Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα της Diana αποκαλύπτει τις πιο κοινές ερωτήσεις που έχει δεχθεί

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα της Diana αποκαλύπτει τις πιο κοινές ερωτήσεις που έχει δεχθεί

Getty/Ideal Images

«"Ήταν όμορφη;", "Ήταν γαλήνιο το πρόσωπό της", «Ήταν όντως έγκυος;». Ο Δρ Shepherd απαντά. 

Ως ένας από τους πιο γνωστούς ιατροδικαστές στον κόσμο, ο Δρ Richard Shepherd έχει εξετάσει περισσότερες από 23.000 σορούς -και μία από αυτές ήταν και της πριγκίπισσας Diana.

Ο Δρ Shepherd, επανεξέτασε το σώμα της πριγκίπισσας για την επίσημη έρευνα για τον θάνατό της σε τροχαίο ατύχημα στο Παρίσι πριν από δύο δεκαετίες. Η 36χρονη Diana και ο 42χρονος σύντροφός της Dodi Fayed, έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes τους συνετρίβη σε υπόγεια διάβαση στη γαλλική πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 1997. Και αφού διεξήγαγε μια δεύτερη νεκροψία στο σώμα της αείμνηστης πριγκίπισσας, ο Δρ Shepherd αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του τις πιο περίεργες ερωτήσεις που του έχουν τεθεί όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τη σορό της.

Ο William και όχι ο Harry κληρονόμησε από τη Diana κάτι πιο σημαντικό από χρήματα και ακίνητα

Χωρίς αμφιβολία πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν σχετικά με το αν η Diana ήταν έγκυος: «Σε όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι ρωτούσαν, "Ήταν όμορφη;", "Ήταν γαλήνιο το πρόσωπό της", «Ήταν όντως έγκυος;», δήλωσε ο Shepherd στη Daily Mail προσθέτοντας, «Πάντα φρόντιζα να μην λέω ποτέ κάτι –σε όλες τις περιπτώσεις δημοσίου ενδιαφέροντος με τις οποίες είχα εμπλακεί– και οι οποίες δεν είχαν γίνει γνωστές στον Τύπο. Παθολογικά δεν υπήρχαν στοιχεία ότι η πριγκίπισσα Diana ήταν έγκυος, αλλά μερικές γυναίκες λένε ότι ξέρουν ότι είναι έγκυες από τη στιγμή της σύλληψης. Ήταν μια από αυτές;».

https://www.instagram.com/p/CiC0djYtgEs/

Ο ιατροδικαστής υποστήριξε επίσης ότι η Diana «θα ήταν σήμερα εδώ» να χαίρεται τα παιδιά και τα εγγόνια της αν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας της. Αν είχε βάλει τη ζώνη, πιστεύει ότι θα είχε επιζήσει από την τραγωδία στο οδικό τούνελ Pont de l'Alma «με μοναδικές συνέπειες κάποιες μελανιές ή ίσως ένα σπασμένο χέρι». Ο οδηγός Henri Paul, του οποίου η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα βρέθηκε διπλάσια στο όριο οδήγησης , πέθανε επίσης από τη σφοδρότατη σύγκρουση. Ο μόνος επιζών ήταν ο σωματοφύλακας, Trevor Rees.

Ο Mohamed Al Fayed έφυγε από τη ζωή αλλά όσα έλεγε για το Παλάτι και τον θάνατο της Diana μένουν

Μια σειρά επίσημων ερευνών αποφάνθηκε ότι η Diana και ο Dodi έχασαν τη ζωή τους στο εν λόγω ατύχημα επειδή ο Γάλλος οδηγός τους τράκαρε με το αυτοκίνητό ενώ οδηγούσε μεθυσμένος παρά τα δεκάδες σενάρια ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε πληρωμένο έγκλημα. Το δικαστήριο στην έρευνα θα το θάνατο της πριγκίπισσας απεφάνθη ο θάνατος του ζευγαριού ήταν αποτέλεσμα «βαριάς αμέλειας» εκ μέρους του Henri Paul και των παπαράτσι με τις μοτοσικλέτες που ακολουθούσαν το όχημα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Δρ Shepherd, ο οποίος έχει δύο παιδιά, τον 37χρονο Chris, την 35χρονη Anna, καθώς και τρεις θετές κόρες, έχει εργαστεί σε πλήθος σημαντικών περιστατικών. Στη σφαγή του Hungerford στο Berkshire το 1987, μια δεκαετία πριν από το θάνατο της Diana, ο Shepherd εργάστηκε ως ιατροδικαστής πραγματοποιώντας νεκροψίες σε νεκρά θύματα. Εργάστηκε επίσης για τη δολοφονία του Stephen Lawrence και την καταστροφή της Marchioness, όπου βυθίστηκε ένα σκάφος αναψυχής στον Τάμεση. Και μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, εξέτασε τους σορούς των θυμάτων. Όπως είναι γνωστό μέσω του βιογραφικού του, αρχικά άρχισε να ενδιαφέρεται για την ιατροδικαστική παθολογία ως μαθητής.

H πριγκίπισσα Diana μετέτρεψε το κοντό αγορέ στο πιο θηλυκό κούρεμα