Ο βασιλιάς Κάρολος έβαλε τα κλάματα όταν θαυμαστής του τον ενθάρρυνε να μην τα παρατήσει

Ο βασιλιάς Κάρολος έβαλε τα κλάματα όταν θαυμαστής του τον ενθάρρυνε να μην τα παρατήσει
FILE - Britain's King Charles III hosts a gathering of young UK community and faith leaders to discuss the challenges their communities face, at Buckingham Palace, in London, Dec. 13, 2023. King Charles III has been diagnosed with a form of cancer and has begun treatment, Buckingham Palace says on Monday, Feb. 5, 2024. (Aaron Chown/Pool Photo via AP, File) PA

Η συμπαράσταση για τη μάχη του με τον καρκίνο και η αναπτέρωση του ηθικού του.

Το ηθικό του βασιλιά Κάρολου αναπτέρωσαν περισσότερες από 7.000 κάρτες με ευχές για «περαστικά». Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει νέο βασιλικό ρεπορτάζ, πολλά από τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε κατά τη διάρκεια της μάχης του για τον καρκίνο, τον έκαναν να γελάσει, ενώ ήταν και κάποια τόσο συγκινητικά που τον οδήγησαν σε δάκρυα.

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώσθηκε με καρκίνο: οι θεραπείες και η συμβουλή των γιατρών

Μία από τις κάρτες που τον επηρέασαν περισσότερο ήταν από ένα παιδί που είπε στον βασιλιά: «Ποτέ μην τα παρατάτε. Να είστε γενναίος. Μην ξεπερνάτε τα όριά σας". Ένα άλλο μήνυμα, έλεγε: «Ψηλά το κεφάλι, έξω το στήθος, παραμείνετε θετικοί και μην αφήνετε να σας πάρει από κάτω. Πιστέψτε με, λειτουργεί, αλλά το κυριότερο είναι η οικογένεια». Ενώ σε άλλη, του έγραψαν: «Βασιλιά Κάρολε, λυπάμαι που ακούω ότι δεν αισθάνεστε καλά αυτή τη στιγμή. Σας εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Περαστικά σύντομα».

Περισσότερες από 7.000 κάρτες

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος έχει λάβει περισσότερες από 7.000 κάρτες για περαστικά από όλο τον κόσμο από τότε που το παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε στις 5 Φεβρουαρίου ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Οι βοηθοί του αποκάλυψαν ότι έχει πάρει πράγματι μεγάλη παρηγοριά από τα μηνύματα, προσθέτοντας: «Αποτελούν επίσης πηγή συχνού γέλιου και καλής διάθεσης για εκείνον».

Τα μυστικά και η αινιγματική κίνηση του William ενώ ο Κάρολος δημοσίευσε νέο μήνυμα για τον καρκίνο

Σε ένα post που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος κάθεται σε ένα γραφείο στο παλάτι και γελάει με μια κάρτα.

1_King-Charles-III.webp

Πολλές από τις κάρτες έχουν σχεδιαστεί με το χέρι. Το Παλάτι επανέλαβε την προηγούμενη δήλωση του βασιλιά σχετικά με τα μηνύματα υποστήριξης, λέγοντας: «Τέτοιες ευγενικές σκέψεις αποτελούν τη μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση». Ένας βασιλικός εκπρόσωπος προσέθεσε: «Σε όλους όσοι βρήκαν το χρόνο να γράψουν, σας ευχαριστώ».

Το παλάτι δήλωσε ότι όσοι έχουν συμπεριλάβει διεύθυνση θα λάβουν απάντηση. Ο βασιλιάς εξομολογήθηκε στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ακρόασής του την Τετάρτη ότι το κύμα υποστήριξης τον κάνει να δακρύζει.

Όταν έγινε η σχετική ανακοίνωση της διάγνωσής του με καρκίνο, το Παλάτι ανέφερε ότι οι γιατροί είχαν «συμβουλεύσει τον Κάρολο να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα», αλλά θα «συνέχιζε να αναλαμβάνει τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία ως συνήθως».

Οι βοηθοί δήλωσαν ότι ο βασιλιάς ήταν σε θέση να βλέπει καθημερινά συγκεκριμένες κάρτες που τοποθετούνται στο κόκκινο κουτί με τα κυβερνητικά έγγραφα, τα οποία παρακολουθεί παρά τη συνεχιζόμενη εβδομαδιαία θεραπεία σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο θαυμασμός του για τους ήρωες του καρκίνου και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν χιλιάδες άλλους να πολεμήσουν την ασθένεια είχε αυξηθεί ως αποτέλεσμα της ασθένειάς του.

Ο μονάρχης μετέφερε επίσης πώς τον ενθάρρυνε πολύ η ανακάλυψη ότι η δημοσίευση της διάγνωσής του οδήγησε σε αύξηση των αναζητήσεων για πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια και τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου εξήρε την ειλικρίνεια του βασιλιά και δήλωσε ότι, ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του, χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι θα ενημερωθούν για τα πιθανά σημάδια του καρκίνου.

Η «δευτερογενής διάγνωση» του Καρόλου έγινε μετά από μια τριήμερη παραμονή στο νοσοκομείο The London Clinic τον περασμένο μήνα, μετά από μια επέμβαση για διευρυμένο προστάτη, την οποία ο βασιλιάς επέλεξε επίσης να αναδείξει για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο βασιλιάς συνεχίζει την ξεκούραση και την ανάρρωσή του στο κτήμα του Highgrove στο Gloucestershire.