Η Kate Middleton ανακοίνωσε κάποια πολύ σημαντικά νέα υπογράφοντας ως "Catherine"

Η Kate Middleton ανακοίνωσε κάποια πολύ σημαντικά νέα υπογράφοντας ως "Catherine"
@princeandprincessofwales

«Γιατί τα υγιή, χαρούμενα παιδιά διαμορφώνουν ένα υγιές, ευτυχισμένο μέλλον».

Γνωστή για τη δράση της εδώ και χρόνια σε ζητήματα ψυχικής υγείας, η Kate Middleton ξεκινά μια νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για να τονίσει τη σημασία των πρώτων χρόνων της ζωής ενός παιδιού.

Δημοσιεύοντας μια επιστολή το Σάββατο (28/1), η 41χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, ανακοίνωσε το σημαντικό αυτό γεγονός που αφορά το Royal Foundation Centre for Early Childhood.

Φούξια στο φούξια: Η Kate Middleton δεν φοβάται το χρώμα και επιλέγει ένα statement παλτό

https://www.instagram.com/p/Cn99awxMFIr

«Αυτή την εβδομάδα, είμαι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψω ότι το Royal Foundation Centre for Early Childhood θα ξεκινήσει μια νέα μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη σημασία που έχουν τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας στη διαμόρφωση των ενηλίκων που γινόμαστε», έγραψε η μητέρα τριών παιδιών προσθέτοντας:

«Κατά τη διάρκεια της πολύ πρώιμης παιδικής μας ηλικίας, ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται με εκπληκτικό ρυθμό -ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής μας. Οι εμπειρίες, οι σχέσεις και το περιβάλλον μας σε εκείνη τη νεαρή ηλικία, διαμορφώνουν την υπόλοιπη ζωή μας. Είναι μια εποχή που θέτουμε τα θεμέλια και τα δομικά στοιχεία για τη ζωή. Είναι όταν μαθαίνουμε να κατανοούμε τον εαυτό μας, να κατανοούμε τους άλλους και να κατανοούμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε».

«Ωστόσο, ως κοινωνία, ξοδεύουμε πολύ περισσότερο χρόνο και ενέργεια στη μετέπειτα ζωή μας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτή η εκστρατεία πρόκειται να το αλλάξει αυτό. Θα ξεκινήσει με τον τρόπο με τον οποίο εξελισσόμαστε κατά την πρώιμη παιδική ηλικία και γιατί αυτά τα χρόνια έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσον αφορά τη διαμόρφωση του ποιοι γινόμαστε. Θα συμμετάσχω σε μία αξιόλογη ομάδα ειδικών που καλύπτει την επιστήμη, την έρευνα, τη χάραξη πολιτικής και την πρακτική της πρώτης γραμμής, και που αποτελείται επίσης από μια υπέροχη ομάδα γνωστών προσώπων από τη μουσική, τον αθλητισμό και την τηλεόραση για να δείξουμε σε όλους γιατί είναι προς το συμφέρον όλων μας να νοιαζόμαστε γι' αυτό».

Η άγνωστη σχέση William & Kate με τον Παύλο και την Marie Chantal και η εκδήλωση που θα βρεθούν μαζί

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε την κρίσιμη σημασία της πρώιμης παιδικής μας ηλικίας. Είναι χρόνια που πραγματικά δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή μας. Προτρέπω όλους εκείνους που μας διαβάζουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για αυτήν την απίστευτη περίοδο της ζωής, να ανατρέξουν στη δική τους παιδική ηλικία και πώς τους διαμόρφωσε, και το πιο σημαντικό, να αναρωτηθούν τι μπορούν να κάνουν ώστε ο κόσμος να γίνει ένα πιο υποστηρικτικό και αγαπημένο μέρος για τα παιδιά μας. Γιατί τα υγιή, χαρούμενα παιδιά διαμορφώνουν ένα υγιές, ευτυχισμένο μέλλον».

Αξιοσημείωτο είναι πως η Kate υπέγραψε την επιστολή ως "Catherine" -πλέον.

Εκπρόσωπος από το Παλάτι του Κένσινγκτον τόνισε: «Η πριγκίπισσα έχει αναλάβει ενεργό ρόλο σε κάθε στάδιο αυτής της εκστρατείας.

Ακριβώς όπως η εκστρατεία Royal Foundation's Heads Together, η οποία επικεντρώθηκε στη δημιουργία "ενός παραθύρου για να μιλήσουμε για την ψυχική υγεία", η πριγκίπισσα θέλει πραγματικά αυτή η νέα καμπάνια να επιφέρει αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και βλέπουμε τη σημασία των πρώτων ετών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι αυτό θα είναι το βασικό επίκεντρο της δουλειάς της».

Η Middleton, ίδρυσε το Κέντρο για την Πρώιμη Παιδική ηλικία τον Ιούνιο του 2021 προκειμένου να ευαισθητοποιήσει αναφορικά με τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας και γιατί είναι σημαντικά για τη μετέπειτα πορεία μας αλλά και για το τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Το Κέντρο προήλθε από μια δεκαετία ενασχόλησης της Kate με τέτοια ζητήματα, κατά τη διάρκεια της οποίας είδε ότι τόσες πολλές από τις προκλήσεις της ζωής -από την ψυχική υγεία μέχρι τον εθισμό- μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους από την αρχή της ζωής τους.