Η μικρή Charlotte μόλις κέρδισε ένα μοναδικό προνόμιο για την ενθρόνιση του παππού της

Η μικρή Charlotte μόλις κέρδισε ένα μοναδικό προνόμιο για την ενθρόνιση του παππού της

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Θα τραβήξει τα βλέμματα στην ενθρόνισή του η 7χρονη Charlotte και όχι μόνο γιατί είναι η αγαπημένη του εγγονή. 

Όλη η Βρετανία βρίσκεται σε ρυθμό προετοιμασίας για την επίσημη ενθρόνιση του βασιλιά Κάρολου στις 6 Μαΐου, η οποία αναμένεται να είναι μεγαλοπρεπής.

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει μοιραστεί σε όλους τους καλεσμένους το επίσημο πρόγραμμα και έχουν επίσης μοιραστεί οι ρόλοι του κάθε μέλους της βασιλικής οικογένειας. Αλλά ανάμεσα στα 5 εγγόνια του βασιλιά Κάρολου, μία θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω της, με ένα μοναδικό πρόνομιο που της δόθηκε για εκείνη την ημέρα.

Με την τιάρα της Kate ή της γιαγιάς Diana;

Όλοι μας ξέρουμε πια πως στους γάμους των μελών της βασιλικής οικογένειας υπάρχει ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο που αφορά κυρίως τις νύφες. Εκείνες που είναι πιο κοντά στη σειρά της διαδοχής, έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν τις πιο σπάνιες τιάρες και τις πιο συμβολικές. Η Kate για παράδειγμα είχε φορέσει την Cartier Halo τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ στον δικό της γάμο με τον William.

Η παράδοση λέει πως οι βασιλικές νύφες φορούν για πρώτη φορά στη ζωή τους την ημέρα του γάμου τους τιάρα. Δεν επιτρέπεται νωρίτερα.

Η μικρή Charlotte όμως κόρη του William και της Kate και δεύτερο ηλικιακά εγγόνι του βασιλιά Κάρολου έχει αυτή την δυνατόητα ως ένα σπάνιο τιμητικό προνόμιο το οποίο της δίδεται για εκείνη την ημέρα.

https://www.instagram.com/p/CqNN-2TsPBU

Και όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω της όπως αναφέρει και η βρετανική έκδοση του περιοδικού Ηello. Φυσικά δεν ξέρουμε αν θα γίνει κάποια προσαρμογή, γιατί παιδική τιάρα δεν είχαμε μέχρι στιγμής.

William και Kate προορίζουν για γυναίκα καριέρας τη Charlotte – Όχι για «ρεζέρβα» όπως ο Harry

Το ενδιαφέρον είναι αν θα φορέσει κάποια τιάρα από τη γιαγιά της Diana (και αυτό θα είναι υπέροχο) ή κάποια από εκείνη της μητέρας της. Το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί εκ νέου μία για εκείνη.

Τα 3 παιδιά της Kate και του William δηλαδή ο George, η Charlotte και μικρός Louis θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ξανά μαζί στις 6 Μαΐου και ελπίζουμε ο μικρότερος να μην κλέψει ξανά τις εντυπώσεις με τις γκριμάτσες του όπως και στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο.