Στέψη Καρόλου: Η πριγκίπισσα Άννα όχι μόνο δεν θα μείνει απ' έξω, αλλά θα έχει και σημαντικό ρόλο

Στέψη Καρόλου: Η πριγκίπισσα Άννα όχι μόνο δεν θα μείνει απ' έξω, αλλά θα έχει και σημαντικό ρόλο

AP Photo/Frank Augstein

Μάλλον η βασιλική πίστη αποδίδει και η πριγκίπισσα Άννα παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Στις 6 Μαΐου, ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ακλόνητη πίστη της, έδωσε στην αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην Στέψη.

Meghan Markle: Τι δείχνει η απουσία από την στέψη του Καρόλου για το μέλλον της στο Παλάτι

Ποιος θα είναι ο ρόλος της πριγκίπισσας Άννα στη Στέψη του Καρόλου;

Η Άννα θα συμμετάσχει στην πομπή ως το διάσημο "Gold-Stick-in-Waiting", μια θέση που ιστορικά έχει ανατεθεί στην προστασία του ηγεμόνα. Ο ρόλος αυτός χρονολογείται από την εποχή των Τυδώρ, όταν δύο αξιωματικοί, ένα χρυσό ραβδί και ένα ασημένιο ραβδί, τοποθετούνταν κοντά στον ηγέτη για να τον προστατεύουν από κινδύνους.

Σήμερα, η θέση αυτή επιδεικνύεται μόνο σε τελετουργικές και κρατικές περιστάσεις και κατέχεται από κοινού από τους συνταγματάρχες των Life Guards (LG) και των Blues and Royals (RHG/D), τα οποία είναι και τα δύο συντάγματα του Οικιακού Ιππικού της Οικιακής Μεραρχίας.

Ως συνταγματάρχης του συντάγματος ιππικού Blues and Royals του βρετανικού στρατού, το οποίο αποτελεί μέρος του Household Cavalry, η πριγκίπισσα Άννα έχει αναλάβει τον ρόλο αυτό σε προηγούμενες κρατικές και τελετουργικές εκδηλώσεις.

Τώρα, ως "προσωπικός υπασπιστής" του βασιλιά Καρόλου, στην τελετή της Στέψης θα ταξιδέψει έφιππη πίσω από τον νέο βασιλιά και τη νέα βασίλισσα μετά τη στέψη τους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

«Όχι» από Adele και Ed Sheeran για την στέψη του Καρόλου - Η δουλειά είναι δουλειά ή ξεκάθαρη θέση;

Ο Κάρολος της το ζήτησε προσωπικά

Πηγές αποκαλύπτουν ότι ο βασιλιάς είπε προσωπικά στην αδελφή του για την επιθυμία του να αναλάβει αυτόν τον ρόλο στην Στέψη, με την Άννα να δηλώνει πως θα ήταν "απίστευτη τιμή" να της ανατεθεί ο ρόλος. Τα αδέλφια απολαμβάνουν στενή σχέση από τότε που ήταν παιδιά, με τον Κάρολο να ζηλεύει συχνά την εγγύτητα της Άννας με τον πατέρα τους, πρίγκιπα Φίλιππο, όπως μεταφέρουν πολλαπλές αναφορές εδώ και χρόνια.

"Η κατεύθυνση της απόφασης του Βασιλιά είναι ξεκάθαρη για όλους. Ανταμείβει την πριγκίπισσα για την αφοσίωσή της και την ακλόνητη αφοσίωσή της στο καθήκον πάνω απ' όλα. Ο βασιλιάς εκτιμά την αδελφή του ως έμπιστη υπολοχαγό και αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα μιας τέτοιας σχέσης", λέει η πηγή κοντά στα ανάκτορα.

Ο ρόλος του Gold Stick είναι μεγάλη τιμή και αποτελεί απόδειξη της πολυετούς υπηρεσίας της πριγκίπισσας Άννας στη μοναρχία. Ως πρώην προσωπική βοηθός (βοηθός πρώτα, κόρη μετά) της αείμνηστης βασίλισσας, η Άννα ίππευε για αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια των εορτασμών Trooping the Colour στο Λονδίνο, που σηματοδοτούσαν τα επίσημα γενέθλια της ηγεμόνα.

Στέψη Καρόλου: Η πριγκίπισσα Άννα "προσωπικός υπασπιστής" πρώτα, αδερφή μετά

Αποκαλύφθηκε το προσκλητήριο της στέψης του Καρόλου – Οι συμβολισμοί & ο ρόλος του πρίγκιπα George

Καθώς ο Κάρολος και η Καμίλα θα επιστρέφουν με τη χρυσή κρατική άμαξα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η Άννα θα ηγηθεί της μεγαλύτερης πομπής στην οποία συμμετέχουν 6.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Η πομπή από το Αβαείο του Ουέστμινστερ προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα περιλαμβάνει ένοπλες δυνάμεις από όλη την Κοινοπολιτεία και τα βρετανικά υπερπόντια εδάφη, καθώς και όλες τις υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τη σωματοφυλακή του Ηγέτη (The Sovereign’s Bodyguard) και τους Royal Watermen.

Μόλις φθάσουν στα Ανάκτορα, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα βγουν στο μπαλκόνι για να ευχαριστήσουν το έθνος και να παρακολουθήσουν μια πτήση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πομπή υπόσχεται να είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα, το οποίο θα παρακολουθήσουν -μάλλον- εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Απ' ό,τι φαίνεται, για όλους υπάρχει πλέον μια θέση στην Στέψη του Καρόλου και μπορεί η Βασιλεία να έχει ξεκινήσει τη δύση της, ωστόσο σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχουμε ξαναδεί από το 1953. Πολύ πιθανόν, να είναι και η τελευταία Στέψη που θα δούμε. Πόσο ταιριαστό να κλείσει το κεφάλαιο των βασιλιάδων ο ένας που παραλίγο να μην γίνει ποτέ βασιλιάς.