Δημήτρης Σκουλός στο Queen.gr: «Πολλοί παίκτες φέτος στο GNTM δεν ήταν χαλαροί αλλά λίγο φοβισμένοι»

Κατερίνα Μπούσιου
Δημήτρης Σκουλός στο Queen.gr: «Πολλοί παίκτες φέτος στο GNTM δεν ήταν χαλαροί αλλά λίγο φοβισμένοι»

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του GNTM, ο κριτής και φωτογράφος Δημήτρης Σκουλός κάνει μια μικρή ανασκόπηση της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς με χιούμορ και μιλά για τις τρεις μεγάλες αγάπες της ζωής του, τη σύζυγό του και τις δύο τους κόρες.  

Βρισκόμαστε στην εκπνοή του φετινού GNTM, με φιναλίστ την Κυβέλη, τον Κωνσταντίνο και την 'Ολγα, αλλά και στην εκπνοή μιας χρονιάς που έφερε στη ζωή του ένα ακόμη κορίτσι στην οικογένεια, με την απόκτηση της δεύτερης κόρης του, που θα πάρει το όνομα Θοδώρα, όπως ονομάζεται και η μητέρα του. Ο φωτογράφος Δημήτρης Σκουλός δηλώνει ευτυχισμένος, μιλά για το GNTM, τους υπόλοιπους κριτές και τον... κούκλο Γιώργο Καράβα, για τη Βίκυ Καγιά, αλλά και την πολύτιμη συμβουλή του πατέρα του, την οποία ακολουθεί κατά γράμμα στη ζωή του.



'Ηταν δύσκολη για εσένα η φετινή χρονιά στο GNTM;

Δύσκολη ήταν για όλους μας γενικά και όχι μόνο για το GNTM. Τηλεοπτικά ήταν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική χρονιά, υπήρξαν πολύ μεγάλες παραγωγές σε όλα τα κανάλια. Εμείς βέβαια στο GNTM είμαστε ένα πολύ ιδιαίτερο show.

Υπήρχαν διαφορές στο επαγγελματικό επίπεδο ή ακόμη και στις προσωπικότητες των παιδιών σε σχέση με τις άλλες χρονιές;

Σε θέμα εμφάνισης, είχαμε πραγματικά πολύ ωραία μοντέλα. Δεν είδα διαφορές με τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή να έχουμε υποδιέστερα μοντέλα σε επίπεδο εμφάνισης. Πολλοί παίκτες, πιστεύω ότι δεν έβγαλαν προς τα έξω πλήρως την προσωπικότητά τους, δεν ήταν ελεύθεροι και χαλαροί, αλλά λίγο φοβισμένοι.

Ίσως γιατί παρακολουθώντας και τους προηγούμενους κύκλους του GNTM ήταν πιο «διαβασμένοι» άρα και πιο συγκρατημένοι να πουν την άποψή τους;

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτή την περίπτωση. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του. Αν έχεις παρατηρήσει, παιδιά που υποστήριζαν την γνώμη τους, πήγαν παράλληλα και πολύ καλά στον διαγωνισμό.

gntm krites copy

Ποια αποχώρηση παίκτη σου έκανε και τη μεγαλύτερη έκπληξη; Είχες άλλη εκτίμηση και δεν πίστευες ότι μια μικρή ατυχία θα τον έθετε εκτός;

Όσες φορές το έχω πει αυτό, έχω πέσει έξω, γιατί έτσι είναι το format του show. Δεν μετράει τι έχεις κάνει πριν. Μπορεί να έχεις πάει δέκα φορές πολύ καλά και στην δέκατη δοκιμασία να είσαι τελευταίος.

Τι θα περιλαμβάνουν οι δοκιμασίες του τελικού;

Θα έχουμε συνολικά τέσσερις δοκιμασίες σε αυτόν τον τελικό για τους τρείς παίκτες και είναι εξίσου ενδιαφέρουσες.

ismini

Φέτος η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου έκανε το ντεμπούτο της ως κριτής. Φαντάζομαι ότι όλοι οι υπόλοιποι την καθοδηγήσατε με τον τρόπο σας για να την βοηθήσετε στο νέο της ρόλο;

Φυσικά και το κάναμε από την αρχή και από την πρώτη ημέρα.

Τι σου έλειψε από τη Βίκυ Καγιά;

Μου έλειψε η ενέργειά της, γιατί ως άνθρωπος πάντα έχει φουλ ενέργεια. Και μη ξεχνάμε ότι η Βίκυ είναι μια πολύ λαμπερή παρουσία με πολύ ωραίο λόγο ταυτόχρονα. Η Βίκυ είναι Βίκυ.

