Το εμβληματικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana βγαίνει σε δημοπρασία (και όχι μόνο αυτό)

Το εμβληματικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana βγαίνει σε δημοπρασία (και όχι μόνο αυτό)

Το πιο διάσημο πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana και οι βασιλικές επιστολές θα δημοπρατηθούν στον οίκο Sotheby's.

Το "black sheep" εμβληματικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana βγαίνει στο σφυρί δεκαετίες μετά τον χαμό που προκάλεσε στα βασιλικά πρωτοσέλιδα. Δεν θα βγει μόνο αυτό σε δημοπρασία όμως.

Το μαύρο πρόβατο - Όχι η πρικίπισσα Diana, το πουλόβερ

Σε μια συναρπαστική εξέλιξη για τους ακόλουθους των βασιλικών και τους λάτρεις της μόδας, το διάσημο κόκκινο, λευκό και μαύρο πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana θα βγει σύντομα στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's.

diana-sweater-04.jpg

Πώς η πριγκίπισσα Diana έγινε από αγαπημένη του λαού και αγαπημένη των Gen Zers;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό - η δημοπρασία θα περιλαμβάνει επίσης δύο επιστολές από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, παρέχοντας μια συναρπαστική ματιά στην ιστορία του πουλόβερ.

Ο οίκος Sotheby's, μαζί με άλλα μέλη που εμπλέκονται στην πώληση, επιβεβαίωσε πρόσφατα τη συμπερίληψη αυτών των επιστολών του παλατιού μαζί με το περίφημο ζακάρ πουλόβερ, το οποίο είναι χαϊδευτικά γνωστό ως "knit" στην Βρετανία.

Μία από τις επιστολές περιγράφει λεπτομερώς τις διορθώσεις που ζήτησε η Diana αφού κατά λάθος κατέστρεψε το "πολυαγαπημένο" πλεκτό, το οποίο είχε κατασκευαστεί από την εταιρεία Warm & Wonderful, ενώ η άλλη είναι ένα ευχαριστήριο σημείωμα.

Britain Auction Sothebys

Τι λένε οι επιστολές της πριγκίπισσας Diana

Σύμφωνα με την πρώτη επιστολή, η Diana είχε απευθυνθεί στην Warm & Wonderful, ζητώντας είτε διόρθωση είτε αντικατάσταση του κατεστραμμένου πουλόβερ. Ωστόσο, οι ιδρυτές της μάρκας, Sally Muir και Joanna Osborne, υπερέβησαν τα εσκαμμένα και έπλεξαν ένα εντελώς νέο πουλόβερ για την πριγκίπισσα. Αυτή η πράξη καλοσύνης προκάλεσε μια εγκάρδια ευχαριστήρια επιστολή από τον τότε προσωπικό γραμματέα της Diana, Oliver Everett.

"Όταν ακούσαμε από το παλάτι, ήμασταν τόσο ταπεινωμένοι που το μανίκι είχε βγει από το πουλόβερ της, που το κρατήσαμε μυστικό και κρύψαμε τα γράμματα σε ένα αρχείο", είπαν οι σχεδιαστές.

"Σχεδόν κανείς δεν εντόπισε ότι τη δεύτερη φορά που φόρεσε το πουλόβερ ήταν, στην πραγματικότητα, ένα διαφορετικό πουλόβερ. Αυτό συνέβη μέχρι που ο αετομάτης Jack Carlson, ο συνεργάτης μας στην αναβίωση του brandς, μας ρώτησε γι' αυτό και αναγκαστήκαμε να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι εκπαιδευμένος αρχαιολόγος, άρα ειδικός στη λεπτομέρεια, και είχε παρατηρήσει ότι ήταν ελαφρώς διαφορετικό", προσθέτουν.

Το κόκκινο μάλλινο πουλόβερ με το παιχνιδιάρικο μοτίβο που απεικονίζει ένα μόνο μαύρο πρόβατο περιτριγυρισμένο από λευκά πρόβατα αναμένεται να πωληθεί για περισσότερα από 50.000 δολάρια αυτό το φθινόπωρο και θα είναι ο πρωταγωνιστής στη διαδικτυακή πώληση "Fashion Icons" του Sotheby's τον Σεπτέμβριο.

"Συνδέουμε την Νταϊάνα με την υψηλή μόδα και πολλά από τα ρούχα αντικατοπτρίζουν τη λαμπερή πλευρά της", δήλωσε στο FOX Business ο Christopher Andersen, συγγραφέας του βιβλίου "The King".

"Το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατα είναι σημαντικό γιατί αντιπροσωπεύει μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας της Νταϊάνα", μοιράστηκε. "Αντανακλά την παιχνιδιάρικη διάθεση της, ναι, αλλά και το γεγονός ότι πάντα ένιωθε μοναχική, επαναστάτρια - κάποια που δεν ταίριαζε αρκετά ή δεν ανήκε. Έβλεπε τον εαυτό της ως το μαύρο πρόβατο σε αυτό το σχέδιο. Για τον λόγο αυτό, αυτή η κατοχή της Νταϊάνα είναι τόσο τρομερά προφητική".

Το προφητικό πουλόβερ

Το εμβληματικό πουλόβερ τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή του κοινού όταν η Lady Diana το φόρεσε για να παρακολουθήσει τον αρραβωνιαστικό της, πρίγκιπα Κάρολο, να παίζει σε έναν αγώνα πόλο τον Ιούνιο του 1981. Αυτό ακριβώς το πουλόβερ θα δημοπρατηθεί τώρα στον οίκο Sotheby's στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της εναρκτήριας πώλησης Fashion Icons του οίκου.

diana-sweater-01.jpg

Το μπλε μολύβι ματιών που φορούσε η Πριγκίπισσα Diana είναι το απόλυτο trend του καλοκαιριού

"Το φόρεσε ως γνωστόν κατά τη διάρκεια του αρραβώνα της", τόνισε ο Andersen. "Ήξερε ήδη ότι προοριζόταν να γίνει το μαύρο πρόβατο της βασιλικής οικογένειας, τουλάχιστον στα μάτια των πεθερικών της στο Ουίνδσορ".

"Η Diana είπε κάποτε: 'Όταν γεννήθηκα, ήμουν ανεπιθύμητη. Όταν παντρεύτηκα τον Κάρολο, ήμουν ανεπιθύμητη. Όταν μπήκα στη βασιλική οικογένεια, ήμουν ανεπιθύμητη. Θέλω να είμαι επιθυμητή", συνέχισε ο Andersen. "Δεν έπαψε ποτέ να αισθάνεται το απόλυτο αουτσάιντερ και το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο το αντανακλά αυτό. Νομίζω ότι θα πιάσει σημαντικά περισσότερα από την εκτίμηση των 50.000 δολαρίων".

Η πρώην λαίδη Diana Spencer ήταν μόλις 19 ετών όταν φωτογραφήθηκε φορώντας το πουλόβερ στον αγώνα πόλο τον Ιούνιο του 1981.