Τι απαγορεύεται να κάνει η Kate ενώ άλλες γυναίκες των Royals το έχουν τολμήσει;

Κατερίνα Μπούσιου
Τι απαγορεύεται να κάνει η Kate ενώ άλλες γυναίκες των Royals το έχουν τολμήσει;

(Chris Jackson/Pool via AP)

Το να είσαι πριγκίπισσα και σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου όπως η Κate είναι η ύψιστη τιμή αλλά και μία συνθήκη που έχει απαγορεύσεις παράλληλα με τα προνόμια. 

Όσο ζούσε η βασίλισσα Ελισάβετ είχαμε μάθει για διάφορους περιορισμούς που είχαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Οι οποίοι δεν αφορούσαν μόνο τους τρόπους καλής συμπεριφοράς, αλλά και την εμφάνισή τους και το κούρεμα - χτένισμα των κυριών.

Υπάρχει όμως και μία σειρά άλλων απαγορεύσεων, ειδικά για εκείνους που είναι ψηλά στην royal βαθμίδα, όπως η Kate ως σύζυγος του διαδόχου William. Αλλά όχι και για τις υπόλοιπες κυρίες της βασιλικής αυλής, όπως η πριγκίπισσα Ευγενία για παράδειγμα.

https://www.instagram.com/p/CoFNutJtfar

Όχι στο τατουάζ και στις υπερβολικές αισθητικές επεμβάσεις

Μία πολύ γνωστή απαγόρευση προς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που αφορά στην εμφάνισή τους, είναι το χρώμα των νυχιών για τις κυρίες, που πρέπει να είναι απαραιτήτως nude. Απαγορεύονται επίσης οι έντονες βαφές στα μαλλιά και τα extreme κουρέματα και χτενίσματα. Οι μικρές αλλαγές γίνονται χωρίς να προκαλούν και είναι εμφανείς.

Η Kate τηρεί ευλαβικά όλους τους κανόνες από την πρώτη στιγμή που αρραβωνιάστηκε τον William και απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά επίσης και κάτι ακόμη: Να κάνει τατουάζ.

Αυτή είναι μία απαγόρευση που αφορά ακόμη και τα μικρά ανεπαίσθητα σχέδια στο σώμα της. Για παράδειγμα στους καρπούς των χεριών, σημείο που προτιμούν αρκετές κυρίες, όταν θέλουν να κάνουν κάποιο σχέδιο που έχει συναισθηματική αξία.

Αυτή η απαγόρευση όμως δεν ισχύει για άλλες κυρίες της βρετανικής βασιλικής αυλής. Όπως για παράδειγμα για την πριγκίπισσα Ευγενία και κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα, η οποία έχει ένα μικρό τατουάζ - κύκλο πίσω από το ένα της αυτί. Το τατουάζ είναι ορατό μόνο όταν έχει τα μαλλιά της πιασμένα, όπως γράφει και η βρετανική έκδοση του περιοδικού Hello.

Η πριγκίπισσα Ευγενία είναι έγκυος για δεύτερη φορά και το αποκάλυψε η ίδια

Britain Royals

(AP Photo/Alastair Grant, File)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Τατουάζ και μάλιστα πολύ εμφανές στην πλάτη, έχει επίσης και η ανιψιά του βασιλιά Κάρολου και εγγονή του Εδουάρδου και Δούκα του Κέντ, ο οποίος ήταν και ο αγαπημένος ξάδελφος της βασίλισσας. Για πολλά χρόνια ήταν εκείνος που έδινε και το κύπελλο στον νικητή του τουρνουά τέννις του Wimbledon.

https://www.instagram.com/p/Cl4DD74KFuj

Η Amelia Windsor είναι ήδη μοντέλο και έχει αυτή την ελευθερία να μην τηρεί πολλούς από τους κανόνες. Άλλωστε είναι 42η στην διαδοχή και όχι μέλος της στενής οικογένειας.

Η μόνη φορά που επετράπη στην Kate να κάνει τατουάζ, ήταν σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, όταν της ζωγράφισαν ένα μικρό σχέδιο στο χέρι της με χέννα, το οποίο είχε τη δυνατότητα να το αφαιρέσει.

Πάντως αν η ίδια αγαπούσε τα τατουάζ και δεν ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας, σίγουρα θα έκανε ένα σχέδιο που θα αφορούσε στα τρία της παιδιά.