Ο πρίγκιπας Γουλιέλμος και η πριγκίπισσα Στεφανία του Λουξεμβούργου έγιναν γονείς για δεύτερη φορά

Ο πρίγκιπας Γουλιέλμος και η πριγκίπισσα Στεφανία του Λουξεμβούργου έγιναν γονείς για δεύτερη φορά

Χαρές για το πριγκιπάτο του Λουξεμβούργου που υποδέχθηκε στις 27 Μαρτίου τον τρίτο κατά σειρά διάδοχο του θρόνου.

Νέο μέλος υποδέχθηκε χθες το πριγκιπάτο του Λουξεμβούργου. Ο πρίγκιπας Γουλιέλμος και η πριγκίπισσα Στεφανία έγιναν γονείς για δεύτερη φορά στις 27 Μαρτίου χαρίζοντας έναν αδερφό στον 2χρονο γιο τους.

Την ίδια μέρα, μάλιστα, στον επίσημο λογαριασμό του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου στο Instagram ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα με λεπτομέρειες για την ώρα γέννησης του μικρού αγοριού, αλλά και για το όνομά του.

Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε μόνος στο Λονδίνο και η επίσκεψη στο δικαστήριο δεν μας εξέπληξε

Η ανακοίνωση για το μωρό που έφερε στον κόσμο η πριγκίπισσα Στεφανία

«Οι Βασιλικές Υψηλότητες, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη γέννηση του γιου τους στο Maternité Grande-Duchesse Charlotte στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, στις 10:04 π.μ.», ανέφερε η ανακοίνωση του πριγκιπάτου. Η ανακοίνωση περιλάμβανε, επίσης, το όνομα του νέου μέλους, που είναι πρίγκιπας François.

https://www.instagram.com/p/CqScSnrss32

«Ο νεογέννητος πρίγκιπας θα ονομαστεί François Henri Luis Marie Guillaume. Ζυγίζει 3.575 kg και έχει ύψος 53 εκατοστά. Η πριγκίπισσα Στεφανία και το παιδί είναι καλά στην υγεία τους. Ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα και ο αδελφός του, πρίγκιπας Κάρολος, ανυπομονούν να σας συστήσουν τον πρίγκιπα François», συνέχιζε η λεζάντα της ανάρτησης.

https://www.instagram.com/p/CqSYvtHMER6

Γιορτάζοντας τη γέννηση του μωρού τόσο στη βασιλική όσο και στη σύγχρονη παράδοση, η Αυλή του Μεγάλου Δουκάτου πρόσθεσε ότι θα γίνει χαιρετισμός με 21 όπλα προς τιμήν του πρίγκιπα François, ενώ κάλεσε τα μέλη του κοινού να στείλουν ευχές σε ένα ψηφιακό βιβλίο επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεογέννητος πρίγκιπας, που ήρθε λίγο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν στη ζωή, γίνεται τρίτος στη σειρά για τον θρόνο του Λουξεμβούργου, πίσω από τον μπαμπά πρίγκιπα Γουλιέλμο και τον μεγάλο αδερφό πρίγκιπα Κάρολο.

Ποιος είναι ο πρίγκιπας Γουλιέλμος του Λουξεμβούργου

Ο πρίγκιπας Γουλιέλμος του Λουξεμβούργου, Διάδοχος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, είναι ο πρωτότοκος γιος του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου, Ερρίκου, και της Μαρίας Τερέζας, ενώ έχει και 4 μικρότερα αδέλφια. Μετά την άνοδο του πατέρα του στον θρόνο το 2000, ο Γουλιέλμος είναι ο πρώτος στη σειρά διαδοχής κι αν στεφθεί μεγάλος δούκας, θα ονομαστεί Γουλιέλμος ο Ε΄.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, στις 26 Απριλίου 2012 ανακοινώθηκε ότι αρραβωνιάστηκε τη Βελγίδα κόμισσα Stéphanie de Lannoy, ενώ στις 19 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός τους γάμος. Μία ημέρα αργότερα παντρεύτηκαν και με θρησκευτικό γάμο.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 έγινε γνωστό ότι ο Γουλιέλμος και η Στεφανία περιμένουν το πρώτο τους παιδί, το οποίο τελικά ήρθε στον κόσμο στις 10 Μαΐου 2020 και ονομάστηκε Κάρολος, ενώ τώρα η οικογενειακή ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον νεογέννητο πρίγκιπα François.