Ο λόγος που ο πρίγκιπας William δεν φοράει ποτέ τη βέρα του (σε αντίθεση με την Kate Middleton)

Ο λόγος που ο πρίγκιπας William δεν φοράει ποτέ τη βέρα του (σε αντίθεση με την Kate Middleton)
Britain's Prince William and Kate, The Duke and Duchess of Cambridge, are seen after watching the Royal Variety Performance at the Royal Albert Hall, in London, Thursday, Nov. 18, 2021. (Jonathan Brady/Pool Photo via AP)

Η επιλογή του William να μην φοράει δαχτυλίδι είναι κάτι που τον διαφοροποιεί από τον αδελφό του Harry, τον οποίο βλέπουμε συχνά με μια πλατινένια βέρα που του δόθηκε στον γάμο του με τη Meghan Markle το 2018.

Ο πρίγκιπας William και Kate Middleton παντρεύτηκαν πριν από σχεδόν 12 χρόνια, έχοντας επιλέξει ένα πανέμορφο δαχτυλίδι από ουαλικό χρυσό για να σηματοδοτήσουν το τεράστιο γεγονός. Ωστόσο, θα δυσκολευτείς να βρεις έστω και μια φωτογραφία του πρίγκιπα William να το φοράει και ο λόγος είναι πως η μόνη που είχε ποτέ ένα τέτοιο δαχτυλίδι, είναι η σύζυγός του.

Το παλάτι του Αγίου Ιακώβου επιβεβαίωσε έναν ολόκληρο μήνα πριν από τον βασιλικό γάμο τον Απρίλιο του 2011, ότι ο William δεν θα έπαιρνε δαχτυλίδι. Η απόφαση κατέληγε απλώς σε θέμα προσωπικής προτίμησης, σύμφωνα με στενές πηγές. Ένας εσωτερικός συνεργάτης του Παλατιού αποκάλυψε τότε:

«Δεν του αρέσουν τα κοσμήματα. Δεν έχει φορέσει ποτέ κανένα. Αποφάσισε ότι δεν ήθελε να φορέσει κανένα ούτε τώρα. Όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Η Kate Middleton θα φορέσει ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από ουαλικό χρυσό που ανήκει στη βασιλική οικογένεια. Έχουν βάλει και οι δύο το χεράκι τους στον σχεδιασμό του. Αυτό είναι το δαχτυλίδι που θα φέρει ο πρίγκιπας Harry και θα το παραδώσει με τον παραδοσιακό τρόπο».

Τι ακριβώς θέλει να μας πει το πορτρέτο των Wales και 10 ακόμα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας

Το ίδιο το δαχτυλίδι έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι κατασκευασμένο από ένα κομμάτι χρυσού που του χάρισε η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β' λίγο μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους.

Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την ημέρα του γάμου τους, στις 29 Απριλίου 2011, έγραφε: «Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton επέλεξαν την Wartski για να κατασκευάσουν τη βέρα της δεσποινίδας Middleton. Η βέρα έχει διαμορφωθεί από ένα κομμάτι ουαλικού χρυσού που είχε δοθεί στον πρίγκιπα William από τη βασίλισσα λίγο μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους. Το δαχτυλίδι θα μεταφερθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ από τον κουμπάρο του πρίγκιπα William, πρίγκιπα Harry, την ημέρα του γάμου».

Η επιλογή του William να μην φοράει δαχτυλίδι είναι κάτι που τον διαφοροποιεί από τον αδελφό του Harry, τον οποίο βλέπουμε συχνά με μια πλατινένια βέρα που του δόθηκε στον γάμο του με τη Meghan Markle το 2018. Το δαχτυλίδι της δούκισσας του Σάσεξ είναι εν τω μεταξύ φτιαγμένο από ένα κομμάτι ουαλικού χρυσού, σύμφωνα με την παράδοση για τις βασιλικές νύφες. Η Meghan το φοράει συχνά μαζί με το δαχτυλίδι αρραβώνων της, το οποίο αποτελείται από δύο διαμάντια που προέρχονται από τη συλλογή της πριγκίπισσας Diana.

Η Kate Middleton μίλησε για εκείνες τις φορές που έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο με τα παιδιά της

Ενώ είναι γνωστό ότι η Kate υποστηρίζει την απόφαση του William να μη φοράει δαχτυλίδι, η ίδια φοράει βέρα μαζί με το δαχτυλίδι αρραβώνων της με ζαφείρι, το οποίο κάποτε ανήκε στην πριγκίπισσα Diana. Νωρίτερα φέτος, η πριγκίπισσα της Ουαλίας μοιράστηκε κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με το εντυπωσιακό κομμάτι λέγοντας: «Είναι το ίδιο δαχτυλίδι και είχε ακριβώς το ίδιο μέγεθος όταν το δοκίμασα».