Μαργαρίτα Νικολαΐδη στο Queen.gr: «Τα χρήματα από το έπαθλο του Masterchef τα ξοδεύω στο delivery»

Κατερίνα Μπούσιου
Μαργαρίτα Νικολαΐδη στο Queen.gr: «Τα χρήματα από το έπαθλο του Masterchef τα ξοδεύω στο delivery»

H νικήτρια της καρδιάς μας, μιλά για τη ζωή της έξι μήνες μετά τη νίκη της στο Masterchef και υποδέχεται μαζί μας τη νέα χρονιά αποκαλύπτοντας τα προσωπικά και επαγγελματικά της σχέδια. 

Κάθε της ατάκα στο Masterchef την περσινή χρονιά έγινε viral. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κατάφερε με το σπάνιο ταλέντο στη μαγειρική να νικήσει το διαγωνισμό και με την αυθεντική της αλήθεια και το χιούμορ της, να κερδίσει και τις καρδιές μας. Είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα που εμφανίστηκαν ποτέ σε αντίστοιχο τηλεοπτικό project του prime time, χωρίς να κάνει υπερπροσπάθεια για να ξεχωρίσει, χωρίς να μπει σε περίεργα μονοπάτια ανταγωνισμού και υπερφίαλης συμπεριφοράς για να πάρει το προβάδισμα.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, μας κάνει ποδαρικό στο Queen.gr με τη μοναδική αύρα της και το γέλιο της, μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει ο έκτος κύκλος του Μasterchef στο Star Channel τον οποίο και εκείνη περιμένει με χαρά.

Στην συνέντευξή μας κάνουμε μια μικρή αναδρομή. Και βάζουμε πλώρη για τα νέα της σχέδια μέσα στη χρονιά που δεν είναι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. Θα την δούμε νύφη στο πλευρό του αγαπημένου της Xρήστου; Ποιος υποχωρεί πρώτος στα μικροκαβγαδάκια τους; Για ποιο λόγο αισθάνεται αμήχανα να μιλά για την οικογένειά της; Πόσο την επηρέασε η δημοσιότητα και γιατί επιδιώκει τη μοναξιά της κάποιες φορές; Με τι αγχώνεται αλλά και ποια ήταν η μεγαλύτερη σπατάλη που έκανε με τα χρήματα από το έπαθλο της; Τι της ζήτησε η μητέρα της; Με ποιούς από τους συμπαίκτες της έχει επικοινωνία και ποιοι άνθρωποι γνωρίζουν τα πιο κρυφά της μυστικά;


https://www.instagram.com/p/CQG6mRBJLGx

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που αγόρασες με τα χρήματα από το έπαθλο; Μία σπατάλη που είχες πια τη δυνατότητα να κάνεις;

To delivery. Που μπορώ να παραγγέλνω ότι θέλω όποτε θέλω, ακόμη και κάθε μέρα, χωρίς να με νοιάζει. Όλα μου τα λεφτά εκεί πηγαίνουν! (γελάει) Κάνουμε και εμείς οι μάγειρες τις ατασθαλίες μας! Επίσης έχω την άνεση πια να πηγαίνω να τρώω σε όποιο εστιατόριο θέλω.

«Η μαμά μου είναι λίγο...ακριβή αλλά όλο το έπαθλο της ανήκει»

Σε κάτι πιο προσωπικό, σε ρούχα ή καλλυντικά δεν έκανες σπατάλες;

Ό τι χρειάζομαι το αγοράζω, αλλά δεν καίγομαι κιόλας να σου πω την αλήθεια, τώρα που έχω κάποια χρήματα, να πάω για παράδειγμα στα μαγαζιά και να τα... σηκώσω όλα.

Στη μαμά σου, που της έχεις και αδυναμία, δεν πήρες κάποιο δώρο;

Η μαμά μου θέλει να κάνει μια ανακαίνιση στην αυλή, είναι ακριβή! Της έχω τάξει ότι θα της κάνω αυτό το δώρο το καλοκαίρι. Όλο μου το έπαθλο της ανήκει όμως, δικαιωματικά.



Όταν δούλευες στο εξωτερικό, πέρασες οικονομικά ζόρικες στιγμές;

Και στην Ελλάδα ήταν δύσκολα, γιατί δούλευα για μια σεζόν, δεν έβγαζα τρελά χρήματα και έπρεπε να φροντίσω να περάσω με αυτό το εισόδημα το υπόλοιπο διάστημα. Ακόμη πιο δύσκολα ήταν και στο εξωτερικό, γιατί τα ενοίκια και το κόστος ζωής ήταν πολύ υψηλό και μετρούσα το κάθε ευρώ που είχα στα χέρια μου. Να φανταστείς ότι στη Νορβηγία όπου δούλεψα, το πιο απλό πράγμα, το ψωμί κόστιζε 4 ευρώ. Το μόνο καλό ήταν ότι έτρωγα στο εστιατόριο και κάλυπτα το θέμα της διατροφής μου.

