Η άγνωστη σχέση William & Kate με τον Παύλο και την Marie Chantal και η εκδήλωση που θα βρεθούν μαζί

Η άγνωστη σχέση William & Kate με τον Παύλο και την Marie Chantal και η εκδήλωση που θα βρεθούν μαζί

(Angela Weiss Pool Photo via AP)

Στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών μία ιδιαίτερη δεξίωση - τιμητική εκδήλωση για τον τέως με τον William και την Kate να έχουν δηλώσει ήδη ότι θα παρεβρεθούν. 

Παρά την φημολογία πως ο πρίγκιπας William θα ερχόταν στην Αθήνα για την κηδεία του νονού του τέως Κωνσταντίνου, τελικά είδαμε την θεία του πριγκίπισσα Άννα. Όμως όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες οι βρετανοί διάδοχοι θα συναντήσουν τον Παύλο και την Marie Chantal σε μία ειδική εκδήλωση - δεξίωση.

Τι είναι όμως αυτό που ενώνει τον William με τον Παύλο εδώ και δύο δεκαετίες;

Η διπλή κουμπαριά William και Παύλου

Στην Ελλάδα η πρώην βασιλική οικογένεια δεν έχει κανέναν τίτλο ευγενείας, αλλά στους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, με τους περισσότερους να έχουν πρώτου ή δεύτερου βαθμού συγγένεια, αναφέρονται με τους τίτλους τους. Με δεδομένο ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική βασιλική καταγωγή, οι δεσμοί της οικογένειας του δικού μας τέως με την βασίλισσα Ελισάβετ και την οικογένειά της, ήταν στενοί.

Ο τέως Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους 7 νονούς του πρίγκιπα William και είχε στενούς δεσμούς με την Diana ακόμη και μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο.

Aυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως με την σειρά του εκείνος είχε βαφτίσει τον πρωτότοκο γιο του Παύλου και της Marie Chantal, Αλέξιου. Μάλιστα τότε είχε εμφανιστεί στον ορθόδοξο ναό του Λονδίνου με σπασμένο χέρι, λόγω ενός ατυχήματος που είχε στο πόλο.

Παύλος & Marie Chantal: Πλάνα από το πολυτελές σπίτι τους στη Νέα Υόρκη πριν γυρίσουν στην Αθήνα

William και Kate έχουν κρατήσει στενούς φιλικούς δεσμούς με τον Παύλο και την Marie Chantal, κυρίως όταν ο γιος του τέως βρίσκεται στο δεύτερο σπίτι τους στο Λονδίνο. Ήταν παρόντες στον γάμο τους όπως και στον γάμο του πρίγκιπα Harry με την Meghan.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, τις επόμενες ημέρες θα γίνει μία μεγάλη εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του ο τέως Κωνσταντίνος και εκεί θα βρίσκεται και ο William.

Θα είναι σαν ένα μικρό μνημόσυνο για βρετανούς γαλαζοαίματους και έλληνες επιχειρηματίες που μένουν στην Βρετανία και με τους οποίους ο τέως και τα παιδιά του είχαν και έχουν στενές φιλικές σχέσεις. Ο Παύλος διοργανώνει αυτή την τελετή και θα είναι παρόντα όλα τα παιδιά και τα εγγόνια της οικογένειας.