Η άγνωστη κόντρα της βασίλισσας Letizia και της Marie Chantal και η συμφιλίωση στην κηδεία του τέως

Κατερίνα Μπούσιου
Η άγνωστη κόντρα της βασίλισσας Letizia και της Marie Chantal και η συμφιλίωση στην κηδεία του τέως

Το tweet που έφερε την ρήξη. Η σύζυγος του Παύλου και η σύζυγος του πρώτου του ξάδελφου και βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, είχαν ψυχρανθεί για ένα διάστημα, αλλά μπροστά στο κοινό οικογενειακό πένθος για τον τέως αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στην Αθήνα. 

Οι Ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι οι οποίοι βρέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αθήνα, συνδέονται είτε με στενούς, είτε με μακρινούς συγγενικούς δεσμούς. Δύο όμως γυναίκες που είναι μέλη της ευρύτερης οικογένειας του τέως, είχαν μία άγνωστη σε πολλούς κόντρα και μία συμφιλίωση που έγινε λίγες ώρες πριν στην Αθήνα.

Η βασίλισσα της Ισπανίας Letizia και η σύζυγος του Παύλου Μarie Chantal άφησαν πίσω αυτά που τους χώριζαν και εμφανίστηκαν συμφιλιωμένες.

https://www.instagram.com/p/CmmNklZIij8

Το δείπνο που τις έφερε κοντά

Οι περισσότεροι από τους εστεμμένους και υψηλούς προσκεκλημένους, είχαν φτάσει νωρίς χθες το απόγευμα στην Αθήνα για να παραστούν σήμερα στον αποχαιρετισμό του τέως. Η οικογένεια του Κωνσταντίνου για να τους τιμήσει έδωσε ένα δείπνο για 50 άτομα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και εκεί φάνηκαν χαμογελαστές και αγκαζέ, η βασίλισσα της Ισπανίας Letizia και η σύζυγος του Παύλου Marie Chantal.

Την αντίφαση στις σχέσεις τους με το παρελθόν, εντόπισαν τα ξένα δίκτυα που κάλυψαν για όλη την Ευρώπη το γεγονός και θυμήθηκαν ξανά για ποιο λόγο είχαν τσακωθεί.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το dress code ήταν το προβλεπόμενο: royal chic black

Όλα είχαν ξεκινήσει από τον καυγά που έγινε μπροστά στις κάμερες το 2018 μεταξύ της βασίλισσας της Ισπανίας (πεθεράς της Letizia και μητέρας του Φελίπε), Σοφίας. Είχε αρνηθεί να βγουν φωτογραφία οι κόρες της μαζί με την γιαγιά τους και ο λεκτικός διακπληκτισμός τους είχε γίνει ορατός σε όλους, φέρνοντας και σε αμηχανία τον βασιλιά.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο και σχολιάστηκε και από τα social media. Τότε από το προφίλ της στο Twitter, η Marie Chantal παρά την συγγενική τους σχέση, (Παύλος και Φελίπε είναι πρώτα ξαδέλφια) σχολίασε την κίνηση αυτή, γράφοντας μάλιστα: «Αυτό με κάνει να θυμώνω πάρα πολύ. Καμία γιαγιά δεν αξίζει αυτή την μεταχείριση. Έδειξε τον πραγματικό της εαυτό».

chantal_tweet.JPG

Αυτό έφερε μία ψυχρότητα στις σχέσεις τους, οι οποίες όμως με την πάροδο ήδη 4 χρόνων από το συμβάν, φάνηκε πως αποκαταστάθηκαν. Αφενός το κοινό τους πένθος, αφετέρου λόγω και της υψηλής τους θέσης στην Royal ευρωπαϊκή ελίτ, άφησαν τις διαφορές τους στο παρελθόν. Και έγιναν ξανά φίλες. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν να είναι.