Kate Middleton - William: Στη νέα επίσημη ανακοίνωση η λέξη «σοκ» που ειπώθηκε περιγράφει τα πάντα

Kate Middleton - William: Στη νέα επίσημη ανακοίνωση η λέξη «σοκ» που ειπώθηκε περιγράφει τα πάντα
AP2010

Στην πρώτη ανακοίνωση μετά την «προληπτική χημειοθεραπεία» η οικογένεια είναι σε σοκ, όπως και όλος ο πλανήτης.

Η Kate Middletonκαι ο πρίγκιπας William εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια μετά την απερίγραπτη επίθεση με μαχαίρι που έλαβε χώρα σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σήμερα Σάββατο (13/4).

Το αδιανόητο μακελειό σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, με έναν 40χρονο να αφαιρεί τη ζωή από έξι ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά μιας γυναίκας αστυνομικού.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Karen Webb είπε, σύμφωνα με το 7News Australia, ότι μεταξύ των νεκρών στην επίθεση είναι τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στο εμπορικό κέντρο. Μια γυναίκα πέθανε αφότου διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπως επιβεβαίωσε η Webb.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Webb είπε επίσης ότι η αστυνομία «σφράγισε» την περιοχή και θα παραμείνει κλειστή έως αύριο καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη τονίζοντας ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι «δεν υπάρχει περεταίρω κίνδυνος».

Λεπτομερώς, αναφορικά με πώς θα προχωρήσει η έρευνα για το περιστατικό, οι αρχές έγραψαν στην ανακοίνωσή τους στις 13 Απριλίου: «Μια ομάδα κρίσιμων περιστατικών που αποτελείται από την Ομάδα Ανθρωποκτονιών της κρατικής διοίκησης εγκλήματος και την Κεντρική Μητροπολιτική Περιφέρεια θα διερευνήσει τώρα τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό. Η έρευνα θα υπόκειται επίσης σε ανεξάρτητη επανεξέταση».

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας σχολίασαν τα τραγικά δρώμενα με μια ανάρτηση στα Instagram Stories τους:

«Είμαστε σοκαρισμένοι και στενοχωρημένοι από τα φρικτά γεγονότα στο Σίδνεϊ, που έγιναν νωρίτερα σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών των θυμάτων αλλά και από την ηρωική προσπάθεια εκείνων που έσπευσαν στο σημείο ρισκάροντας τις δικές τους ζωές για να σώσουν άλλους».

IMG_6075.jpeg

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σηματοδοτεί την πρώτη της 42χρονης μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης καρκίνου. Σε ένα βίντεο που γυρίστηκε στον κήπο του Windsor και κοινοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε ότι υποβάλλεται σε «προληπτική χημειοθεραπεία» μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν την επέμβαση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο όπου «διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος».

Η Kate Middleton πάσχει από καρκίνο: Οι χημειοθεραπείες και ο λόγος που εξαφανίστηκε

Την ίδια ώρα και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Anthony Albanese αντέδρασε στα social media για το τραγικό συμβάν:

«Ενημερώθηκα από το Γαλλικό Πρακτορείο για τα καταστροφικά γεγονότα στο Bondi Junction. Στην τραγωδία υπήρξαν πολλά θύματα και οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι με τους πληγέντες και τους αγαπημένους τους», έγραψε στο X (πρώην Twitter).