Η Leona Lewis αποκλειστικά στο Queen.gr: «Ανυπομονούσα να δώσω χαρά στον κόσμο για τα Χριστούγεννα»

Μαρία Ροδίτη
Η Leona Lewis αποκλειστικά στο Queen.gr: «Ανυπομονούσα να δώσω χαρά στον κόσμο για τα Χριστούγεννα»

Η κυκλοφορία της νέας επανέκδοσης του album της, “Christmas, With Love Always”, η αγάπη της για τα Χριστούγεννα, η συνεργασία με τον NeYo, η οικολογία, η μόδα και η ομορφιά στη ζωή της... Με ποιον ονειρεύεται να συνεργαστεί; 

Είχα αρχίσει να μπαίνω στην εφηβεία όταν άκουσα για πρώτη φορά το τραγούδι «Bleeding Love» της Leona Lewis. Αυτό ήταν! Από εκείνη τη μέρα και για πολλούς μήνες έγινε το αγαπημένο μου τραγούδι, το οποίο άκουγα ξανά και ξανά στο MP3. Το έπαιζα και λίγο drama queen -χωρίς λόγο και αιτία- ακούγοντάς το και μου άρεσε αυτή η φάση.

Από τότε, παρακολουθούσα σταθερά τη Leona και ήθελα να απολαμβάνω τις μουσικές της. Μέχρι που πριν λίγες μέρες έμαθα πως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου μια ειδική επανέκδοση του χριστουγεννιάτικου άλμπουμ της «Christmas, With Love Always» μέσω της Panik Record/Sony Music, και είπα… Να, η ευκαιρία!



Λατρεύω τα Χριστούγεννα, το album της Leona Lewis περιλαμβάνει Christmas tracks καθώς και νέα μουσική, οπότε γιατί να μην κάνουμε μαζί μια ωραία κουβέντα για όλα αυτά και όχι μόνο;

Κάπως έτσι, βρήκα τη Leona, μιλήσαμε για το νέο της album, για τη συνεργασία με τον NeYo, για οικολογία και -φυσικά- για μόδα και ομορφιά.

Denise Gough: «Στην Ελλάδα ερωτεύομαι τον εαυτό μου»

Είσαι έτοιμη να τη γνωρίσεις κι εσύ καλύτερα;

Θα κυκλοφορήσετε ξανά το χριστουγεννιάτικο album σας «Christmas, With Love Always». Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση και πώς νιώθετε; Τι να περιμένουμε από αυτό το album;

Ναι. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για την επανακυκλοφορία του album και για τα νέα τραγούδια. Τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο ήταν δύσκολα για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ένιωσα ότι το μόνο πράγμα για το οποίο ανυπομονούσα ήταν τα Χριστούγεννα, αλλά όταν τελικά ήρθαν δεν μπορούσα να είμαι με τους αγαπημένους μου. Ένιωσα χάλια και υποσχέθηκα ότι τα επόμενα Χριστούγεννα (δηλαδή τα φετινά) θα ήθελα να γιορτάσω σωστά και να βγάλω νέα τραγούδια για τον κόσμο.

leona album

Το εξώφυλλο του νέου album «Christmas, With Love Always», της Leona Lewis, που κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music

Συνεργαστήκατε με τον NeYo για ένα νέο τραγούδι, που λέγεται «Kiss me Its Christmas». Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Έχω δουλέψει και στο παρελθόν με τον NeYo και πάντα δημιουργεί μια διασκεδαστική ενέργεια γύρω του. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που μου ήρθε στο μυαλό όταν ηχογράφησα το τραγούδι. Προσθέτει μελωδίες με ψυχή και αρμονίες που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει.



Ο τίτλος του album είναι άκρως χριστουγεννιάτικος. Τι σημαίνουν για εσάς τα Χριστούγεννα. Τα αγαπάτε;

Πάντα αγαπούσα τα Χριστούγεννα, γιατί είναι μια στιγμή του χρόνου που μπορώ να δω την οικογένειά μου και να αντιλαμβάνομαι το πραγματικό νόημά της, που δεν είναι άλλο από την αγάπη. Βεβαίως, υπάρχει πάντα ο αγώνας για το ποιος θα πάρει την τελευταία ψητή πατάτα ή ποιος θα κερδίσει τη monopoly! Διασκεδάζω αυτό το πνεύμα ένδειξης καλοσύνης και της συμπόνοιας αυτή τη στιγμή του έτους. Είναι μια καλή υπενθύμιση να μεταφέρουμε αυτό το πνεύμα και πέρα από τα Χριστούγεννα, και την υπόλοιπη χρονιά.

https://www.instagram.com/p/CVwDsxZvPLj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπάρχει κάτι που ονειρεύεστε για την καριέρα σας;

Ελπίζω να επεκταθώ και να εμβαθύνω σε πολλά, διαφορετικά, δημιουργικά μέρη του εαυτού μου, από τη μουσική μέχρι τον κινηματογράφο και όχι μόνο. Θέλω να σκέφτομαι out of the box. Νομίζω είναι σημαντικό να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να εκφράζουν κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους.

Με ποιους/ες τραγουδιστές/τριες θα θέλατε στο μέλλον να συνεργαστείτε;

Είμαι θαυμάστρια του James Blake. Από τότε που άκουσα τη δική του version για το τραγούδι «The first time ever I saw your face» είπα ότι θέλω να συνεργαστώ μαζί του μια μέρα.



