Armie Hammer: Σπάει τη σιωπή του 2 χρόνια μετά τα σοβαρά σεξουαλικά σκάνδαλα εις βάρος του

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Armie Hammer: Σπάει τη σιωπή του 2 χρόνια μετά τα σοβαρά σεξουαλικά σκάνδαλα εις βάρος του

Taylor Jewell/Invision/AP

Καννιβαλισμοί, βιασμοί, BDSM, ο ηθοποιός Armie Hammer έχει κατηγορηθεί για πολλά και τώρα μιλάει ανοιχτά.

Ο ηθοποιός Armie Hammer, δύο χρόνια μετά από τις καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, σε πρώτη του συνέντευξη αποκαλύπτει τις τάσεις αυτοκτονίας, τηn παιδική του σεξουαλική κακοποίηση και απαντάει και στις κατηγορίες του.

Armie Hammer

Jordan Strauss/Invision/AP

Sharon Stone για Robert de Niro και Joe Pesci: Από τους ελάχιστους μη μισογύνηδες

Armie Hammer: Από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις του κινήματος #MeToo

Δύο χρόνια μετά από τους σοκαριστικούς ισχυρισμούς για πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα, όπως βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση και κανιβαλιστικές φαντασιώσεις, που κατέστρεψαν τη φήμη και την καριέρα του, ο αστέρας του Χόλιγουντ βγαίνει και σπάει τη σιωπή του.

Θέλοντας να πει τη δική του πλευρά της ιστορίας, ο 36-χρονος ηθοποιός έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Air Mail, δηλώνοντας "Είμαι εδώ για να παραδεχτώ τα λάθη μου, να αναλάβω την ευθύνη για το γεγονός ότι ήμουν μαλάκας, ότι ήμουν εγωιστής, ότι χρησιμοποίησα τους ανθρώπους για να νιώσω καλύτερα, και όταν τελείωνα, προχωρούσα."

Εκτός από την απολογία του, ο Amrie Hammer αποκάλυψε τη δική του σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική του ηλικία και την απόπειρα αυτοκτονίας τους, ενώ σχολίασε και για τους ισχυρισμούς περί βιασμού.

Armie Hammer

Richard Shotwell/Invision/AP, File - 2019 Invision

Armie Hammer: Η σεξουαλική του κακοποίηση όταν ήταν 13 χρονών και οι τάσεις αυτοκτονίας

Στην συνέντευξή του, ο Hammer υποστηρίζει ότι το ενδιαφέρον του για BDSM και τις δυναμικές στη σεξουαλική εξουσία είναι αποτέλεσμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκε από έναν πάστορα, ο οποίος φέρεται να τον παρενόχλησε όταν ήταν στην ηλικία των 13 ετών. Για πρώτη φορά, αποκάλυψε επίσης την αυτοκτονική του επιθυμία που τον κατέβαλε όσο ήταν στα νησιά Κέιμαν τον Φεβρουάριο του 2021, όπου κολυμπώντας όσο πιο μακριά μπορούσε στον ωκεανό και ήλπιζε να πεθάνει από πνιγμό, καρχαρία ή από ατύχημα με σκάφος.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Armie Hammer: "Η σεξουαλικότητά μου μού παρουσιάστηκε με έναν τρομακτικό τρόπο, που δεν είχα κανέναν έλεγχο."

Σχετικά με την κακοποίηση που βίωσε μικρός, είπε: "Αυτό που έκανε για μένα ήταν ότι εισήγαγε τη σεξουαλικότητα στη ζωή μου με έναν τρόπο που ήταν εντελώς εκτός του ελέγχου μου. Ήμουν ανίσχυρος σε αυτήν την κατάσταση." Συνέχισε εξηγώντας πως με το περιστατικό αυτό, τα ενδιαφέροντά του στη συνέχεια είχαν να κάνουν με το να έχει τον έλεγχο, επειδή το να είναι εκτός ελέγχου ήταν πολύ επικίνδυνο γι' αυτόν και δυσάρεστο.

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι μίλησε για την κακοποίησή του σε έναν μεγαλύτερο φίλο του, ο οποίος πλέον δεν ζει, καθώς και ότι το εκμυστηρεύτηκε στη νονά του, την Candace Garvey, η οποία επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό αυτό στο μέσο.

