Ο πρίγκιπας Ludwig της Βαυαρίας παντρεύεται την αγαπημένη του- Η παράκληση στους καλεσμένους

Ο πρίγκιπας Ludwig της Βαυαρίας παντρεύεται την αγαπημένη του- Η παράκληση στους καλεσμένους

Όπως φαίνεται το 2023 είναι έτος γάμων για αρκετά royal ζευγάρια της Ευρώπης και όχι μόνο.

Γαμήλιες καμπάνες θα ηχήσουν πολύ σύντομα στην Γερμανία αφού ο πρίγκιπας Ludwig της Βαυαρίας αποφάσισε να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, με το χαρμόσυνο γεγονός να λαμβάνει χώρα τον Μάιο.

Σύμφωνα με το People, ο 40χρονος έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, Sophie-Alexandra Evekink την οποία εκείνη αποδέχτηκε, με το ζευγάρι να επιλέγει την 20η Μαΐου για την ομορφότερη στιγμή της ζωής τους.

Η γαμήλια τελετή και η παράκληση του ζευγαριού

Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία Theatiner στο Μόναχο και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Παλάτι Nymphenburg την οποία διοργανώνει ο ξάδελφος του γαμπρού, δούκας Franz της Βαυαρίας.

«Οι γαμήλιες ετοιμασίες του ζευγαριού θα αντικατοπτρίζουν την έντονη επιθυμία της οικογένειας να συμπεριλάβει τοπικά στοιχεία σε όλη τη γιορτή, μεταξύ άλλων μέσω παραδοσιακών αντιπροσωπειών σε όλη τη Βαυαρία που θα συμμετέχουν στην τελετή και στην εκκλησία, καθώς και μέσω της ενσωμάτωσης τοπικά φαγητά και ποτά», δήλωσε εκπρόσωπος από το παλάτι.

Λόγω της παγκόσμιας κρίσης και ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία, ο δούκας Franz και οι μελλόνυμφοι ζήτησαν από τους καλεσμένους να κάνουν δωρεές σε ανθρωπιστικούς σκοπούς αντί για την αγορά δώρων.

Ο πρίγκιπας Ludwig είναι ο δισέγγονος του τελευταίου βασιλιά της Βαυαρίας. Ο συνονόματος πρόγονός του, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Γ', κυβέρνησε από το 1913 έως το 1918. Έχασε τον θρόνο του στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς διαλύθηκε η Γερμανική Αυτοκρατορία και δημιουργήθηκε η Δημοκρατία της Βαϊμάρης, με όλες τις γερμανικές κρατικές μοναρχίες να καταργηθούν στη διαδικασία. Σήμερα, οι απόγονοι είναι μόνο «προσποιητές» του εκλιπόντος θρόνου, με τη δουλειά να εκπροσωπούν την ιστορία του.

Καθώς ο ξάδελφός του δούκας Franz δεν έχει παιδιά, ο πρίγκιπας Ludwig πρόκειται μια μέρα να γίνει επικεφαλής του οίκου των Wittelsbach. Ο ξάδελφος του πατέρα του, ο Franz,, είναι ο σημερινός δούκας της Βαυαρίας, αλλά καθώς τόσο αυτός όσο και ο μικρότερος αδελφός του Max, δεν έχουν άρρενες κληρονόμους, ο τίτλος θα περάσει στον πατέρα του Ludwig, τον Luitpold, με τον θάνατό του.

Ποια είναι η Sophie-Alexandra Evekink

Η μέλλουσα νύφη Sophie είναι γεννημένη το 1989. Είναι απόφοιτος του University College του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη στον τομέα της υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή την περίοδο κάνει έρευνα για το διδακτορικό της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου επίσης έχει διδάξει για τη μεταβατική δικαιοσύνη στο Εγκληματολογικό Κέντρο.

Στα νέα του αρραβώνα, ο πατέρας του γαμπρού είχε εκδηλώσει τη χαρά του επαινώντας τη μέλλουσα νύφη του: «Ο Ludwig έκανε μια καλή επιλογή. Η μέλλουσα νύφη μου είναι μια πολύ έξυπνη και μορφωμένη γυναίκα».

5 φορές που η Kate Middleton έγραψε ιστορία ανάμεσα στους royals

Πηγή κεντρικής: dnaroyals