Πρώτο Πάσχα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ & οι royals ήδη έχουν σχεδιάσει πώς θα περάσουν τις γιορτές

Μαρία Ροδίτη
Πρώτο Πάσχα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ & οι royals ήδη έχουν σχεδιάσει πώς θα περάσουν τις γιορτές

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Έτοιμος για τις γιορτές του Πάσχα είναι ο βασιλιάς Κάρολος. Η εκκλησιαστική λειτουργία, το Maundy Money και πώς θα τιμήσουν οι royals τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το πρώτο Πάσχα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ θα περάσει η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, με τον βασιλιά Κάρολο να προετοιμάζεται ήδη για να αναλάβει τον ρόλο της μητέρας του. Οι τελετουργίες αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Πέμπτη και να κορυφωθούν την Κυριακή του Πάσχα, μέρες τις οποίες ο Κάρολος με την Καμίλα θα περάσουν μαζί με τα στενά μέλη της οικογένειας, τιμώντας με τον τρόπο τους τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τι έχει πάθει ο βασιλιάς Κάρολος; Νέα κίνηση καλοσύνης με ένα σημαντικό δώρο στον μικρό του αδελφό

Το Maundy Money και η εκκλησιαστική λειτουργία

Ξεκινώντας από τη Μεγάλη Πέμπτη, 6 Απριλίου, ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα παρευρεθούν στη Βασιλική Λειτουργία στο York Minster, όπου η Αυτού Μεγαλειότητα θα πραγματοποιήσει το Maundy Money, την τελετή με τα μικρά ασημένια κέρματα, όπως προστάζει η παράδοση. Μια τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Αγγλία από το 600 μ.Χ. και την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ Β' είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει σε εθνικό επίπεδο από την αρχή της βασιλείας της το 1952, μέχρι και το 2022, που όμως δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

Deaths

AP Photo/Frank Augstein, Pool

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, λοιπόν, ο Κάρολος- ως ηγέτης των τελετουργικών- θα χαρίσει σε 74 άνδρες και 74 γυναίκες ειδικά κομμένα ασημένια νομίσματα για να τους ευχαριστήσει για την υπηρεσία τους στις τοπικές κοινωνίες.

Το reunion της οικογένειας στο κάστρο του Windsor, δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Όσο για την Κυριακή του Πάσχα (9 Απριλίου); Ο Κάρολος με την Καμίλα, τους άμεσους διαδόχους του θρόνου και τους εργαζόμενους του Παλατιού θα παρακολουθήσουν την εκκλησιαστική λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor- εκεί όπου έχει ταφεί η βασίλισσα Ελισάβετ. Για να τιμήσουν, μάλιστα, τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Κάρολος και η Καμίλα θα κάνουν ενός είδους reunion με τον πρίγκιπα William και την πριγκίπισσα Kate, τους Zara και Mike Tindall και τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, στο κάστρο του Windsor. Εκεί θα γευματίσουν παραδοσιακά, τρώγοντας το μεσημέρι ψητό αρνί.

Αυτήν τη φορά, μάλιστα, αναμένεται να παρακολουθήσει τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα και ο πρίγκιπας Louis, ο γιος του William και της Kate, ο οποίος πέρσι θεωρήθηκε πολύ μικρός για τέτοιες περιστάσεις και έμεινε στο κάστρο του Windsor με την νταντά του, Maria Borrallo. Φέτος, ωστόσο, που γίνεται 5 ετών, ο νεαρός royal θεωρείται έτοιμος να συνυπάρξει με τους μεγαλύτερους στις πασχαλινές τελετουργίες.

Britain Royals Birthday

Aaron Chown/Pool Photo via AP, File

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασιλική οικογένεια αναμένεται να απολαύσει το πασχαλινό γεύμα της σε μια από τις μεγάλες τραπεζαρίες του κάστρου του Windsor αξίας 239 εκατομμυρίων λιρών. Μια τραπεζαρία με περίπλοκα σχέδια στα ταβάνια και μια χρωματική παλέτα που αποτελείται από χρυσό, κόκκινο και πράσινο. Με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που έχουν θέα στην έκταση 13 στρεμμάτων του κάστρου, το ακίνητο μοιάζει να είναι το ιδανικό σκηνικό για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.