Γιατί στο πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου δεν είδαμε οικογενειακές φωτογραφίες

Μαρία Ροδίτη
Γιατί στο πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου δεν είδαμε οικογενειακές φωτογραφίες

Victoria Jones/Pool Photo via AP

Ο νέος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, ο Κάρολος, έστειλε το πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα ως βασιλιάς, χωρίς όμως να παρουσιάσει καμία οικογενειακή φωτογραφία. Τα πλάνα με Kate και William και η απουσία Harry και Meghan.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 25/12, ο Κάρολος έβγαλε τον πρώτο χριστουγεννιάτικο λόγο του ως βασιλιάς, εστιάζοντας το μήνυμά του στην κρίση ακρίβειας που πλήττει τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ – όπως ήταν αναμενόμενο- απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του, Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Το... παράδοξο με το διάγγελμα του νέου μονάρχη, που βιντεοσκοπήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ήταν ότι όσο εκείνος μιλούσε δεν φάνηκε καμία οικογενειακή φωτογραφία σε κανένα πλάνο. Και όλοι- εύλογα- αναρωτιούνται γιατί. Ναι μεν έπαιξαν πλάνα του William και της Kate, όμως καμία απολύτως family photo.

Harry και Meghan έχασαν και την τελευταία ευκαιρία να συμφιλιωθούν με τον Κάρολο

Ο λόγος που δεν υπήρξαν οικογενειακές φωτογραφίες στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Καρόλου

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ο Βασιλιάς Κάρολος δεν ήθελε να παρουσιάσει καμία οικογενειακή φωτογραφία όσο έβγαζε το χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του για πρώτη φορά. Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας ήθελε πρωτίστως να δώσει έμφαση στη Βασίλισσα Ελισάβετ, την οποία και έχασε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν ήθελε τίποτα και κανένας να επισκιάσει τη μητέρα του. Και αυτό φάνηκε και από την τοποθεσία που επέλεξε για να βγάλει τον χριστουγεννιάτικο λόγο του.

Βλέπεις, το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου είναι τόπος ανάπαυσης πολλών μελών της οικογένειας του Καρόλου, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του, της Ελισάβετ και του Φιλίππου, του παππού και της γιαγιάς του, Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και Βασίλισσας Μητέρας αντίστοιχα, και της θείας του, πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Σε δεύτερη φάση, θα έπρεπε να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο γραφείο μπροστά στον Κάρολο πάνω στο οποίο θα ήταν τοποθετημένες οικογενειακές φωτογραφίες, αν αυτές έπρεπε να φανούν. Και από υλικοτεχνική άποψη, αυτό δεν ήταν εφικτό.

Μπορεί, λοιπόν, το πρώτο μήνυμα του Καρόλου ως βασιλιάς να μην εμπεριείχε φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας, είχε όμως πλάνα του William και της Κate από το ταξίδι τους στο Swansea, τα οποία παρουσιάστηκαν όσο ο μονάρχης μιλούσε. Για τη Meghan και τον Harry ούτε λόγος, φυσικά. Ειδικά μετά το ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix- που οδήγησε σε τεντωμένο σχοινί τις σχέσεις με το Παλάτι- δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε ή να ακούσουμε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Καρόλου κάτι που να αφορά Harry και Meghan.

Τι ανέφερε ο Κάρολος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Στην πρώτη χριστουγεννιάτικη ομιλία του, ο Κάρολος εστίασε σε ζητήματα που τον ενδιαφέρουν, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας, και αυτό φάνηκε με το σκηνικό που επέλεξε. Για να καταλάβεις, το αστραφτερό χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρισκόταν στο background του έχει επαναχρησιμοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ ήταν διακοσμημένο με βιώσιμα στολίδια, όπως τα κουκουνάρια.

Ο βασιλιάς της Βρετανίας απέτισε, επίσης, φόρο τιμής στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, ξεκινώντας το μήνυμά του ως εξής: «Στέκομαι εδώ, σε αυτό το εξαίσιο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor, τόσο κοντά στο σημείο όπου είναι αναπαυμένη η αγαπημένη μου μητέρα, η αείμνηστη βασίλισσα, μαζί με τον αγαπημένο μου πατέρα». Και συνέχισε: «Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδος για όλους εμάς που έχουμε χάσει αγαπημένα πρόσωπα. Νιώθουμε την απουσία τους κάθε εποχή και τους θυμόμαστε σε κάθε λατρεμένη παράδοση».

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς απέτισε φόρο τιμής σε όσους υποστηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη: «Θέλω ιδιαίτερα να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους υπέροχα ευγενικούς ανθρώπους, που δίνουν με τόση γενναιοδωρία τρόφιμα ή δωρεές, ή αυτό το πολυτιμότερο αγαθό από όλα, τον χρόνο τους, για να υποστηρίξουν εκείνους γύρω τους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», είπε ο Βασιλιάς.

Το μήνυμα συνοδευόταν από φωτογραφίες φιλανθρωπικών οργανώσεων που έδιναν φαγητό σε άστεγους και εθελοντές που βοηθούσαν σε τράπεζα τροφίμων.