουργείο Εσωτερικών απέσυρε την 24ωρη ένοπλη ασφάλεια (κόστους 3 εκ. λίρες τον χρόνο!) που του είχε χορηγήσει, με τον βασιλικό οίκο να αναλαμβάνει αυτά τα έξοδα. Δεν νομίζουμε να μείνει στον δρόμο βέβαια, μιας και φαίνεται ότι -προς το παρόν τουλάχιστον- θα κρατήσει το Royal Lodge με τις 31 κρεβατοκάμαρες στο κτήμα του Windsor.

Prince Andrew 3

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ομιλία του Βασιλιά Κάρολου

Τα οικογενειακά προβλήματα δεν σταματούν ποτέ, αλλά για την Μεγάλη Βρετανία τα Χριστούγεννα είναι ίσως η πιο σημαντική γιορτή του χρόνου. Στολισμένη, λαμπερή και έτοιμη για μετάδοση είναι πλέον η χριστουγεννιάτικη ομιλία του Βασιλιά Καρόλου, ο οποίος θα αποδώσει έναν συγκινητικό φόρο τιμής στην μητέρα του.

Μία από τις πιο σημαντικές ομιλίες του Βασιλιά μαγνητοσκοπήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει για τελευταία φορά το φέρετρο της βασίλισσας Ελισσάβετ και να την αποχαιρετήσει οριστικά.

Το μήνυμα αναμένεται να είναι συναισθηματικά φορτισμένο και να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του, ενώ έχει οριστεί να μεταδοθεί την ημέρα των Χριστουγέννων στις 3 το μεσημέρι (ώρα Αγγλίας).

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Harry και της Meghan απογοήτευσε - δίκαια- τους θαυμαστές τους

Η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω, τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, και δείχνει τον Βασιλιά Κάρολο να φοράει ένα ζωηρό μπλε κουστούμι, γιορτινή μπλε γραβάτα και ένα μαντήλι με καρό σχέδιο. Μήπως αυτή η ένδυση είναι και η ίδια ένα νεύμα προς τη μητέρα του, η οποία ήταν της άποψης πως ο καλύτερος τρόπος για να σε πιστεύει ο κόσμος είναι να ντύνεσαι πολύχρωμα;

Christmas-King-Charles.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Twitter/TheRoyalFamily