Το αστρονομικό ποσό στο οποίο πουλήθηκε το εμβληματικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το αστρονομικό ποσό στο οποίο πουλήθηκε το εμβληματικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana

Ο οίκος Sotheby's διοργάνωσε δημοπρασία στην οποία πουλήθηκε το πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana σε τιμή ρεκόρ.

Πριν λίγες ώρες το εμβληματικό κόκκινο πουλόβερ της Diana πουλήθηκε έναντι 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων στην δημοπρασία «Fashion Icons» του Sotheby's κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, σηματοδοτώντας την υψηλότερη τιμή που καταβλήθηκε σε δημοπρασία για ένα αντικείμενο που φορούσε η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του οίκου Sotheby's, το πουλόβερ πουλήθηκε για 1,143 εκατομμύρια δολάρια, με την προσφορά να εκτινάσσεται από τα 190.000 δολάρια στην τελική του τιμή μετά από μια «μάχη» προσφορών που διήρκησε 15 ολόκληρα λεπτά.

Το πουλόβερ της Diana έσπασε κάθε ρεκόρ

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως όταν η πριγκίπισσα φόρεσε το πουλόβερ, του προκάλεσε κάποια ζημιά και το παλάτι έστειλε επιστολή στο σχεδιαστικό δίδυμο των Sally Muir και Joanna Osborne, ζητώντας την επιδιόρθωση ή την αντικατάστασή του.

Britain Auction Sothebys
FILE - The historic Princess Diana black sheep jumper is on display at the auction house Sotheby's in London, Monday, July 17, 2023. (AP Photo/Frank Augstein, File)Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Oι σχεδιάστριες ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα και έστειλαν στην Diana ένα νέο κομμάτι. Το πουλόβερ που είχαν λάβει από το παλάτι παρέμενε σε αποθηκευτικό χώρο, μέχρι να το ανακαλύψει η Osborne πριν λίγους μήνες.

Οι δύο γυναίκες είχαν ξεχάσει την αντικατάσταση και δεν ήταν αρχικά σίγουρες ότι επρόκειτο για το αυθεντικό κομμάτι. Γι' αυτό τον λόγο άρχισαν να αναζητούν παλαιότερες φωτογραφίες ώστε να σιγουρευτούν ότι είναι το ίδιο ρούχο ζητώντας μάλιστα και τη βοήθεια εκτιμητή από τον διάσημο οίκο δημοπρασιών.

https://www.instagram.com/p/CxLZvIuAIGE/

Η τιμή στην οποία πουλήθηκε το πουλόβερ ξεπέρασε ακόμη και το custom made μελιτζανί φόρεμα, δημιουργία Victor Edelstein που είχε στην γκαρνταρόμπα της η Lady D και πουλήθηκε για 604.800 δολάρια τον περασμένο Ιανουάριο.

https://www.instagram.com/p/CxGaEVqgs9u/

Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι το εμβληματικό πουλόβερ θα βγει σε δημοπρασία τον περασμένο Ιούνιο. Η αείμνηστη πριγκίπισσα Diana είχε φορέσει το συγκεκριμένο item το 1981 με ένα μπλε τζιν, παραδίδοντας μαθήματα στυλ.

Πηγή κεντρικής: GETTY