Ο αδελφός του Κάρολου έκανε τη διαφορά - Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Εδουάρδου με την Ελισάβετ

Κατερίνα Μπούσιου
Ο αδελφός του Κάρολου έκανε τη διαφορά - Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Εδουάρδου με την Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σοφία, ήταν οι μόνοι από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θυμήθηκαν την Ελισάβετ με έμπρακτο τρόπο αυτά τα Χριστούγεννα. 

Είναι κάτι σαν παράδοση για την βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, να ξεχωρίζουν οι χριστουγεννιάτικες κάρτες που στέλνουν κατά χιλιάδες όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Και ενώ όλοι έχουν οικογενειακές τους φωτογραφίες, ή πορτραίτα τους, ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ενθουσίασε με την δική του επιλογή. Γιατί ήταν ο μόνος που θυμήθηκε την μητέρα του Ελισάβετ.

Ποια η σημασία της χριστουγεννιάτικης κάρτας που επέλεξε με την σύζυγό του Σοφία;

Britain Royals
Britain's Queen Elizabeth II, foreground right, accompanied by Sophie, the Countess of Wessex, attend a reception to celebrate the work of The Queen Elizabeth Diamond Jubilee Trust at Buckingham Palace, London, Tuesday, Oct. 29, 2019. (Kirsty O'Connor/Pool Photo via AP)

Η αδυναμία στην μητέρα του και η συμβολική κίνηση

Οι Wessexs, δηλαδή ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του κόμμισα του Έσσεξ Σοφία, είναι τα τελευταία χρόνια από τα πιο ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, στα δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα που βρίσκονται υπό την επιστασία τους. Υπήρξαν όμως και εκείνοι που ήταν πιο κοντά από κάθε άλλον - εκτός από τον βασιλιά Κάρολο - στην βασίλισσα Ελισάβετ. Σε γιορτές και σε χαρές, αλλά και σε κάθε δυσκολία.

https://www.instagram.com/p/CiTUUsVMdK2

Έχει γραφτεί πολλές φορές πως η Σοφία ήταν η αγαπημένη νύφη της βασίλισσας, την ακολουθούσε σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις της και από τις ελάχιστες που βρίκονταν το τελευταίο διάστημα κοντά της. Ακόμη και την τελευταία ημέρα πριν φύγει από τη ζωή. Η Ελισάβετ όπως λεγόταν θαύμαζε το χιούμορ της και τον τρόπο που στάθηκε με αξιοπρέπεια, δίπλα στον μικρότερο γιο της.

Για αυτό και ο Εδουάρδος αποφάσισε η φετινή χριστουγεννιάτικη κάρτα τους, να είναι ένας φόρος τιμής στην μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο. Και αποτυπώνει τον ξεχωριστό δεσμό που είχαν μαζί της, αλλά και με τον πατέρα του Φίλιππο.

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Harry και της Meghan απογοήτευσε - δίκαια- τους θαυμαστές τους

https://www.instagram.com/p/Cmc26REozrF

Για αυτό και στο δεύτερο μέρος της κάρτας υπάρχει και μία φωτογραφία από την σκωτζέζικη εξοχή με το βασιλικό ζεύγος. Η αγάπη και η οικογενειακή του Παλατιού σε μία και μόνη εικόνα. Αυτή η φωτογραφία όμως φαίνεται πως άρεσε ιδιαίτερα στους θαυμαστές τους.

edouardcard.JPG

Σε αντίθεση με τον θείο του, ο πρίγκιπας William, προτίμησε για δεύτερη χρονιά μία οικογενειακή φωτογραφία.

https://www.instagram.com/p/CmH_qcOtUx_

Όσο για τον βασιλιά Κάρολο και μεγαλύτερο αδελφό του Εδουάρδου και λόγω του νέου του ρόλου, όφειλε να έχει μία πιο μεγαλοπρεπή φωτογραφία μαζί με την βασιλική σύζυγο Καμίλα.

https://www.instagram.com/p/CmCzC_Ks6Hj