Αποκαλύφθηκε το προσκλητήριο της στέψης του Καρόλου – Οι συμβολισμοί & ο ρόλος του πρίγκιπα George

Μαρία Ροδίτη
Αποκαλύφθηκε το προσκλητήριο της στέψης του Καρόλου – Οι συμβολισμοί & ο ρόλος του πρίγκιπα George

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, pool

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Η ιδιαίτερη πρόσκληση θα δοθεί σε 2.000 εκλεκτούς καλεσμένους για την ιστορική λειτουργία στο Αββαείο του Westminster.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το προσκλητήριο της στέψης του Βασιλιά Καρόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Westminster. Ειδικότερα, σήμερα (5/4) το Παλάτι του Buckingham αποκάλυψε το πολύχρωμο προσκλητήριο, το οποίο θα δοθεί σε 2.000 εκλεκτούς καλεσμένους για το επικό γεγονός.

Η εξεζητημένη πρόσκληση, όπως θα δεις παρακάτω, είναι γεμάτη λουλούδια και σχεδιάστηκε από τον Andrew Jamieson, έναν εραλδικό καλλιτέχνη και διακοσμητή χειρόγραφων. Είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και πρόκειται να εκτυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί, ακολουθώντας τις αρχές του Βασιλιά Καρόλου για τη βιωσιμότητα. «Η στέψη των Μεγαλειοτήτων του Βασιλιά Καρόλου Γ' και της Βασίλισσας Καμίλα», προαναγγέλλει η επιστολή, η οποία έχει συγκεκριμένους συμβολισμούς.

Ο Κάρολος έγινε viral ως τυροκόμος και ετοιμάζεται για την επέτειο γάμου του με την Καμίλα

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι πριν δούμε το προσκλητήριο της στέψης, δημοσιεύθηκε ένα πορτρέτο του Καρόλου και της Camilla, ενώ έγινε γνωστός και ο ρόλος του πρίγκιπα George- γιου της Kate και του William- στο μεγάλο γεγονός.

prosklitirio.jpg

Ο συμβολισμός της πρόσκλησης

Η πρόσκληση περιλαμβάνει τον «Πράσινο Άνθρωπο», μια αρχαία φιγούρα από τη βρετανική λαογραφία, σύμβολο της άνοιξης και της αναγέννησης. Το σχέδιο περιέχει, επίσης, τα εμβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα βρετανικό λιβάδι με αγριολούλουδα και άγρια ζωή, καθώς επίσης και τα οικόσημα του Καρόλου και της Camilla. Κάθε μπουκέτο περιέχει 3 λουλούδια, αριθμός συμβολικός, καθώς ο Κάρολος είναι ο τρίτος βασιλιάς της οικογένειάς του.

Το συγκεκριμένο προσκλητήριο θυμίζει εκείνο που δόθηκε για την τελετή στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Σε ηλικία μόλις 4 ετών, ο Κάρολος παρακολούθησε τότε τη στέψη της μητέρας του και, μάλιστα, έλαβε τη δική του λαμπερή πρόσκληση, διακοσμημένη με τους φρουρούς των Γρεναδιέρων, το λιοντάρι και τον μονόκερο του βασιλικού οικοσήμου.

Το πορτρέτο του Καρόλου και της Camilla

Πριν κυκλοφορήσει το προσκλητήριο της στέψης του Καρόλου, το παλάτι μοιράστηκε ένα πορτρέτο του βασιλιά μαζί με την Camilla, όπου οι δυο τους ποζάρουν ντυμένοι στα μπλε. Στην ανάρτηση αυτή, το Παλάτι του Buckingham ανακοινώνει πως μετά τη στέψη του μονάρχη, η Camilla θα είναι πλέον γνωστή ως βασίλισσα.

portreto.jpg

Ο ρόλος του πρίγκιπα George στη στέψη

Παράλληλα με το βασιλικό πορτρέτο και το προσκλητήριο της στέψης, το Παλάτι ανακοίνωσε και τον ρόλο που θα έχει σε αυτήν ο μελλοντικός διάδοχος του θρόνου, ο γιος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, πρίγκιπας George.

Σύμφωνα με το Παλάτι, ο 9χρονος θα είναι κύριος επί των τιμών, δηλαδή μαζί με μερικά ακόμη αγόρια θα μεταφέρουν τους μανδύες του βασιλικού ζεύγους στο Αββαείο του Westminster. Μια κίνηση, που -σύμφωνα με την Daily Mail- αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του Καρόλου και της Camilla να θέσουν την οικογένεια και τους φίλους τους στο επίκεντρο αυτής της ιστορικής περίστασης.

CORRECTION Britain Royals Christmas

Yui Mok/Pool via AP

PA

Πάντως, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton φαίνεται πως συγκινήθηκαν που ο βασιλιάς θέλει ο εγγονός του να παίξει έναν τόσο σημαντικό ρόλο στη στέψη του. Εκπρόσωπος του παλατιού του Kensington δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για τον ρόλο του πρίγκιπα George στη στέψη. Θα είναι μια απίστευτα ξεχωριστή στιγμή».

Τελικά θα παρευρεθούν οι Meghan Markle και Harry στη στέψη;

Καθώς πλησιάζει η τελετή στέψης του Καρόλου, ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ιστορική λειτουργία. Ναι μεν το ζευγάρι έχει λάβει πρόσκληση για να παρευρεθεί στο μεγάλο γεγονός, όμως κανένας δεν γνωρίζει αν τελικά θα παραστούν.

Britain Royals

AP Photo/Peter Dejong, File

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex ανέφερε ότι το ζευγάρι έλαβε email σχετικά με τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Δούκας έλαβε πρόσφατα email από το γραφείο της Αυτού Μεγαλειότητας σχετικά με τη στέψη. Μια άμεση απόφαση για το εάν ο Δούκας και η Δούκισσα θα παρευρεθούν δεν θα αποκαλυφθεί αυτήν τη στιγμή».