H Kate Middleton θα σπάσει την παράδοση στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Τσακιρίδου Χριστίνα
H Kate Middleton θα σπάσει την παράδοση στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως θα παραβεί έναν βασικό ενδυματολογικό κανόνα στην πολυαναμενόμενη ενθρόνιση. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023 στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο έχει ξεκινήσει, με τις προετοιμασίες για την «Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα» να συνεχίζονται αδιάκοπα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας στην τελετή θα χρησιμοποιηθούν ιστορικά κοσμήματα ωστόσο ο Κάρολος θέλει να περιορίσει την εθιμική μεγαλοπρέπεια της τελετής, καθώς αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του κόστους διαβίωσης. Το παλάτι ανέφερε πως θα διατηρηθούν τα κεντρικά στοιχεία της παραδοσιακής τελετής, προσαρμοσμένα στο πνεύμα της εποχής μας.

Η Κate Middleton ετοιμάζεται να σπάσει την παράδοση

Η Kate Middleton φημίζεται για τις κομψές ενδυματολογικές της επιλογές και είναι ένα από τα πρόσωπα που θα στρέψουν πάνω τους όλα τα φωτογραφικά φλας στην ενθρόνιση του Καρόλου.

H Πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται να επιθυμεί να μη φορέσει τιάρα για το σημαντικό γεγονός, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει στην οριστική απόφαση. Όλες οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας συνηθίζεται να φορούν χρυσοποίκιλτες τιάρες σε τελετές στέψης.

https://www.instagram.com/p/CqNN-2TsPBU

«Τιάρες φορούσαν σχεδόν όλες οι κυρίες της Αυλής στη στέψη της βασίλισσας το 1953, καθώς και πολλές αριστοκράτισσες, αλλά οι καιροί έχουν σίγουρα αλλάξει μέσα σε 70 χρόνια», ανέφερε στο People η Lauren Kiehna, συγγραφέας του The Court Jeweller.

Η μικρή Charlotte μόλις κέρδισε ένα μοναδικό προνόμιο για την ενθρόνιση του παππού της

Πριν από επτά δεκαετίες υπήρχαν άπειρες τιάρες και στέμματα, συμπεριλαμβανομένων των κυριών επί των τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και εκατοντάδων νεαρών συνοδών της μονάρχη. Ο Garrard, ο κοσμηματοπώλης του Στέμματος εκείνη την εποχή, κατακλύστηκε όχι μόνο από νέες παραγγελίες από τους καλεσμένους που παρευρίσκονταν, αλλά και από αιτήματα καθαρισμού, καθώς όλες ξεσκόνιζαν τις καλύτερες τιάρες τους μετά τον πόλεμο.

https://www.instagram.com/p/CpU8DCasNsL

«Κανείς δεν είχε φορέσει τα κοσμήματα ή τις τιάρες του κατά τη διάρκεια του πολέμου», θυμάται η συγγραφέας λαίδη Anne Glenconner, που τότε ονομαζόταν λαίδη Anne Coke και ήταν μία από τις έξι κυρίες επί των τιμών της Ελισάβετ.

«Οι άνθρωποι έκαναν ουρά για να καθαρίσουν τις τιάρες τους, που ήταν σαν μεγάλες φτέρνες από διαμάντια, τα στομάχια και τα περιδέραια».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Camilla θα φοράνε στέμματα, με το πιο σημαντικό ιστορικά να παραμένει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιστορικού Βασιλικού Παλατιού, είναι το πιο σημαντικό και ιερό από όλα τα στέμματα και χρησιμοποιείται μόνο τη στιγμή της ίδιας της στέψης. Αρχικά κατασκευάστηκε για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Β’ το 1661, ζυγίζει σχεδόν 5 κιλά και είναι επενδυμένο με 444 ημιπολύτιμους λίθους.

Η εμφάνιση της Kate Middleton στην τελετή στέψης αναμένεται με μεγάλη προσμονή και θα συγκεντρώσει όλο το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Υπενθυμίζουμε πως ο πρίγκιπας William και ο πρωτότοκος γιος του, πρίγκιπας George είναι ο πρώτος και ο δεύτερος διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Πηγή κεντρικής: princeandprincessofwales