Σε βοηθούσε όσο μπορούσε οικονομικά η μαμά σου;

Δεν ήθελα να παίρνω χρήματα από τη μαμά μου, γιατί είχε να φροντίσει και την αδελφή μου, η οποία σπούδαζε εκείνο το διάστημα. Προσπαθούσα με όσα χρήματα έβγαζα να φροντίζω τον εαυτό μου.

Θέλεις να ξαναπάς στο εξωτερικό;

Είναι το όνειρό μου. Απλά μετά το Masterchef δεν είχα το χρόνο, γιατί ο Χρήστος δούλευε το καλοκαίρι και όταν επέστρεψε, δεν μπορούσα να λείπω. Αποφασίσαμε όμως από αυτή τη χρονιά αν όλα πάνε καλά να φύγουμε στο εξωτερικό.

margarita xristos

«Μου έχουν γράψει ότι τρώω περισσότερο από όσο μαγειρεύω»

Επειδή και λόγω του παιχνιδιού είσαι αναγνωρίσιμη, ποιο είναι το πιο αστείο σχόλιο που σου έχουν κάνει ή το πιο αστείο περιστατικό που σου έχει συμβεί;

Μου έχει τύχει μια μέρα να είμαι σε ένα ΑΤΜ για να βγάλω χρήματα από το μηχάνημα και ξαφνικά ήρθαν από πίσω μου δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τρόμαξα. Σήκωσα τα χέρια μου ψηλά και τους είπα: «Παιδιά συγγνώμη, δεν έχω κάνει κάτι». Εκείνοι με κατάλαβαν και γέλασαν. Μου έχουν γράψει όμως και πολλά αστεία σχόλια στα social media, όπως για παράδειγμα ότι τρώω περισσότερο από όσο μαγειρεύω! (γελάει) Είδα και στο νέο τρέιλερ του Masterchef τη φράση που λέει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, το «ω να σου...» το οποίο το είχε πει σε δικό μου πιάτο την πρώτη φορά.



Πόσο και πώς άλλαξε η ζωή σου τη χρονιά που πέρασε;

Άλλαξαν πολλά πράγματα και συνεχίζουν να αλλάζουν καθημερινά και χωρίς να το καταλαβαίνω. Όλο αυτό που ζω είναι κάτι καινούργιο για μένα. Το παιχνίδι μου δημιούργησε πραγματικά τα πιο έντονα συναισθήματα που έχω νιώσει ποτέ στη ζωή μου, ήταν μια μοναδική εμπειρία και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά.

Πέρασε ένα διάστημα μετά το παιχνίδι που λόγω και της πίεσης από τη δημοσιότητα, ήθελες να μείνεις και λίγο μόνη σου;

Ακόμη και τώρα υπάρχουν μέρες που λέω ότι θέλω την ησυχία μου, θέλω να καθίσω λίγο μόνη μου, να μη βλέπω κανέναν και να έχω την ηρεμία μου, όπως έκανα και παλιά. Μου αρέσει η μοναξιά μου και πολλές φορές την επιδιώκω κιόλας.

Φαντάζομαι ότι αυτούς τους έξι μήνες που πέρασαν, θα δέχτηκες αρκετές επαγγελματικές προτάσεις. Αποφάσισες να κάνεις υπομονή πριν αποφασίσεις ή σε μερικά πράγματα λειτούργησες βασιζόμενη και στο ένστικτό σου;

Στην αρχή είχα πάρα πολλές προτάσεις κυρίως για διαφημιστικά, αλλά επέλεξα τρεις συγκεκριμένες συνεργασίες. Από πλευράς εστιατορίων είχα προτάσεις, αλλά δεν ένιωσα να λέω στον εαυτό μου: «αυτό θέλω οπωσδήποτε να το κάνω». Όμως, δεν βιάζομαι.

margarita masterchef 1

Κάνεις σχέδια να δημιουργήσεις και ένα δικό σου χώρο;

Νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ανοίξω δικό μου εστιατόριο, γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Είναι κάτι που το φοβάμαι και θα ήταν ένα ρίσκο που θα οδηγούσε σίγουρα σε αποτυχία! (γελάει)

Ως χαρακτήρας δείχνεις ωστόσο πιο θαρραλέα...

Είμαι θαρραλέα και γενικά ρισκάρω, αλλά όχι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα κρίνει τη ζωή μου. Μη ξεχνάς ότι και λόγω πανδημίας αρκετά εστιατόρια αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν είναι η εποχή για να το διακινδυνέψω.