Κάνατε και λίγο πλάκα μεταξύ σας οι τρείς άντρες του GNTM, εσύ ο 'Αγγελος Μπράτης και ο Γιώργος Καράβας για το ποιος ήταν ο πιο όμορφος και ο πιο λαμπερός τη φετινή χρονιά;

Είναι εκτός συναγωνισμού σε αυτό το κομμάτι ο Γιώργος Καράβας, είναι ένας...κούκλος. Εγώ καταρχάς είμαι σαν πορτιέρης... (γέλια)


https://www.instagram.com/p/CXbuIdqK7fs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από την εμπειρία σου στο χώρο της μόδας, πιστεύεις ότι τα social media είναι μια παγίδα για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν στη συνέχεια με το modeling;

Καλώς ή κακώς, γιατί δε με συμφέρει αυτό που θα πω ως επαγγελματία φωτογράφο, προς τα εκεί πηγαίνει το μέλλον στη δουλειά μας. Όλα γίνονται πια γρήγορα και digital και αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Δεν χάνεται όμως έτσι η μαγεία της τέχνης στη μόδα;

Φυσικά και χάνεται. Εκτός από εκείνα τα μοντέλα που χρησιμοποιούν για λόγους δουλειάς μόνο τα social media βγάζοντας μια φωτογραφία ή κάνοντας μια selfie, υπάρχουν μεγάλες εταιρείες οι οποίες πια, τον μεγαλύτερο όγκο των φωτογραφήσεών τους για τα προϊόντα τους, τις κάνουν ειδικά για τα social τους. Αλλά δεν υστερούν σε επίπεδο παραγωγής, το αντίθετο θα έλεγα. Απλά αντί να τυπωθεί σε κάποιο περιοδικό, μπαίνουν σε μια πλατφόρμα, αυτή είναι η διαφορά.

Στην Ελλάδα παράγουμε περισσότερα μοντέλα από όσα μπορεί να χρειαζόμαστε;

Δεν έχουμε τόσα πολλά μοντέλα όσα θεωρούμε ότι έχουμε. Από τις δουλειές που κάνω ως φωτογράφος, στα casting, εννέα στις δέκα περιπτώσεις, τα μοντέλα είναι από το εξωτερικό και δεν είναι Ελληνίδες.



«Ο πατέρας μου έχει πεί να μην ξεχνώ από που ξεκίνησα»

Φέτος σε αρκετές δοκιμασίες γίνατε ένα πολύ ωραίο δίδυμο με τον Γιώργο Καράβα.

Ο Γιώργος είναι φίλος μου, έχουμε ξεκινήσει σχεδόν μαζί στο χώρο της μόδας. Τις πρώτες φωτογραφήσεις της καριέρας του, τις κάναμε μαζί. Μιλάμε για τόσα χρόνια πίσω, σχεδόν 20 χρόνια, όσα έχω σε αυτή τη δουλειά.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν έχεις αλλάξει καθόλου από τα πρώτα σου βήματα ως φωτογράφος μέχρι σήμερα σε επίπεδο χαρακτήρα και στον τρόπο που αντιμετωπίζεις αυτή τη δουλειά που είναι εκτός των άλλων, δύσκολη και περίπλοκη…

Μου έχει δώσει μια συμβουλή ο πατέρας μου και μου είχε πει πως: «Όσο μεγάλος και αν γίνεις στη ζωή του, όσο και να πετύχεις, μη ξεχάσεις από που ξεκίνησες». Και παραμένω αυτός που ήμουν. Στο σπίτι, στην οικογένεια, στη δουλειά και με τους φίλους μου.


https://www.instagram.com/p/CEhWzYGJmJu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Είμαι πολύ τυχερός. Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος»

Με μια λέξη πώς είναι αυτό το διάστημα με την δεύτερη κόρη σου, η οποία είναι μόλις έξι μηνών;

Είναι υπέροχα! Για να κάνουμε τη συνέντευξή μας, την άφησα για λίγο στην Τζέλα μου. (σ.σ η σύζυγός του) γιατί στο άλλο δωμάτιο είναι και η μεγάλη μου κόρη με την οποία διαβάζαμε τα μαθήματά της. Η μικρή είναι πολύ καλό μωράκι και ήρεμη.

Η μεγάλη σου κόρη, ζήλεψε στην αρχή με το νέο μέλος της οικογένειάς;

'Οταν κάνω αγκαλιά τη μικρή και την έχω για ώρα κοντά μου, απλά θα με κοιτάξει και θα θέλει εκείνη τη στιγμή να πάρω και εκείνη αγκαλιά. Λειτουργεί όμως σα μαμά της με την μικρή της αδελφή. Την προσέχει τη μπέμπα μας. Είμαι πολύ τυχερός σε αυτό. Μα τι άλλο θέλω πια από τη ζωή μου; Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

skoulos father

Η δημιουργία οικογένειας σου άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις και τη δουλειά σου; Προσπαθείς να μη δουλεύεις τόσες πολλές ώρες για να έχεις χρόνο μαζί με τη σύζυγο και τις κόρες σας;

Το αντίθετο συνέβη με το θέμα του χρόνου της δουλειάς, γιατί από εμένα στηρίζονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, έχω ευθύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρωμα GNTM στο DWTS: Γιώργος Καράβας και Edward Στεργίου μονοπώλησαν το Twitter (photos)

GNTM: Σκουλός vs Καράβας! Ποιος είναι το fashion icon του Instagram; (photos)