Το Spare του πρίγκιπα Harry οδεύει για τον τίτλο του δημοφιλέστερου memoir όλων των εποχών

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το Spare του πρίγκιπα Harry οδεύει για τον τίτλο του δημοφιλέστερου memoir όλων των εποχών
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε μόλις μία εβδομάδα το Spare του πρίγκιπα Harry.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς, τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry που κυκλοφορούν με τον τίτλο "Spare" (ελλ. τίτλος Ρεζέρβα) έχουν πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Prince Harry - spare

«Η οικογένειά μου δε θα με συγχωρέσει ποτέ»- Μετά το Spare έρχεται και δεύτερο βιβλίο από τον Harry;

Spare: Στον δρόμο για την πιο δημοφιλή αυτοβιογραφία μέχρι τώρα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Penguin Random House, τον εκδοτικό οίκο που ανέλαβε την έκδοσή του, το "Spare" του 38χρονου έχει πουλήσει μέσα σε μόλις μία εβδομάδα πάνω από 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Αυτή η μεγάλη του επιτυχία σε τόσο μικρό διάστημα σημαίνει πως έχει πολύ καλές πιθανότητες να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εμπορικά απομνημονεύματα όλων των εποχών.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως αυτές οι πωλήσεις φαίνεται να μην επηρεάστηκαν από τις παλαιότερες διαρρεύσεις ή καθυστερήσεις που έλαβε το "Spare" τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, το πολυσυζητημένο memoir του Πρίγκιπα έχει πουλήσει πάνω από 1,6 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ, ένας αριθμός που μπορεί να συγκριθεί με blockbuster τίτλους όπως το αυτοβιογραφικό "A Promised Land" του Προέδρου Barack Obama και το "Becoming" της συζύγου του, Michelle Obama. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο έχει πουλήσει πάνω 17 εκατομμύρια αντίτυπα από τότε που κυκλοφόρησε το 2018.

Από ρεζέρβα έγινε ανεπιθύμητος o Harry στη στέψη του πατέρα του Kάρολου

https://www.instagram.com/p/B9kS7YjJ_kI

Θα γίνει βιβλίο ορόσημο το Spare όπως χαρακτηρίζεται από τις επίσημες συνόψεις;

Το "Spare" είναι το αυτοβιογραφικό βιβλίο του πρίγκιπα Harry, δούκα του Σάσεξ με ghost writer τον J. R. Moehringer, που κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου από την Penguin Random House.

Να υπενθυμίσουμε ότι το βιβλίο, μία από τις πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς, συνοδεύτηκε λίγο πριν την κυκλοφορία του από συνεντεύξεις του πρίγκιπα σε βρετανικά και αμερικανικά μέσα.

prince harry

"Η έκδοση-ορόσημο του SPARE είναι επιτέλους εδώ! Γεμάτο διορατικότητα, αποκαλύψεις και αυτοεξέταση, το SPARE καταγράφει το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι με ωμή, αμείλικτη ειλικρίνεια - από την παιδική ηλικία σε οικογενειάρχη, από τη θλίψη στην αγάπη. Το επίσημο #PrinceHarryMemoir είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, με το audiobook να διαβάζεται από τον συγγραφέα," είχε γράψει σε ανάρτησή του ο εκδοτικός οίκος.