Ωστόσο, στη συνέχεια υποστήριξε έντονα ότι ποτέ δεν έκανε σεξ χωρίς συναίνεση με καμία από τις συντρόφους του και ότι λάμβανε πάντα τη συγκατάθεσή τους πριν από κάθε σεξουαλική πράξη. "Κάθε τι συζητιόταν εκ των προτέρων. Ποτέ δεν έχω επιβληθεί σε κάποιον απροειδοποίητα. Ποτέ. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόσμου του BDSM", πρόσθεσε ο Armie Hammer αναφερόμενος στη συναίνεση.

Το σκοτεινό ιστορικό καταγγελιών

Το 2020, η σύζυγός του, Elizabeth Chambers, έκανε αίτηση διαζυγίου και λίγους μήνες αργότερα, ήρθαν στην επιφάνεια κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και κανιβαλιστικό φετιχισμό, συμπεριλαμβανομένων βιασμών, σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης, και σεξουαλικής βίας στα πλαίσια του σαδομαζοχισμού. Οι ισχυρισμοί αυτοί ήρθαν όταν μηνύματα του ηθοποιού διέρρευσαν στο διαδίκτυο από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Instagram που είχε το όνομα "House of Effie". Ο Armie Hammer τότε χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς ως "κακόβουλες και ψευδείς διαδικτυακές επιθέσεις".

Μετά τη διαρροή και άλλες γυναίκες υποστήριξαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον αστέρα του Χόλιγουντ. Τον Μάρτιο του 2021, η ιδιοκτήτρια του λογαριασμού "House of Effie" αυτοπροσδιορίστηκε ως Efrosina "Effie" Angelova και κατηγόρησε τον Hammer ότι τη βίασε το 2017. Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες τότε ξεκίνησε έρευνα για σεξουαλική επίθεση στηριζόμενο στους ισχυρισμούς της, τους οποίους και αρνήθηκε.

Armie Hammer

Joel C Ryan/Invision/AP

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός, περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες όπως "Call Me By Your Name", "Social Network", "J. Edgar" και "The Man from UNCLE", αποσύρθηκε από τα επερχόμενα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project του, ενώ τον εγκατέλειψε και το πρακτορείο που τον εκπροσωπούσε.

Ποιος είναι ο Austin Butler του Elvis, ο άνθρωπος που αποθέωνε η Lisa Marie Presley

Η απόπειρα αυτοκτονίας και η τελική του επιθυμία

Ο Armie Hammer αποκάλυψε πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τον Φεβρουάριο του 2021 καθώς η ζωή του κατέρρεε γύρω του. Εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε καραντίνα στα νησιά Κέιμαν μαζί με τα παιδιά του. "Απλώς βγήκα στον ωκεανό και κολύμπησα όσο πιο μακριά μπορούσα και ήλπιζα ότι είτε θα πνιγόμουν, είτε θα με χτυπούσε κάποιο σκάφος, είτε θα με έτρωγε κάποιος καρχαρίας. Τότε συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά μου ήταν ακόμα στην ακτή και ότι δεν μπορούσα να το κάνω αυτό στα παιδιά μου."

Ο αστέρας του Χόλιγουντ χαρακτήρισε τον εαυτό του θύμα της κουλτούρας της ακύρωσης και του woke-mob. "Τη στιγμή που κάποιος κάνει κάτι κακό, τον πετάνε στα σκουπίδια. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανένταξης. Δεν υπάρχει καμία ευκαιρία για λύτρωση. Κάποιος κάνει ένα λάθος και τον πετάμε σαν μια χαλασμένη φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης".

Τέλος, ο Armie Hammer δήλωσε ότι θα ήθελε να εξελιχθεί και να ξεπεράσει όλα αυτά, με τον ίδιο τρόπο που κατάφερε να αναγεννηθεί ο μέντοράς του, Robert Downey Jr που ξεπέρασε το σκάνδαλο με τα ναρκωτικά τη δεκαετία του '90.

Armie Hammer

Terence Patrick/CBS via Getty Images - 2020 CBS Photo Archive