Οι πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου με την παρουσία του William και την απουσία του Harry

Οι πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου με την παρουσία του William και την απουσία του Harry
Britain's Prince William and Kate, Princess of Wales with their children Prince George, left, Princess Charlotte and Prince Louis attend the Easter Mattins Service at St George's Chapel at Windsor Castle in Windsor, England, Sunday April 9, 2023. (Yui Mok/Pool via AP)

H Kate μαζί με τον William και τα 3 τους παιδιά, τον George, την Charlotte και τον μικρότερο Louis έκαναν νωρίς το πρωί τις πρόβες τους για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου. 

Όλη η Βρετανία και οι χώρες της Κοινοπολιτείας ζουν τις τελευταίες ώρες στους ρυθμούς της στέψης του βασιλιά Κάρολου το Σάββατο. Είναι μία μεγάλη στιγμή για τη χώρα και την μοναρχία αλλά και την ιστορία του οίκου των Windsor.

Η βασιλική οικογένεια κάνει τις αντίστοιχες προετοιμασίες και σήμερα όλα τα μέλη της βρέθηκαν στο Westminster Abbey για την τελευταία πρόβα της μεγαλοπρεπούς στέψης. Ακόμη και μικρότερος Louis, γνωστός για το ταμπεραμέντο του και τη ζωηράδα του σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμη απών από το Λονδίνο ο δούκας του Σάσεξ πρίγκιπας Harry.

Την Παρασκευή φτάνει ο Harry - η πρώτη συνάντηση με τον πατέρα του μετά το σκάνδαλο του βιβλίου του

Ο William θα είναι και επίσημα από το Σάββατο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και ήδη από σήμερα μαζί με την Kate και τα 3 τους παιδιά έκαναν τις πρόβες τους, καθώς ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Βρέθηκαν μαζί με τον Κάρολο, την Καμίλα και όσους θα βρίσκονται στις πρώτες σειρές, λόγου τίτλου και συγγένειας στο Westminster Abbey.

Αργά χθες το βράδυ και μέχρι τα χαράματα έγιναν οι εντατικές πρόβες του στρατού και της βασιλικής φρουράς έξω από το παλάτι και μέχρι τη διαδρομή για τον καθεδρικό ναό, εκεί και που η Ελισάβετ το 1953 έκανε τη δική της στέψη.

Απών ακόμη από το Παλάτι είναι ο Harry ο οποίος θα φτάσει τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Λονδίνο όπου και θα έχει την πρώτη συνάντηση με τον πατέρα του στο πρώτο κλειστό δείπνο για την οικογένεια και τους επίσημους καλεσμένους από τις χώρες της Κοινοπολιτείας.

Όλα τα βλέματα θα είναι φυσικά πάνω σε εκείνον και τον αδελφό του William. Για τις πρώτες αντιδράσεις μετά το σκάνδαλο με το βιβλίο του «Spare». Είναι σίγουρο ότι χωρίς την Meghan στο πλευρό του το κλίμα θα είναι εντελώς διαφορετικό, αλλά όχι και ουσιαστικά θετικό απέναντί του.

Μένει να δούμε αν θα επιδιωχθεί συνάντηση των δύο πλευρών ή αν θα το αποφύγουν προς το παρόν για να μη χαλάσει το εορταστικό κλίμα των ημερών.