H αρχική κυκλοφορία του “Christmas, With Love” το 2013 είναι γνωστή λόγω της επιτυχίας του lead single ‘One More Sleep’, ένα τραγούδι που χάρισε το ρεκόρ στη Leona ως τη Βρετανίδα καλλιτέχνη με τα περισσότερα Top 5.

Το 2006 αναδειχθήκατε νικήτρια του βρετανικού X-Factor. Τώρα, θα συμβουλεύατε έναν νέο άνθρωπο να ξεκινήσει την καριέρα του μέσω ενός talent show;

Θα έλεγα ότι αν είσαι σίγουρος για το ποιος είσαι ως καλλιτέχνης, τότε ένα talent show μπορεί να βοηθήσει με κάποιους τρόπους, αλλά δεν είναι για όλους. Όπως οτιδήποτε άλλο στη ζωή, υπάρχουν θετικά και αρνητικά σημεία και εξαρτάται μόνο ποιον δρόμο αισθάνεσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις. Για μένα ήταν μια καταπληκτική επιλογή που έκανα και έφτιαξα τον δικό μου δρόμο.

Ακολουθείτε έναν οικολογικό τρόπο ζωής. Είστε vegetarian από 12 ετών και από το 2012 είστε vegan. Πώς το αποφασίσατε; Εννοώ ότι ήσασταν πολύ μικρή- ήσασταν παιδί ακόμα- για να καταλάβετε τι σημαίνει vegetarian. Έπαιξαν ρόλο οι γονείς σας;

Από μικρή ηλικία δεν συσχέτιζα το κρέας με ένα λουκάνικο ή με μοσχάρι ή όπως μας το κατονόμαζαν ώστε να μην το οραματιζόμαστε ως ζώο που ζει και αναπνέει. Είδα ένα γουρούνι ή μια αγελάδα ή ένα πρόβατο. Για μένα ήταν όντα που δεν τα έβλεπα σαν φαγητό.

Απορρίψατε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για συνεργασία με τα Harrods το 2008. Αυτό συνέβη γιατί επρόκειτο για το μοναδικό βρετανικό πολυκατάστημα, που συνέχιζε να έχει ρούχα που φτιάχνονταν από αληθινή γούνα ζώου. Οπότε τώρα εγώ σκέφτομαι… Πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις της μόδας και συγχρόνως να αποφεύγουμε ρούχα και αξεσουάρ που είναι κατασκευασμένα από ζώα;

Πολλά χρόνια πριν ήταν πολύ δύσκολο να βρεις ρούχα και αξεσουάρ που δεν ήταν φτιαγμένα από ζώα ή που δεν έβλαπταν το περιβάλλον. Σήμερα, είναι πολύ πιο εύκολο και οι άνθρωποι το συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο αυτό. Προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να κάνω conscious επιλογές, αλλά ακόμα μαθαίνω πώς να επιλέγω ρούχα και αξεσουάρ που δεν έχουν βλάψει τα ζώα και το περιβάλλον.

https://www.instagram.com/p/CTRvXpYoP3U/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Instagram account σας έχει υπέροχη αισθητική. Παρατηρώ, επίσης, ότι επιλέγετε chic σύνολα. Ποια είναι η σχέση σας με τη μόδα; Ακολουθείτε κάθε χρόνο τα fashion trends;

Είχα πάντα σχέση με τη μόδα από νεαρή ηλικία, καθώς οι γονείς μου ήταν ιδιοκτήτες αρκετών καταστημάτων με ρούχα και αξεσουάρ. Θυμάμαι να παρατηρώ τη μητέρα μου να πιέζει καρφιά πάνω σε denim jackets και τον μπαμπά μου να φτιάχνει τις βιτρίνες. Μου αρέσει να γνωρίζω την ιστορία πίσω από ορισμένα κομμάτια και το πώς έχουν εμπνευστεί. Για εμένα, η μόδα είναι διασκέδαση. Μου αρέσει να προσθέτω τουλάχιστον ένα κομμάτι στο σύνολό μου, που να με κάνει να σκέφτομαι «wow, αυτό είναι ιδιαίτερο».

synenteuksi lewis

Ποιο είναι το μυστικό ομορφιάς σας;

Θα έλεγα τα έλαια που χρησιμοποιώ κάθε μέρα και ειδικά αυτά που περιέχουν βότανα. Η μητέρα μου είναι πρακτικός της Αγιουβέρδικης ιατρικής και έχει τα πιο φανταστικά έλαια που κάνουν καλό σε όποιον θέλει να θεραπεύσει ή να δώσει boost στην επιδερμίδα του.

FYI: Το νέο album της Leona Lewis, Christmas, With Love Always, θα περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια:

1. One More Sleep
2. Winter Wonderland
3. White Christmas
4. Your Hallelujah
5. Christmas (Baby Please Come Home)
6. Mr Right
7. O Holy Night
8. I Wish It Could Be Christmas Everyday
9. Ave Maria
10. Silent Night
11. Kiss Me It’s Christmas (feat. Iain James)
12. Kiss Me It’s Christmas (feat. Ne-Yo)
13. If I Can’t Have You