Leonormania επικρατεί στην Ισπανία για τη διάδοχο του θρόνου πρίγκιπισσα Leonor

Πατούλια Κατερίνα
Leonormania επικρατεί στην Ισπανία για τη διάδοχο του θρόνου πρίγκιπισσα Leonor

Στις 31 Οκτωβρίου 2023, η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Felpize ενηλικιώθηκε και κάπως έτσι ξεκίνησε η Leonormania.

Την 31η Οκτωβρίου του 2023, η πριγκίπισσα Leonor, η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Felipe και της βασίλισσας Letizia έγινε 18 ετών και ως ενήλικη πια ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα της Ισπανίας και έλαβε τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας.

Η επιρροή της Leonor πάντως έχει αρχίσει να φαίνεται στην Ισπανία με τη μελλοντική βασίλισσα να έχει απασχολήσει ακόμα και με την προσωπική της ζωή τους τελευταίους μήνες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από τα γενέθλια της Leonor ως σήμερα. Με αφορμή τα 18 έτη της πριγκίπισσας, η οικογένειά της προχώρησε στη δημοσίευση φωτογραφιών της Leonor, τις οποίες δεν είχαμε ξαναδεί, όπως εκείνη από την πρώτη ημέρα της στο σχολείο ή εκείνη με την πριγκίπισσα να κρατά στα χέρια της το Κύπελλο από το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που κέρδισε η Εθνική Ομάδας Ισπανίας το 2010.

Spain Princess Leonor

Τόσο η Leonor όσο και η μικρότερη αδερφή της Σοφία μεγάλωσαν μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον όσον αφορά τη δημόσια εικόνα τους και η ενηλικίωση βρήκε την πριγκίπισσα στη φάση που θα πρέπει να πλάθει και μόνη της το δημόσιο προφίλ της.

«Η Leonor θα πρέπει να αφηγηθεί τη δική της ιστορία, να συνδεθεί με τη δική της γενιά που είναι προσανατολισμένη στην τεχνολογία», τόνισε άλλωστε η royal βιογράφος Carmen Remírez de Ganuza.

Προς το παρόν πάντως η Leonor διαπρέπει στις σπουδές της. Τον Μάιο, αποφοίτησε από το UWC Atlantic, ένα οικοτροφείο στο Vale of Glamorgan της Ουαλίας, όπου σπούδαζε για το διεθνές Baccalaureate.

Καθώς έλαβε το δίπλωμά της, οι συμφοιτητές της φώναζαν και επευφημούσαν και ο δάσκαλός της επαίνεσε χαρακτηριστικά για το «αταλάντευτο πάθος της για μάθηση, για την κατανόηση των ανθρώπων και την εξερεύνηση διαφορετικών προοπτικών καθώς και για την αίσθηση του χιούμορ της».

Στη συνέχεια, τα ισπανικά μέσα παρακολούθησαν στενά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης της πριγκίπισσας σε μια στρατιωτική ακαδημία στη Σαραγόσα, όπου έχει ξεκινήσει τριετή κύκλο σπουδών αξιωματικών. Η Leonor, ντυμένη με την απαιραίτητη στρατιωτική στολή κατάφερνε να φέρει σε πέρας κάθε δοκιμασία.

«Καταλαβαίνω πλήρως και έχω επίγνωση των καθηκόντων μου και του τι συνεπάγονται οι ευθύνες μου», είπε χαρακτηριστικά η πριγκίπισσα για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει σταδιακά από εδώ και μπρος.

Η αλλαγή της μοναρχίας στην Ισπανία:

Την αλλαγή στον τρόπο που οι royals διαχειρίζονται τη δύναμη που έχουν, έδειξε ο πατέρας της Leonor, βασιλιάς Φελίπε, το 2017, όταν πήρε πολιτική θέση ενάντια στους Καταλανούς αυτονομιστές που προσπαθούσαν να αποσχιστούν από την Ισπανία.

Το 2020, ο παππούς της Λεονόρ, Χουάν Κάρλος, ο οποίος είχε παραιτηθεί έξι χρόνια νωρίτερα (παραίτηση που ήρθε αναγκαστικά μετά τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία είχε μπλεχτεί), έφυγε από τη χώρα για να ζήσει στο Άμπου Ντάμπι. Η ίδια η Leonor, κατάλαβε πρόσφατα πως έχει πια τον ρόλο της influencer, μια άτυπη celebrity στη χώρα της και όχι μόνο.

https://www.instagram.com/p/CzFg18LvdZu/

Η μητέρα της άλλωστε, Letizia αποτελεί style icon παγκόσμιας εμβέλειας και άπαξ και ξεκινήσει τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη Leonor.

Ήδη γίνεται λόγος για τη «Leonormania» ενώ νωρίτερα το 2023, υπήρχαν φήμες ότι η πριγκίπισσα συνδέθηκε ρομαντικά με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας, Πάμπλο Μαρτίν Πάες Γκαβίρα, γνωστό ως Gavi, είδηση που διαψεύστηκε μεν αλλά έκανε πολλούς να καταλάβουν πως η πριγκίπισσα αποτελεί πια κομμάτι της pop κουλτούρας στην Ισπανία.

Ο δημοσιογράφος άλλωστε, Jesús Reyes, έγραψε ήδη ένα βιβλίο για τη Leonor τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Από τον πατέρα της, τον βασιλιά Φελίπε, η Leonoro έχει κληρονομήσει τη δέσμευσή του στο Στέμμα, τους ευγενικούς τρόπους το χαμόγελο που δεν φεύγει ενώ από τη μητέρα της πήρε το γούστο της στη μόδα», ένα γούστο που δεν έχουμε δει ακόμα να ξεδιπλώνεται, θα πούμε εμείς.