Είσαι αγχωτική ακόμη και στα απλά καθημερινά πράγματα;

Ως χαρακτήρας είμαι τα δύο άκρα, ή θα αγχωθώ πολύ και θα σβήσουν όλα γύρω μου, ή που δεν θα νιώθω τίποτε. Ανάλογα το πώς θα ξυπνήσω! (γελάει)



Ο Χρήστος είναι πιο τολμηρός στα κοινά σας όνειρα ως ζευγάρι; Είναι εκείνος που σε παρακινεί ενώ εσύ είσαι διστακτική;

Συνέχεια. Μου λέει «αν δεν τολμήσεις, πώς θα ξέρεις αν θα κερδίσεις ή αν θα αποτύχεις;», που εν μέρει είναι σωστό. Είναι πιο θαρραλέος από εμένα σε πολλά πράγματα. Αν αποφασίσει κάτι να κάνει, θα το κάνει εκείνη τη στιγμή.

Όταν διαφωνείτε, ή όταν ως ζευγάρι έχετε τα μικροκαβγαδάκια σας, ποιος υποχωρεί ευκολότερα από τους δύο;

Στα μικροκαβγαδάκια εγώ είμαι πιο πεισματάρα από εκείνον, αλλά αν τσακωθούμε για κάτι σοβαρό, προτιμώ να υποχωρήσω πρώτη. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που ταυτόχρονα κάνουμε πίσω και οι δύο και λέμε συγγνώμη μεταξύ μας, δεν το τραβάμε στα άκρα.


https://www.instagram.com/p/CXtOaO9ofgZ

Ενώ για τον Χρήστο μιλάς άνετα – το έκανες άλλωστε και όταν ήσουν μέσα στο παιχνίδι – στις συνεντεύξεις σου για οικογενειακά ζητήματα είσαι πολύ εγκρατής και αμήχανη. Τι είναι αυτό που σε φοβίζει;

Είμαι έτσι γενικώς ως άνθρωπος, δεν θέλω να κοινοποιώ πράγματα από την οικογενειακή μου ζωή. Και εκτός παιχνιδιού είναι πολύ λίγα τα άτομα τα οποία εμπιστεύομαι απόλυτα και γνωρίζουν για τη ζωή μου και τους μιλώ για τα προσωπικά μου. Έχω δύο κολλητές φίλες που γνωριζόμαστε από τότε που πηγαίναμε στο προ νήπιο και έχω επίσης και μια νέα φίλη τη Βίλυ, που γνώρισα στο Masterchef και την εμπιστεύομαι απόλυτα. Ό τι και να μου συμβεί θα την πάρω στο τηλέφωνο για να της μιλήσω. Πολύ καλός μου φίλος από το παιχνίδι είναι και ο Στέφανος.

Κράτησες επαφή και με τα υπόλοιπα παιδιά;

Σχεδόν με όλους έχω επικοινωνία. Πολύ πιο τακτικά θα μιλήσω και θα συναντηθώ με τον Παύλο, αλλά επίσης μιλάω με την Μαρία, τη Λία, την Μαρίνα. Και με τον Διονύση επίσης και έχουμε μιλήσει και έχουμε βρεθεί από κοντά.


https://www.instagram.com/p/CQIxYihAmB8

Επειδή είσαι μοναδική περίπτωση του Masterchef, γιατί όλοι σε αγαπούσαν, βρέθηκε κάποιος ωστόσο να σου ζητήσει συγγνώμη για κάτι που σου είπε πάνω στην ένταση και ενδεχομένως δεν το είχαμε δει σε κάποια από τα επεισόδια;

Με όλα τα παιδιά όταν βγήκαμε από το παιχνίδι ήμασταν καλά μεταξύ μας. Δεν χρειάστηκε να αναλύσουμε τίποτε από όσα είχαν συμβεί, ούτε κόντρες, ούτε συγκρούσεις. Και εγώ ενδεχομένως να είχα πει κάτι πάνω στα νεύρα μου σε κάποια δοκιμασία, αλλά δεν χρειάστηκε να το συζητήσουμε.

Τι ευχήθηκες για τον εαυτό σου για τη νέα χρονιά;

Να έχω υγεία, να είμαστε όλοι καλά και να είμαι δημιουργική, να μη μείνω στάσιμη. Η στασιμότητα είναι και το μεγάλο μου άγχος. Θέλω να προχωράω μπροστά.



Θα έχουμε γάμο με τον Χρήστο αυτή τη χρονιά;

Μεταξύ αυτής και της επόμενης χρονιάς θα κάνουμε το γάμο. Να έχει φύγει και ο κορωνοιός για να μπορέσουμε να το γλεντήσουμε. Γιατί για το γλέντι θα κάνουμε το γάμο! (γελάει)

Στο νέο κύκλο του Masterchef που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα κάνεις εμφάνιση ως guest όπως ακούγεται;

Μακάρι, το θέλω πάρα πολύ. Ας το κρατήσουμε για έκπληξη.

O έκτος κύκλος του Masterchef κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 21.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Happy birthday Πάνο Ιωαννίδη! Οι ευχές και οι πιο επικές ατάκες του κριτή του MasterChef

MasterChef: 'Ερχεται το ανατρεπτικό τρέιλερ με μπουζούκια μποξ και...πιρουέτες