Η επίσημη ανακοίνωση για την απουσία της Meghan από την ενθρόνιση του Κάρολου έφερε νέα κόντρα

Κατερίνα Μπούσιου
Η επίσημη ανακοίνωση για την απουσία της Meghan από την ενθρόνιση του Κάρολου έφερε νέα κόντρα
(AP Photo/Frank Augstein, File)

Ο πραγματικός λόγος για την απουσία της Meghan. Μόνο ο Harry θα παραστεί στην ενθρόνιση του πατέρα του στις 6 Μαΐου.

Τελικά το μυστήριο λύθηκε και σήμερα μάθαμε επίσημα πως ο Harry θα παρεβρεθεί στην ενθρόνιση του πατέρα του και βασιλιά Κάρολου στις 6 Μαΐου, αλλά χωρίς τη σύζυγό Meghan στο πλευρό του, η οποία θα παραμείνει στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια μαζί με τα δύο τους παιδιά.

Αυτή η φαινομενικά απλή πληροφόρηση, έφερε διπλή ανακοίνωση και μία νέα κόντρα καθώς όλοι θεωρούν πως έγιναν προσπάθειες για να μην παρεβρεθεί η ανεπιθύμητη στην βασιλική οικογένεια, Meghan, στην τελετή. Η απουσία της όμως οφείλεται σε άλλο λόγο.

Η απουσία της Meghan και τα γενέθλια του Archie

Η ανακοίνωση του Παλατιού ανέφερε πως: «Το Παλάτι είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει πως ο Δούκας του Sussex θα παραβρεθεί στην τελετή ενθρόνισης στις 6 Μαΐου στο Westminster Abbey. Η Δούκισσα θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τον πρίγκιπα Archie και την πριγκίπισσα Lilibet».

Λίγα λεπτά αργότερα εκδόθηκε μία πανομοιότυπη ανακοίνωση από το ζευγάρι, ενώ στην Μεγάλη Βρεττανία θεωρούσαν οι περισσότεροι ως δεδομένο πως η Meghan λόγω της κακής σχέσης της με το Παλάτι δεν θα ήταν παρούσα. Προφανώς και θα υπήρξε μία διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών, για να μην υπάρχουν εντάσεις.

https://www.instagram.com/p/CqoPL-Csuey

Ο απόηχος από το βιβλίο του Harry, «Spare» και όσα ειπώθηκαν στο documentary του Netflix είναι ακόμη νωπά και οι σχέσεις με τον William και την Kate δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες.

Ωστόσο, άλλος είναι ο λόγος που η Meghan δεν θα είναι εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ημέρα της ενθρόνισης του Κάρολου συμπίπτει με τα 4α γενέθλια του εγγονού του Archie και γιου του ζευγαριού. Η μαμά του λοιπόν θέλει να είναι μαζί του και να του ετοιμάσει το πάρτυ γενεθλίων του.

Αποκαλύφθηκε το προσκλητήριο της στέψης του Καρόλου – Οι συμβολισμοί & ο ρόλος του πρίγκιπα George

Τόσο εκείνος όσο και η 22 μηνών αδελφή του Lilibet δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν λόγω της ηλικίας τους στο Λονδίνο, αλλά ούτε και να παρεβρεθούν σε όλες τις επίσημες τελετές. Για αυτό προτιμήθηκε από το ζευγάρι να είναι μόνος του ο Harry.

Αυτή η λύση βέβαια, βόλεψε την όλη κατάσταση με το τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.