Η Ελένη Καρακάση στο Queen.gr: Έχει τύχει να τραγουδώ συνέχεια για 3 μέρες σε πάρτι εκατομμυριούχου!

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ελένη Καρακάση στο Queen.gr: Έχει τύχει να τραγουδώ συνέχεια για 3 μέρες σε πάρτι εκατομμυριούχου!

Η Ρίζω από τις Άγριες Μέλισσες σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Queen.gr!

Η αγαπημένη Ρίζω, η κυρία διοικητού από τις Άγριες Μέλισσες του ANT1, η ταλαντούχα ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» σto θέατρο Βεάκη, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Queen.gr. Το θέατρο, η τρίτη σεζόν της σειράς, η τηλεθέαση, τα ψευτο-spoiler, η πιο περίεργη πρόταση που έχει δεχθεί ως τραγουδίστρια, το botox, το πρόβλημα ακμής που αντιμετώπισε για ένα μεγάλο διάστημα, η ψυχανάλυση, ο σύζυγός της και η....κρεβατομουρμούρα. Η Ελένη Καρακάση, είναι ένα πολυτάλαντο και σπάνιο πλάσμα, μια γυναίκα με λογική και πολλές ευαισθησίες.

Άγριες Μέλισσες: Η κρυφή συμμαχία Ζωής και Ελένης – το μυστικό της Αντιγόνης και ένα νέο διαζύγιο

karakasi2 copy

(photo Instagram @elenikarakasi)

Φαντάζομαι θα είσαι χαρούμενη που μετά από τόσο καιρό επέστρεψες στο θέατρο...

Πάρα πολύ! Παρά τις πρόβες και τα γυρίσματα με τις Άγριες Μέλισσες παράλληλα, το πρώτο Σάββατο που είχα διπλή παράσταση μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, από τη χαρά μου, έφυγε όλη μου η κούραση.

Αισθάνεσαι καλύτερα όταν η παράσταση έχει και τραγούδι που είναι ένα ακόμη δυνατό στοιχείο σου ;

Δεν νιώθω άβολα και στο αντίθετο, αν είναι δηλαδή μόνο πρόζα το έργο. Φέτος ο ρόλος μου κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι τραγουδιστικός και είχα πολύ καιρό να το κάνω αυτό.

Ποια είναι η πιο περίεργη πρόταση που έχεις δεχθεί για να τραγουδήσεις;

Το πιο περίεργο πράγμα που έχω κάνει είναι ότι κάποια στιγμή τραγούδησα σε ένα τριήμερο πάρτι ενός εκατομμυριούχου που είχε γίνει σε ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα. Με την ορχήστρα μου τραγουδούσα για τρεις μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, ζούσα μέσα στην χλιδή. Να φανταστείς ότι όταν έφτασα στο νησί ήρθε και μας υποδέχθηκε ο μπάτλερ, ενώ μετά από το τριήμερο γλέντι φύγαμε με ιδιωτικό σκάφος. Την τελευταία μέρα έκαιγαν τα τραπέζια και τις καρέκλες και μας ζητούσαν παραγγελιές, όπως το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «βρέχει φωτιά στη στράτα μου» τραγούδια του λαού δηλαδή (γελάει) Το είδα ως εμπειρία, αλλά δεν θα το ξανάκανα.



«Ο Γιώργος Σουξές είναι ένα ρομαντικό...αγόρι

αλλά του αρέσει να βασανίζεται στα προσωπικά του»

Πως αισθάνεσαι στην τρίτη πια σεζόν των Άγριων Μελισσών; Είχατε αγωνία και εσείς οι ηθοποιοί για το πως θα αντιδράσει το κοινό;

Ήταν ένα ρίσκο το οποίο όλοι το γνωρίζαμε, όταν το κανάλι και η παραγωγή είχαν την τόλμη να το συνεχίσουν για τρίτη χρονιά. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Μελίνα Τσαμπάνη και τον Πέτρο Καλκόβαλη που είναι οι σεναριογράφοι μας. Ακούω πολλούς που λένε ότι έχει πέσει το σίριαλ. Εγώ από την άλλη πλευρά δεν θεωρώ ότι έχει πέσει σε τηλεθέαση. Έχει ένα σταθερό κοινό που δεν εγκαταλείπει τη σειρά. Φέτος έχουν βγει και καταπληκτικές σειρές στα άλλα κανάλια. Και αν με ρωτάς, χαίρομαι που έχει μοιραστεί έτσι η τηλεοπτική πίτα. Μην ξεχνάμε πως πριν τρία χρόνια εμείς οι ηθοποιοί, παρακαλούσαμε για να γίνουν τέτοιες δουλειές στη τηλεόραση. Οι ‘Αγριες Μέλισσες άνοιξαν τον δρόμο ξανά στην μυθοπλασία.

Αυτό που είχε γραφτεί το καλοκαίρι ότι η κυρία Δέσπω (Αλίκη Αλεξανδράκη) θα είναι μέχρι τη μέση σχεδόν της τηλεοπτική σεζόν, ισχύει;

Δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Ρώτησα και εκείνη αλλά δεν ήξερε τίποτε. Είναι ψευτο-spoiler. Δεν θα ήθελα με τίποτε να φύγει η τηλεοπτική μου πεθερά. Είναι δυναμική προσωπικότητα με μια καθηλωτική ερμηνεία που την χρειάζεται η σειρά.


https://www.instagram.com/tv/CUKTzp6ANDI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πολλές φορές έχεις πει για τον Γιώργο Σουξέ ότι θέλεις να τον βλέπεις ευτυχισμένο στην προσωπική του ζωή και μάλιστα του δίνεις και συμβουλές για να αποκατασταθεί.

Δεν του έχω κάνει κάποιο προξενιό ακόμη! Φυσικά και το θέλω, αλλά επίσης θέλω να τα κάνει σωστά αυτά τα πράγματα! (γελάει) Είμαι πολύ αυστηρή μαζί του. Είναι ένα θερμό και ρομαντικό αγόρι, αλλά δεν βλέπω βελτίωση στα προσωπικά του. Κατά βάθος του αρέσει να βασανίζεται. (γελάει)


https://www.instagram.com/p/CGmPbvOnK2y/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«'Εχω ξεκινήσει life coaching και έμαθα να κοιτώ μπροστά στη ζωή μου»

Ξεκίνησες τα φθινοπωρινά-χειμερινά σου μπάνια από όσο είδα σε μια ανάρτησή σου...

Στην ουσία, δεν σταμάτησα τα καλοκαιρινά, γιατί η θάλασσα είναι ακόμη μια χαρά και ζεστή. Εύχομαι να μπορέσω να συνεχίσω φέτος τα χειμερινά μου μπάνια γιατί πέρυσι και λόγω της καραντίνας και των αποστάσεων δεν μπορούσα να πάω στη Βουλιαγμένη να βουτήξω. Η θάλασσα για εμένα είναι φάρμακο, είναι η ψυχοθεραπεία μου.

Έχεις πάει ποτέ σε ψυχολόγο;

Τώρα ξεκίνησα. Κάνω life coaching, που έχει να κάνει με την αυτογνωσία, πως να μαθαίνεις να ξεπερνάς όλες τις καταστάσεις στη ζωή σου. Έχω κάνει 4 συνεδρίες μέχρι στιγμής. Δεν είχα νιώσει μέχρι τώρα την ανάγκη να κάνω ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία. Είμαι και λίγο άσχετη με αυτά τα θέματα. Μόνο για ένα ρόλο είχε χρειαστεί να διαβάσω σχετικά με την ψυχολογία.

Σε τι σε έχει βοηθήσει αυτό που κάνεις;

Στο να κοιτώ μπροστά. Δεν στέκομαι στο παρελθόν – δεν το διαγράφω βέβαια – αλλά βάζω στην άκρη ότι με ενοχλεί και με μπλοκάρει.


https://www.instagram.com/p/CPkqDszHn0E/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ως χαρακτήρας είσαι αγχωτική;

Αυτό που έχω ως θέμα από παιδί, αλλά το αντιμετωπίζω περισσότερα τα τελευταία χρόνια, είναι ο ύπνος. Από την κούραση κοιμάμαι αμέσως, αλλά μπορεί να ξυπνήσω σε τρεις ώρες και να μην μπορέσω να κοιμηθώ ξανά. Και έχω τρομερή ενέργεια όταν ξυπνάω. Είναι ζήτημα άγχους. Ότι με απασχολεί το βγάζω στον ύπνο μου προφανώς. Ακόμη και τα όνειρα που βλέπω έχουν κάνει με όσα σκέφτομαι και με αγχώνουν.

Όταν ξυπνάς, δεν φαντάζομαι να εκτονώνεσαι στον σύζυγό σου με κρεβατομουρμούρα...

