Ο πρίγκιπας William ανέλαβε κι άλλα καθήκοντα και άρχισαν οι συζητήσεις για τη στέψη του

Τζένη Ντεμιράι
Ο πρίγκιπας William ανέλαβε κι άλλα καθήκοντα και άρχισαν οι συζητήσεις για τη στέψη του
KATE GREEN

Ο πρίγκιπας William αναλαμβάνει περισσότερα καθήκοντα μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο. Αυτό έχει δημιουργήσει εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με όσα θα αλλάξουν στη μοναρχία όταν έρθει η ώρα να αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

Τις επόμενες εβδομάδες ο πρίγκιπας William θα κληθεί να βοηθήσει ενεργά τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, ο οποίος αναγκάζεται να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο, με τον οποίο διαγνώστηκε 15 μόλις μήνες μετά την άνοδό του στον βρετανικό θρόνο.

Η αλήθεια είναι πως η δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο βασιλιάς Κάρολος σε συνδυασμό με τα επιπλέον καθήκοντα που αναλαμβάνει ο William έχει ανοίξει πολλές συζητήσεις που αφορούν τον διάδοχο.

Οι συζητήσεις για το όνομα και τη στέψη του William

Το βρετανικό Hello, μάλιστα, έδειξε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως πρόκειται να προσφωνούν τον πρίγκιπα της Ουαλίας όταν γίνει βασιλιάς.

Η βασιλική συντάκτρια του Hello, Emily Nash, στο podcast με τίτλο A Right Royal Podcast, ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να τον προσφωνούν William, ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι «Όταν ξεκίνησε το Earthshot ήταν ο Δούκας του Cambridge, αλλά αυτοαποκαλούνταν Πρίγκιπας William. Και αυτό γιατί θέλει να τον γνωρίζουν ως πρίγκιπα William, γιατί οι Αμερικανοί τον γνωρίζουν και τον αγαπούν ως πρίγκιπα William, τον αγαπούν περισσότερο από όλα τα άλλα δημόσια πρόσωπα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση».

Στο ίδιο podcast, η δημοσιογράφος Roya Nikkhah και η Nash αναφέρθηκαν επίσης στις πιθανότητες να αλλάξουν κάποια βασιλικά γεγονότα μετά την άνοδό του 41χρονου William στο θρόνο. Ένα από τα βασικότερα, φαίνεται ότι θα είναι ο τρόπος με τον οποίο τελείται η στέψη. Η στέψη του επόμενου βασιλιά της Βρετανίας φαίνεται ότι θα έχει πολλές διαφορές από αυτή του βασιλιά Καρόλου.

«Θα είναι ένας πολύ ριζοσπαστικός μονάρχης»

Στη συνέχεια της συζήτησης έγινε αναφορά στο τι είδους βασιλιάς θεωρούσαν ότι θα γίνει ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου, με τη Nikkhah να επισημαίνει πως:

Britain Royals

Πηγή: AP

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανάρτηση του πρίγκιπα στον επίσημο λογαριασμό που έχει με την σύζυγό του, Kate Middleton, έχει ήδη πιάσει δουλειά και έχει ξεκινήσει να συναντά πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά. Στην ανάρτηση που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας απεικονίζεται να τιμά «εκπληκτικούς ανθρώπους που κάνουν απίστευτα πράγματα για τις κοινότητες και τη χώρα».

https://www.instagram.com/p/C3C-Fm5t0fS/

Η συνάντηση με τον Tom Cruise

Την περίοδο αυτή, ο πρίγκιπας William, πέρα από τα επιπλέον καθήκοντα και την ασθένεια του πατέρα του καλείται να σταθεί και στο πλευρό της Kate Middleton, η οποία αναρρώνει μετά την επέμβαση που έκανε στην κοιλιακή χώρα.

Ο πρωτότοκος γιος του Καρόλου σε αυτή την περίεργη συνθήκη καλείται να πάρει στις πλάτες του τη βασιλική οικογένεια.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του φιλανθρωπικού event που βρέθηκε. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας της Ουαλίας συνάντησε και τον Tom Cruise, δείχνοντας αυθορμιτισμό με την παρουσία του.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @princeandprincessofwales