Η πριγκίπισσα Leonor έκλεισε τα 18 και μας θυμίζει τη μαμά της βασίλισσα Letizia

Η πριγκίπισσα Leonor έκλεισε τα 18 και μας θυμίζει τη μαμά της βασίλισσα Letizia

Έτοιμη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες είναι η διάδοχος του ισπανικού θρόνου, πριγκίπισσα Leonor.

Πίστη στο ισπανικό σύνταγμα ορκίστηκε η πριγκίπισσα Leonor στις 30 Οκτωβρίου,μία ημέρα πριν τα 18α γενέθλιά της, συμμετέχοντας σε μία επίσημη τελετή ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου.

Πρόκειται για μια αντιστροφή των ιστορικών εκδοχών της τελετής, κατά τις οποίες το Κοινοβούλιο θα ορκιζόταν πίστη στον μονάρχη.

Συγκεκριμένα, η Leonor ορκίστηκε «να εκτελεί πιστά τα καθήκοντά της, να τηρεί και να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τους νόμους και να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών και των αυτόνομων κοινοτήτων και την πίστη στον βασιλιά».

Spain Princess Leonor

Η απαγόρευση της βασίλισσας Letizia στην κόρη της δίνει έναν νέο αέρα στη μοναρχία

Κομψή και έτοιμη για δράση

Η πριγκίπισσα Leonor ήταν ιδιαίτερα κομψή στην τελετή, αφού φορούσε ένα λευκό κοστούμι και διαμαντένια σκουλαρίκια, ενώ είχε πιασμένα τα μαλλιά της αλογοουρά.

Οι γονείς της, ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia και η μικρότερη αδελφή της, Sofia, παρακολουθούσαν με υπερηφάνεια.

Spain Princess Leonor

Μετά την τελετή, η μελλοντική μονάρχης της Ισπανίας έσφιξε το χέρι του πατέρα της και φίλησε τη μητέρα της στο μάγουλο.

Spain Princess Leonor

Ο βασιλιάς Φελίπε φορούσε ένα κομψό μαύρο κοστούμι, ενώ η σύζυγός του ένα μπλε φόρεμα με διακοσμημένο ώμο. Την ίδια στιγμή, η μικρότερη αδερφή της Leonor, Sofia, επέλεξε ένα κομψό φλοράλ φόρεμα με μοτίβο για την τελετή.

Αυξάνονται τα βασιλικά καθήκοντα της πριγκίπισσας Leonor

Καθώς γίνεται 18 ετών, η Leonor θα αποκτήσει από δω και στο εξής μεγαλύτερη θεσμική σημασία. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη να την δούμε να αναλαμβάνει πλέον περισσότερα καθήκοντα στον βασιλικό οίκο.

Μάλιστα, τα βασιλικά της καθήκοντα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ισπανικής επικαιρότητας πρόσφατα, καθώς προήδρευσε στα δικά της βραβεία Πριγκίπισσας της Αστούριας στις 20 Οκτωβρίου. Εκεί βράβευσε μια σειρά από διακεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η Meryl Streep και ο Ιάπωνας συγγραφέας, Χαρούκι Μουρακάμι.

Spain Princess Leonor

Η Leonor είπε στους παρευρισκόμενους: «Καταλαβαίνω πλήρως και έχω συνείδηση των καθηκόντων μου και των ευθυνών μου».

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP