Η αγωνία και το μυστήριο για το πρόβλημα υγείας της Kate Middleton: Οι θεωρίες στο Twitter/X

Πατούλια Κατερίνα
Η αγωνία και το μυστήριο για το πρόβλημα υγείας της Kate Middleton: Οι θεωρίες στο Twitter/X

Το Παλάτι είναι σε συναγερμό μετά το χειρουργείο της Kate Middleton κι εκείνο του βασιλιά Κάρολου που πλησιάζει. 

Ήταν μια αρκετά μεγάλη ανακοίνωση από το Παλάτι και γεμάτη με υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες. Η Kate Middleton αναρρώνει από ένα μεγάλο αλλά προγραμματισμένο χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα, θα παραμείνει στην κλινική τουλάχιστον τις επόμενες 10 με 14 ημέρες και οι επίσημες υποχρεώσεις της αναβάλλονται τουλάχιστον ως τον Απρίλιο.

https://www.instagram.com/p/C2NDoYrN-9r/

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, προτού επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της πριν από το Πάσχα. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της- και την επιθυμία της να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της.

katecharles.jpg

H Kate Middleton στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση στην κοιλιά και ακυρώνει όλες τις υποχρεώσεις της

Το Παλάτι του Kensington θα παρέχει, ως εκ τούτου, ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες προς κοινοποίηση», τόνισε το Kensington και η ίδια η 42χρονη Kate μέσα από την ανακοίνωση της Ουαλίας για να καταλήξει:

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλει τις επερχόμενες υποχρεώσεις της. Ανυπομονεί να αποκαταστήσει όσο το δυνατόν περισσότερες, το συντομότερο δυνατό».

Tι κρύβει η ανακοίνωση από το Παλάτι:

Ο Michael Cole, ανταποκριτής για το βασιλικό ρεπορτάζ, δίνει έμφαση στο γεγονός πως τόσο η ανακοίνωση του Παλατιού όσο και ο χρόνος που θα πάρει τόσο η Kate αλλά και ο William για να επικεντρωθούν στην υγεία και στην ανάρρωσή της είναι αρκετά μεγάλος.

Γνωρίζουμε πως όταν οι royals μπαίνουν στο νοσοκομείο αποτελεί τακτική από το Παλάτι να βγαίνουν και να πηγαίνουν σπίτι όσο το δυνατό πιο σύντομα. Η Middleton ούσα μέλος της βασιλικής οικογένειας νοσηλεύτηκε μόνο για την υπερέμεση στην πρώτη κύησή της στον πρίγκιπα George ενώ και στις τρεις γέννες της βγήκε από το νοσοκομείο λίγες μόνο ώρες μετά τον τοκετό.

https://www.instagram.com/p/C136l6dM48W/

Εννοείται πως με τις φήμες περί όγκου ή καρκίνου να κάνουν τον γύρο στις social πλατφόρμες, το Παλάτι θέλησε να δώσει και θα συνεχίσει να δίνει updates για την υγεία της Kate που στις 9 Ιανουαρίου γιόρτασε τα 2α γενέθλιά της.

Πόσο καιρό πριν όμως προγραμματίστηκε το χειρουργείο και πόσο καιρό ήξερε η Kate πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας της;

Σύμφωνα με τη Sun είναι πιθανό να μιλάμε για ένα πρόβλημα σοβαρότερο από αυτό που κάποιοι φαντάζονται αλλά σίγουρα ο χρόνος νοσηλείας προδιαθέτει για κάτι μεγάλο:

«Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι πολλές αλλά σίγουρα μιλάμε για τη μελλοντική βασίλισσα, όλοι ελπίζουν να μιλάμε για κάτι απλό και ένα χειρουργείο πιο πολύ προληπτικό. Το πιο σημαντικό για την Kate είναι να αναρρώσει πλήρως και να μην ταραχτεί η ισορροπία της οικογένειάς της».

To Τwitter/ X πάντως, έχει ξεκινήσει τις θεωρίες περί καρκίνου

Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι πως η Kate, μετά την εκδήλωση στο Windsor πριν τα Χριστούγεννα, εμφανίστηκε μόνο στον εκκλησιασμό την ημέρα των Χριστουγέννων στο Sandringham όπου κι εκεί ήταν αρκετά σκεπτική.

Britain Kate Turns 40
FILE - Britain's Kate, the Duchess of Cambridge visits the Urban Nature Project at the Natural History Museum, in London, June 22, 2021. The Duchess of Cambridge, who turns 40 on Sunday Jan. 9, 2022, has emerged as Britain’s reliable royal. After Prince Harry and Meghan’s stormy departure to California in 2020, the death of Prince Philip last year, and now sex abuse allegations against Prince Andrew, the former Kate Middleton remains in the public eye as the smiling mother of three who can comfort grieving parents at a children's hospice or wow the nation by playing piano during a televised Christmas concert. (Geoff Pugh/Pool Photo via AP, File)

Η κλινική στην οποία χειρουργήθηκε η Middleton, «The London Clinic» άνοιξε τις πόρτες της το 1932 και έχει φιλοξενήσει κι άλλους royals όπως ο πρίγκιπας Φίλιππος, η πριγκίπισσας Μαργαρίτα και celebs όπως η Elizabeth Taylor και ο πρόεδρος John F Kennedy.

Oι πρώτες φήμες (χωρίς κανείς να τις επιβεβαιώνει) πάντως μιλούν για υστερεκτομή που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών σοβαρών γυναικολογικών παθήσεων και την πρόληψη και θεραπεία γυναικολογικών καρκίνων.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2023, οι royal fans εντόπισαν ένα κομβόι αυτοκινήτων του Παλατιού να τρέχει προς το νοσοκομείο.

Πάντως, και η υγεία του Καρόλου είναι αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι.

Εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε:

«Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, και ο Βασιλιάς έχει ζητήσει θεραπεία για διογκωμένο προστάτη. Η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου δεν εμπνέει ανησυχία και θα βρεθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μία διορθωτική επέμβαση. Τα δημόσια καθήκοντά του θα αναβληθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα».