Φλορίντα Πετρουτσέλι στο Queen.gr: «Δεν με νοιάζουν οι κριτικές για την προφορά και τις γκάφες μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Φλορίντα Πετρουτσέλι στο Queen.gr: «Δεν με νοιάζουν οι κριτικές για την προφορά και τις γκάφες μου»

Το πρωινό ξύπνημα, τα παιδιά της και οι συμβουλές του συζύγου της, τα χρόνια που δεν υπήρχε ωραία αύρα στις συνεργασίες της, η καρμική φιλική σχέση της με την Ελεονώρα Μελέτη. 

Με το μπρίο μιας Ιταλίδας και με την ζεστασιά και την καλοσύνη μιάς Ελληνίδας. Η διπλή της καταγωγή είναι ένα μεγάλο προτέρημα για την Φλορίντα Πετρουτσέλι, ανάμεσα στα δεκάδες που έχει ως γυναίκα, σύζυγος, μητέρα και δημοσιογράφος. Με ένα μαγικό τρόπο τα καταφέρενει σε όλα, ακόμη και αν είναι στο πόδι από τις πέντε το πρωί λόγω της εκπομπής Mega Καλημέρα στην οποία φέτος δείχνει τον καλύτερο της εαυτό, μέχρι αργά το βράδυ, όταν πια τα παιδιά της έχουν κοιμηθεί. Δηλώνει παραδοσιακή μαμά, έχοντας ωστόσο το τελευταίο διάστημα την πρωινή βοήθεια από το σύζυγό της, ακόμη και αν αυτό σημαίνει καθημερινά χαριτωμένα ευτράπελα. Το χιούμορ είναι η άμυνά της και η κινητήριος δύναμή της. Η Φλορίντα Πετρουτσέλι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της σε όλα και είναι είναι ένα μάθημα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, αρκετά σπάνιο για την ελληνική τηλεόραση.


https://www.instagram.com/p/CY03TzaM-Cx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φέτος στο κάθε λεπτό της εκπομπής φαίνεται η καλή σου διάθεση, παρά το πολύ πρωινό σου ξύπνημα.

Ξυπνάω πια από τις πέντε το πρωί και είμαι σε υπερένταση! Φέτος νιώθω σα να έχω κερδίσει 10 χρόνια από τη ζωή μου, νιώθω πιο νέα γιατί γελάω και μπροστά από τις κάμερες με αυτά που λέμε, αλλά και πίσω από τις κάμερες με αυτά που δεν λέγονται! (γελάει) Είναι τόσο ωραίο να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να περνάς καλά.

Βοηθά σε αυτό γιατί συνεργάζεσαι με την Ελεονώρα που είναι η πιο στενή σου φίλη αλλά και κουμπάρα σου;

Είχαμε δουλέψει για 8 χρόνια μαζί στο Star και τώρα συναντήθηκαν ξανά επαγγελματικά οι δρόμοι μας. Την ξέρω πολύ καλά και προσωπικά και επαγγελματικά. Είναι σα να πατάς τα πλήκτρα σε ένα πιάνο που το έχεις παίξει πολλές φορές στη ζωή σου. Με την Ελεονώρα νιώθω τρομερή οικειότητα στον αέρα της εκπομπής, ξέρω αυτά που την κάνουν να γελάει, αυτά που την κάνουν να νιώθει όμορφα. Επίσης με τον Κώστα Τσουρό και τον Θανάση Πάτρα δέσαμε από την πρώτη στιγμή, φυσικά και αβίαστα.


https://www.instagram.com/tv/CYuF0gaInGJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Έχω υπάρξει σε δουλειές που έκλεινε η κάμερα και δεν μιλούσαν μεταξύ τους»

Είναι η καλύτερη σου στιγμή τηλεοπτικά;

Σίγουρη είναι η πιο ευχάριστη. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη γιατί βρίσκομαι σε μια εκπομπή που πάει πάρα πολύ καλά και σε ένα κανάλι που επίσης πάει πολύ καλά. Έχω έναν ρόλο τον οποίο τον αγαπώ γιατί είμαι ο εαυτός μου. Δεν νομίζω ότι θέλω κάτι παραπάνω από αυτό.