Όχι αυτά έχουν κοπεί εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ μας, γιατί είμαστε ζευγάρι από το 2002 και παντρεμένοι από το 2006.Ότι έχουμε να πούμε, το συζητάμε πριν κοιμηθούμε. Προσπαθούμε και οι δύο το άγχος της δουλειάς να το αφήνουμε έξω από το σπίτι μας.

karakasi swim

Τι άλλη γυμναστική κάνεις εκτός από κολύμπι;

Θέλω να ξεκινήσω γυμναστική με personal trainer γιατί θέλω να κάνω μια ενδυνάμωση στα γόνατά μου. Δεν είμαι πολύ του γυμναστηρίου, αλλά περπατώ πολύ. Στην καραντίνα περπατούσα 7 χιλιόμετρα την ημέρα.

«Μου αρέσουν οι ρυτίδες. Δεν μπορώ να φανταστώ τη Ρίζω

με botox στο μεσόφρυδο!»

Φροντίζεις επιμελώς ότι αφορά στην εμφάνισή σου επειδή πρέπει, επειδή είναι αναγκαίο λόγω της δουλειάς σου;

Δεν υπάρχουν «πρέπει» σε μια γυναίκα για την εμφάνισή της. Η κάθε μια κάνει αυτό που την ευχαριστεί. Έχω μια συνήθεια από μικρή από την μητέρα μου, να μην παραλείπω να βάζω κρέμα ημέρας στο πρόσωπό μου. Στο παρελθόν και για πολλά χρόνια είχα σοβαρό πρόβλημα ακμής, είχα κάνει πολλές θεραπείες, με δυσκόλευε πολύ γιατί έπρεπε με το που ξυπνούσα να βάζω make up στο πρόσωπό μου για να κρύβω τις ατέλειες. Υπέφερα με αυτό. Όταν πέρασε το πρόβλημα με την ακμή, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου που σταμάτησα να βάφομαι στην καθημερινότητά μου.


https://www.instagram.com/p/CVVUDWIojyK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Botox έχεις κάνει;

Έχω κάνει πριν επτά χρόνια στο μεσόφρυδο. Σκέφτομαι να ξανακάνω κάποια στιγμή αν χρειαστεί. Μου αρέσουν οι ρυτίδες έκφρασης. Στην δική μας δουλειά, ειδικά στο θέατρο, είναι χρήσιμες. Αλλά δεν μπορώ τώρα να φανταστώ τη Ρίζω με botox στο μεσόφρυδο! (γελάει)

Έχεις κάποιο αγαπημένο ρούχο στην ντουλάπα σου που ανήκε στη μαμά σου και το φοράς;

Έχω πάρα πολλά ρούχα από την μαμά μου και από τις θείες μου. Έχω μια καπαρντίνα καστόρινη την οποία έχω μεταποιήσει και στην ταμπέλα γράφει «made in Instabul 1953». Είναι το μόνο δερμάτινο που έχω γιατί λόγω οικολογικής συνείδησης δεν τα προτμώ και δεν τα αγοράζω.. Έχω επίσης πολλά φορέματα, άλλα για ενθύμιο και μερικά που τα φορώ ακόμη. Έχω επίσης κοσμήματα, όχι αξίας, αλλά φο μπιζού της εποχής, ακόμη και παλιά έπιπλα από την οικογένειά μου.

«Υπάρχει μια πρόταση που με συγκινεί

πολύ στην παράσταση»

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου ατάκα από το ρόλο στο «Κάποτε στο Βόσπορο»; Που είτε αφορά μέρος της πρόζας, ή ένα στίχο από ένα τραγούδι της παράστασης;


Η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Ο παππούς μου έφυγε από την Σμύρνη στα έξι του χρόνια και την βραδιά που καιγόταν η πόλη στην Μικρασιατική καταστροφή, κατάφερε να σώσει το μικρό γατάκι του που αγαπούσε πολύ, να το κρύψει στα ρούχα του και να το πάρει μαζί του στο πλοίο. Η τελευταία ατάκα που λέω στην παράσταση όταν έχει γίνει η καταστροφή στην Τραπεζούντα – και αυτό είναι μια πολύ τρυφερή σύμπτωση – είναι: «τις γάτες να ταΐζεις, αμαρτία να είναι νηστικές». Στο λέω και ανατριχιάζω γιατί όταν πρωτοδιάβασα το έργο ταίριαζε τόσο πολύ με την ιστορία του παππού μου. Όταν βρέθηκα με τον συγγραφέα Ακη Δήμου του το ανέφερα. Το θεώρησα καρμικό και είναι μια απλή πρόταση, που με συγκινεί πάρα πολύ.