Τι έχει πάθει ο βασιλιάς Κάρολος; Νέα κίνηση καλοσύνης με ένα σημαντικό δώρο στον μικρό του αδελφό

Τι έχει πάθει ο βασιλιάς Κάρολος; Νέα κίνηση καλοσύνης με ένα σημαντικό δώρο στον μικρό του αδελφό

(Jane Barlow/Pool Photo via AP)

O Εδουάρδος και μικρότερος αδελφός του Κάρολου έχει σήμερα τα γενέθλιά του και ο αδελφός του έκανε μία σπάνια κίνηση για να δείξει την ευγνωμοσύνη του. 

Παρά τα 15 χρόνια διαφορά ηλικίας που τους χωρίζουν, ο βασιλιάς Κάρολος και ο μικρότερος αδελφός του Εδουάρδος, πάντα ήταν αγαπημένα αδέλφια, χωρίς ωστόσο να έχουν και πολύ στενές και καθημερινές επαφές.

Όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα να τον τιμήσει όπως του πρέπει και όπως του αξίζει. Με ένα ιδιαίτερο δώρο για τα 59α γενέθλιά του, πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα σημειολογικό. Η μητέρα τους Ελισάβετ αν ζούσε, θα ήταν πολύ ευχαριστημένη με την εξέλιξη. Αλλά τι συμβαίνει με τον Κάρολο και μοιράζει δώρα και τίτλους μετά τα εγγόνια του Lilibet και Archie;

https://www.instagram.com/p/CpU8DCasNsL

Ο καλοσυνάτος νέος βασιλιάς

Ο Κάρολος είχε εκπλήξει την οικογένειά του και τους βρετανούς με την απόφασή του πριν από δύο ημέρες δίνοντας τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισας στα παιδιά του Harry και εγγόνια του, Archie και Lilibet.

Ειδικά με όσα ανέφερε ο Harry στο βιβλίο του «Spare» για την Καμίλα αλλά και τον αδελφό του William, αυτή η κίνηση ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη.

Ο Archie έγινε πρίγκιπας και η Lilibet πριγκίπισσα και η βασιλική οικογένεια μόλις έκανε πίσω

https://www.instagram.com/p/CpmuaKHsitg

Σήμερα κάνει μία δεύτερη έκπληξη στα γενέθλια του αδελφού του Εδουάρδου, μέχρι πρότινος δούκα του Essex. Δίνοντάς του, τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου, έναν πολύ σημαντικού τίτλου για την μοναρχία. Τον κατείχε ο πρίγκιπας Φίλιππος και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πολιτικά, αφού αφορά στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Αυτή η κίνηση είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική. Ο Εδουάρδος ανέκαθεν υπήρξε το αγαπημένο παιδί της Ελισάβετ και η σύζυγός του Σοφία η αγαπημένη της νύφη. Το ζευγάρι περνούσε κάθε Σαββατοκύριακο μαζί της και εκείνη συχνά πήγαινε στο σπίτι τους για να βλέπει τα εγγόνια της. Αυτός ο γιος της, σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Ανδρέα και τα σκάνδαλά του, αποτελούσε εξαίρεση, γιατί ουδέποτε προκάλεσε με την συμπεριφορά του και το δημόσιο βίο του.

Ο νέος δούκας μαζί με την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, βρίσκονται ήδη στο Εδιμβούργο και θα λάβουν μέρος σε ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις, αυτή τη φορά με το νέο τους τίτλο.

Αλλά για ποιο λόγο ο Κάρολος έχει δείξει αυτές τις ημέρες το καλοσυνάτο του πρόσωπο;

Είναι κάτι σαν παράδοση, λίγο πριν ενθρονιστεί ο νέος βασιλιάς όπως λένε οι βασιλικοί κύκλοι. Εκτός από την οικογένεια, μέχρι τις 6 Μαΐου θα δώσει και άλλους τίτλους ευγενείας σε πρόσωπα που εκείνος θεωρεί ότι θα πρέπει να τους κατέχουν.