Μαρία Σάκκαρη: Η καραντίνα, το πάθος της με το τένις και οι στενοί δεσμοί με την οικογένειά της

Μαρία Σάκκαρη: Η καραντίνα, το πάθος της με το τένις και οι στενοί δεσμοί με την οικογένειά της

Άλλο ένα live πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου στο Instagram του Queen, με τη Δέσποινα Καμπούρη και τη Μαρία Σάκκαρη.

Η διευθύντρια του Queen, Δέσποινα Καμπούρη, και η διάσημη Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, συναντήθηκαν διαδικτυακά σε ένα ακόμη Instagram live του Queen και εμείς απολαύσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Η Μαρία Σάκκαρη, πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη, αποκάλυψε ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η περίοδος του εγκλεισμού στο σπίτι, εκείνη προσπαθεί να βλέπει πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι πέρασε την καραντίνα στην Αθήνα και όχι στην Αμερική, όπου βρισκόταν λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το lockdown. Πρόλαβε, δηλαδή, να επιστρέψει στην Ελλάδα ακριβώς την τελευταία στιγμή.

Το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει μόλις λήξει η καραντίνα είναι να δει επιτέλους τις φίλες της και, φυσικά, να ξεκινήσει τις προπονήσεις της στο τένις. Την περίοδο του lockdown, όπως είπε, δεν παίζει τένις, αλλά γυμνάζεται κάθε μέρα για να κρατιέται σε φόρμα.

Η γλυκιά αθλήτρια μίλησε αναλυτικά για όλα όσα της προσφέρει η ενασχόληση με το τένις και για το πώς νιώθει μέσα στο τερέν. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι της έλειψε η ένταση και η ανυπομονησία που έχει λίγο πριν μπει στον αγώνα, όπως και η ρουτίνα να ξυπνά για να πάει στην προπόνηση. Επίσης, αποκάλυψε ότι παλαιότερα, λίγο πριν ένα μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι, εκείνη ένιωθε πίεση από εξωτερικούς παράγοντες (φίλους, συγγενείς, χορηγούς), μετά όμως το απέβαλε όλο αυτό, γιατί συνειδητοποίησε ότι δεν την οδηγεί κάπου. Επίσης, εξομολογήθηκε ότι το δυνατό της σημείο μέσα στο τερέν είναι η μαχητικότητά της.

Ο αγαπημένος της αγώνας ήταν πέρσι, στο Ραμπάτ του Μαρόκο, σε τελικό, όπου η Μαρία κατάφερε και πήρε τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο της. Όλη αυτή η διαδρομή, όμως, δεν ήρθε έτσι απλά. Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε σε ηλικία πέντε ετών το τένις και όταν ήταν ακόμα παιδί έκανε αρκετές θυσίες για να καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά. Δεν πήγαινε σε σχολικές εκδρομές ή δεν έβγαινε με τις φίλες της τα Σάββατα, καθώς έπρεπε να είναι προσηλωμένη στις προπονήσεις. Όπως λέει σήμερα, όμως, τότε θεωρούσε ότι έκανε θυσίες, τώρα όμως δεν το μετανιώνει καθόλου.

Βέβαια, ίσως έπαιξε ρόλο και το γονίδιο σε όλη αυτήν την κλίση και επιτυχία της Μαρίας. Η διάσημη τενίστρια αποκάλυψε ότι και η μητέρα της ήταν δεινή αθλήτρια του τένις. Συγκεκριμένα, είπε ότι η μαμά της ήταν 10 συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας και βρέθηκε κάποια στιγμή στην 43η θέση παγκοσμίως.

Η Μαρία Σάκκαρη ερωτήθηκε από τους θεατές του live και για τη σχέση της με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Όπως είπε, πολλοί τούς ήθελαν να είναι ζευγάρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν είναι φίλοι, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα μιλούν και ανταλλάσσουν απόψεις.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το ποιο είναι το πρότυπό της στο χώρο του τένις. Η Μαρία, λοιπόν, απάντησε ότι θαυμάζει τη Serena Williams, γιατί συνδυάζει καριέρα με οικογένεια και κυρίως γιατί αγωνίζεται για τα δικαιώματα της γυναίκας. Τη θεωρεί role model.

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε επίσης με μεγάλη τρυφερότητα για τα μέλη της οικογένειάς της. Είπε χαρακτηριστικά ότι για να «χτίσει» κάθε άνθρωπος χαρακτήρα και να αποκτήσει παιδεία, όλα ξεκινούν από το σπίτι και την οικογένεια. Αποκάλυψε ακόμη ότι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της είναι οι γονείς και τα αδέλφια της. Και δε δίστασε να παραδεχθεί ότι ονειρεύεται στο μέλλον να κάνει τη δική της οικογένεια, αλλά όχι ακόμη, γιατί θέλει να εξελιχθεί στην καριέρα της.

Η Μαρία, τέλος, αποκάλυψε και την ηλικία της, λέγοντας ότι στις 25 Ιουλίου θα γίνει 25 ετών, ενώ είπε ότι αναμένει να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, γιατί έχει κλείσει ήδη ραντεβού στο κομμωτήριο και στο nail bar για να περιποιηθεί τα νύχια της. Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, έξω από τα τερέν είναι κι αυτή ένα κορίτσι, που περιποιείται πολύ τον εαυτό της.

Δες όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

https://www.instagram.com/p/B_kz4B8D5im

Διάβασε ακόμα: Μαριέττα Χρουσαλά: Η ζωή με τα παιδιά, η επαγγελματική πορεία και η συγκίνηση για τη Μαρία Μενούνος