Ακόμα μια ήττα για τον πρίγκιπα Harry: Χωρίς αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ακόμα μια ήττα για τον πρίγκιπα Harry: Χωρίς αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Ο πρίγκιπας Harry δεν θα δικαιούται αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία σύμφωνα με απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Δυσάρεστα νέα έλαβε πριν λίγα 24ωρα ο πρίγκιπας Harry καθώς έχασε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλειά του τις ημέρες που θα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου και της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana προσπαθούσε διακαώς να ανατρέψει την απόφαση προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η ασφάλειά του αφού πλέον έπαψε να είναι εργαζόμενο βασιλικό μέλος.

Ακόμα μια ήττα για τον πρίγκιπα Harry- Δεν θα έχει αστυνομική προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2023 το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ξεκίνησε να εξετάζει την προσφυγή του Harry ο οποίος αμφισβητεί την απόφαση να μην τυγχάνει αστυνομικής προστασίας όταν βρίσκεται στην πατρίδα του.

Harry και Meghan λανσάρουν το Sussex.com και τα σχόλια από τους royal fans ήταν αναμενόμενα

Πριν λίγες ώρες δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ανέφεραν ότι ο Harry και η Meghan έχασαν οριστικά το δικαίωμα συστηματικής προστασίας από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, το κόστος της οποίας κάλυπτε μέχρι πρότινος ο βρετανικός λαός.

Στην απόφαση, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Peter Lane, απέρριψε την υπόθεση του πρίγκιπα Harry διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρανομία στη λήψη απόφασης για την υποβάθμιση της ασφάλειάς του ενώ ακόμη διαπίστωσε πως η απόφαση δεν ήταν παράλογη, ούτε αμαυρώθηκε από διαδικαστική αδικία.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Harry κάνουν λόγο για μια πολύ άδικη απόφαση ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως η ασφάλειά του αποφασίζεται κατά περίπτωση.

Τον Δεκέμβριο του 2023 οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είπαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο τέως Δούκας του Sussex θα μπορούσε να έχει χρηματοδοτήσει ο ίδιος την αστυνομική ασφάλεια αλλά κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εξατομικευμένες ρυθμίσεις, ειδικά προσαρμοσμένες σε αυτόν με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην κοινωνία της Βρετανίας.

Όπως σημειώνει το BBC η απόφαση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μελλοντικές επισκέψεις του Harry στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω μάλιστα της επιβαρυμένης υγείας του βασιλιά Καρόλου. Πρόσφατα ο ίδιος υποστήριξε ότι με το χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας θα είναι δύσκολο να επισκέπτεται ξέγνοιαστα την οικογένειά του.

Πηγή κεντρικής: apimages.com