Το ατύχημα που κράτησε κρυφό η Kate Middleton και τα 3 νέα σενάρια για την πάθησή της

Κατερίνα Μπούσιου
Το ατύχημα που κράτησε κρυφό η Kate Middleton και τα 3 νέα σενάρια για την πάθησή της

(Eddie Mulholland/Pool Photo via AP)

Η μεγάλη ουλή που έχει στο κεφάλι της και η μυστικοπάθεια του Παλατιού για την υγεία της πιο αγαπητής πριγκίπισσας της Βρετανίας μετά την πεθερά της Diana. 

Η δημοτικότητα του William αλλά και της Kate είναι πολύ υψηλά στη Βρετανία - ξεπερνώντας ακόμη και εκείνη του βασιλιά Κάρολου - για αυτό και κάθε τι που τους αφορά, απασχολεί όλη τη Βρετανία. Δεν υπάρχει μέσο ενημέρωσης αυτή τη στιγμή στη χώρα που να μην έχει ως πρώτη είδηση την ξαφνική νοσηλεία της πριγκίπισσας της Ουαλλίας, την παραδοχή πως θα μείνει για 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο και θα αναρρώσει μετά από δύο μήνες. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα ατύχημα που είχε στην παιδική της ηλικία και ποια είναι τα νέα ιατρικά σενάρια για την υγεία της;

Το ατύχημα και άλλα μυστικά της Kate που δεν γνωρίζαμε

Ακόμη και ο βρετανικός λαός ανακαλύπτει σταδιακά καλά κρυμμένα μυστικά που αφορούν στη βασιλική οικογένεια. Για παράδειγμα κανείς δεν γνώριζε και όλοι το μάθαμε μετά το θάνατό της, πως η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αντιμετωπίσει κάποια μορφή καρκίνου στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Όπως ισχύει το ιατρικό απόρρητο για όλους, έτσι ισχύει και για τα μέλη των Royals.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την νοσηλεία και την επέμβαση της Kate, έχουν ξεκινήσει να διαρρέουν πληροφορίες που άλλοτε βοηθούν και άλλοτε περιπλέκουν την ασθένεια που έχει. Παρόλο που το Παλάτι έχει αποκλείσει την περίπτωση του καρκίνου (αναφέροντας τη λέξη όγκος) όλοι έχουν αρχίσει να ψάχνουν για ποια ασθένεια και επέμβαση της κοιλιακής χώρας, χρειάζεται 15νθημερη νοσηλεία όπως έχει ανακοινωθεί και επιστροφή στα επαγγελματικά καθήκοντα (άρα και στις δημόσιες εμφανίσεις) μετά από δύο μήνες και πριν το Καθολικό Πάσχα.

Θα καταφέρει η Kate Middleton να ξεφύγει από την κατάρα των τίτλων της;

Πριν σου αναφέρω τις ιατρικού τύπου εικασίες, να σου πως επίσης πως κάποιοι βρετανοί συνάδελφοι θυμήθηκαν και έβγαλαν από το αρχείο τους τη φωτογραφία που δείχνει την Kate, να έχει μία μεγάλη ουλή στο κεφάλι της. Προφανώς από κάποιο ατύχημα που είχε στην παιδική της ηλικία. Η ουλή είναι μεγάλη σε έκταση και η πριγκίπισσα δεν έχει μιλήσει ποτέ για αυτό το ατύχημα που μοιάζει να ήταν σοβαρό. Kάθε κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι σοβαρή.

Μήπως λέει ψέματα το Παλάτι;

Γιατροί ωστόσο στη Βρετανία αλλά και δημοσιογράφοι ανάμεσα στις εικασίες αναφέρουν και την περίπτωση το Παλάτι να μη θέλει να προκαλέσει πανικό αποφεύγοντας να μιλήσει για κακοήθεια. Το είπε ξεκάθαρα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις»: «Διαψεύδεται αυτό για ευνόητους λόγους, γιατί θα βγει ο κόσμος στους δρόμους».

Η κυρία Σονίδου μίλησε και για το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται η πριγκίπισσα και δίνει από μόνο του τις απαντήσεις: «Δεν είναι μία επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους. Εκεί έχουν νοσηλευτεί και μέλη της Βασιλικής Οικογένειας στο παρελθόν και πολλοί επώνυμοι. Έχει μία εξειδικευμένη ομάδα σε λαπαρασκοπική χειρουργική, που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά».

Η γιατρός δήλωσε ότι γενικότερα η νοσηλεία στην Αγγλία είναι ολιγοήμερη για να μην υπάρχουν λοιμώξεις. Για να μένει η Kate για τόσο διάστημα εκεί, σημαίνει πως πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Οι δημοσιογράφοι ωστόσο πιέζουν τόσο το νοσοκομείο όσο και το Παλάτι για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της. Για όσο την καθυστερούν δημιουργούνται ακόμη περισσότερα σενάρια.

Κάποιοι έχουν μιλήσει για πάθηση στο έντερο (επίσης χρειάζεται μεγάλη νοσηλεία αν υπάρχει κακοήθεια) για πρόβλημα στο πάγκρεας ή ακόμη και υστεροκτομή. Εκτός αν το παιδικό της ατύχημα είχε δημιουργήσει και άλλες δυσλειτουργίες που αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα. Αυτού του είδους η αποκατάσταση είναι χρονοβόρα.