Meghan Markle: Τι δείχνει η απουσία από την στέψη του Καρόλου για το μέλλον της στο Παλάτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Meghan Markle: Τι δείχνει η απουσία από την στέψη του Καρόλου για το μέλλον της στο Παλάτι
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ο πρίγκιπας Harry θα δώσει το παρών στην ενθρόνιση του πατέρα του ωστόσο οι εικασίες για την απουσία της Meghan Markle συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα έδιναν τη δική τους εκδοχή στο εάν ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, θα παρευρεθούν στην στέψη του βασιλιά Καρόλου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023 στο Αβαείο του Westminster.

H απάντηση δόθηκε πριν λίγες ημέρες με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι για την παρουσία του δευτερότοκου γιου του βασιλιά στην τελετή.

«Το Παλάτι είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει πως ο Δούκας του Sussex θα παραβρεθεί στην τελετή ενθρόνισης στις 6 Μαΐου στο Westminster Abbey. Η Δούκισσα θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τον πρίγκιπα Archie και την πριγκίπισσα Lilibet».

https://www.instagram.com/p/CqpbVFds_LG

Λίγα λεπτά αργότερα δημοσιεύτηκε μια παρόμοια ανακοίνωση από το ζευγάρι ωστόσο πολλά ήταν τα σενάρια για την απουσία της Markle. Η 41χρονη θα μείνει στην Καλιφόρνια με τα παιδιά της, για να διοργανώσει το πάρτι για τα τέταρτα γενέθλια του πρίγκιπα Archie που συμπίπτουν με την ημερομηνία της τελετής στέψης. Τόσο εκείνος όσο και η 22 μηνών αδελφή του, Lilibet Diana δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν λόγω της ηλικίας τους στο Λονδίνο, αλλά ούτε και να παρευρεθούν σε όλες τις επίσημες τελετές.

Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε μόνος στο Λονδίνο και η επίσκεψη στο δικαστήριο δεν μας εξέπληξε

Οι επιπτώσεις από την απουσία της Meghan στην ενθρόνιση του Καρόλου

Με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. Η στέψη του θα σηματοδοτήσει έναν συμβολικό εορτασμό για την έναρξη της βασιλείας του.

Η απουσία της Meghan από την τελετή στέψης έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις, με την πλειοψηφία να αφήνει αιχμές για το μέλλον του ζευγαριού στο Παλάτι αλλά και τη σχέση της 41χρονης με το βασιλικό ζεύγος. O Tύπος αναφέρει ότι είναι σχεδόν απίθανο η Μarkle να παρευρεθεί σε μελλοντικές βασιλικές εκδηλώσεις αν απουσιάσει από μια τόσο σημαντική περίσταση όπως είναι η ενθρόνιση του Καρόλου.

Η απόφαση τoυ Ηarry να δώσει το παρών μόνος του αποτέλεσε έκπληξη για όσους πίστευαν πως οι Sussexes θα ταξίδευαν μαζί σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά με την βασιλική οικογένεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι σχέσεις του ζευγαριού με το Παλάτι παραμένουν τεταμένες. Το Σαββατοκύριακο, αποκαλύφθηκε ότι η βασιλική σύζυγος, Camilla είναι πληγωμένη από τα επικριτικά σχόλια που έκανε ο Harry για εκείνη στο βιβλίο του, «Spare».

https://www.instagram.com/p/CqoPL-Csuey

Η αντίδραση του Καρόλου και η απρόσμενη κίνηση

Πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως ο βασιλιάς Κάρολος κατανοεί πλήρως το γεγονός ότι η Meghan θα μείνει πίσω με τα παιδιά της και γι' αυτό τον λόγο δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην τελετή στέψης.

Μετά την εγκάρδια συζήτηση που είχε με τον γιο του, πρίγκιπα Harry, ο βασιλιάς Κάρολος τείνει νέο κλάδο ελαίας στον Harry και τη Meghan. Έτσι ερμηνεύεται η απρόσμενη κίνηση να συμπεριλάβει στο επίσημο πρόγραμμα των αναμνηστικών των Ανακτόρων του Buckingham που θα συνοδεύει τη στέψη μία φωτογραφία των Sussexes.

Το σπάνιο οικογενειακό στιγμιότυπο τραβήχτηκε από τον βασιλικό φωτογράφο Chris Jackson με αφορμή τα 70a γενέθλια του Kαρόλου το 2018. Η φωτογραφία δείχνει τον Κάρολο με τον πρίγκιπα George στα πόδια του, την Camilla να αγκαλιάζει την πριγκίπισσα Charlotte και την τότε δούκισσα του Cambridge να κρατά στα χέρια της το μωρό πρίγκιπα Louis.

Ο πρίγκιπας William στέκεται δίπλα στον Harry που έχει περάσει το χέρι του γύρω από τη Meghan, η οποία γελά ανέμελα. Η Meghan και η Kate είχαν έρθει σε ρήξη για το φόρεμα της πριγκίπισσας Charlotte και ο Harry κατηγορούσε την οικογένειά του ότι δεν υποστήριζε αρκετά τη σύζυγό του.

Πηγή κεντρικής: apimages.com