Στο παρελθόν έχεις περάσει λίγο πιο άβολες συνθήκες συνεργασίας;

Δεν μπορείς να είσαι με όλους απόλυτα ταιριαστός στη δουλειά σου. Έχω υπάρξει σε δουλειές που δεν υπήρχε γύρω μου, ωραία αύρα. Που έκλεινε η κάμερα και μεταξύ τους δεν μιλούσαν. Δεν είναι ευχάριστο και σίγουρα δεν έχει σχέση με αυτό που ζω τώρα.


https://www.instagram.com/p/CPnq5XYMapa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρακτικά πως κυλά η μέρα σου έχοντας το πρωινό ξύπνημα, τη δουλειά, αλλά μετά και τις υποχρεώσεις σου ως μαμά;

Δεν μου φτάνει η μέρα! Δεν προλαβαίνω γιατί έχω να κάνω τόσα πολλά πράγματα μέχρι το βράδυ που είμαι πια ένα ερείπιο. (γελάει) Ξυπνάω πολύ νωρίς και φεύγω από το σπίτι για να πάω στο κανάλι ενώ τα παιδιά κοιμούνται. Η μέρα μου δεν ξεκινά τότε, αλλά μετά στις δύο το μεσημέρι, όταν πηγαίνω να τα πάρω από το σχολείο και να γυρίσω στο σπίτι μαζί τους για να φάμε. Τα παιδιά έχουν απίστευτη ενέργεια και επειδή είμαι παραδοσιακή μαμά θέλω μόνο εγώ να τα φροντίζω οπότε καταλαβαίνεις ότι στη συνέχεια έχω μια...τρελή μέρα. Δεν ήθελα ποτέ να έχω μία γυναίκα που να με βοηθάει με τα παιδιά. Έχω όμως μια εκπληκτική πεθερά που είναι εκεί όποτε τη χρειαστώ. Και επειδή ξυπνάω νωρίς, ο άντρας μου έχει πάρει τα ηνία της προετοιμασίας των παιδιών. Βέβαια πήγαινα να τα πάρω από το σχολείο και έβλεπα τη μικρή να φορά αγορίστικο παντελονάκι -ότι μπορούσε έκανε και εκείνος- και τώρα πια του ετοιμάζω τα ρούχα τους, από το προηγούμενο βράδυ (γελάει).

Ποιο από τα δύο σου παιδιά έχει πάρει το χαρακτήρα και την ενέργειά σου;

Η κόρη μου από τότε που γεννήθηκε ήταν χαρούμενη και κοινωνική, είχε πάντα μία σπίθα στα μάτια της. Έχει πολλά στοιχεία από τον δικό μου χαρακτήρα.


https://www.instagram.com/p/CXda-e0MlVN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο σύζυγός σου με τον οποίο φαντάζομαι ότι συζήτησες την τηλεοπτική σου επιστροφή, τι συμβουλή σου έδωσε;

Ο άντρας μου είναι ο πρώτος που με στηρίζει σε όλες μου τις αποφάσεις και πάντα μου λέει: «Να το κάνεις και να μην φοβάσαι ούτε και να ανησυχείς». Βέβαια το ότι ξυπνάω από τις πέντε το πρωί, του ήρθε λίγο ξαφνικό. Παρά τις υποχρεώσεις που έχω, μου αρέσει όμως που ξυπνώ νωρίς, ενώ είναι ακόμη νύχτα, που είμαι μόνη μου για λίγες στιγμές μέσα στο αυτοκίνητο και ταξιδεύει το μυαλό μου. Έχει και αυτό τη γοητεία του. Βέβαια δεν μπορούμε πια τις καθημερινές να καθίσουμε μαζί να δούμε ταινία μέχρι αργά το βράδυ.

florinda meleti

«Η Ελεονώρα είναι το άλλο μου μισό. Είναι καρμική η γνωριμία μας»

Υπήρξε κάποια κριτική στο παρελθόν στο πρόσωπό σου που να την θεώρησες άδικη ή γενικά λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν δίνεις σημασία στα σχόλια;

Επειδή και εγώ εκτίθεμαι στην τηλεόραση και λέω τη γνώμη μου για όλους, θα ήταν χαζό να στεναχωριέμαι για κάτι που είπε κάποιος για εμένα. Συνήθως βέβαια, λένε για την προφορά μου και όταν κάνω κάποιες γκάφες. Μα, αυτό όμως είναι και το χαρακτηριστικό μου και δεν με νοιάζει. Δεν λέω άλλωστε και το δελτίο ειδήσεων! Παίρνω ωραία σχόλια από τον κόσμο που με συναντά στο δρόμο. Όλοι μου λένε πως τους δίνω χαρά και τους κάνω και γελάνε. Αυτό εμένα μου φτάνει.

Με την Ελεονώρα είστε κολλητές. Τι σας ένωσε;

Έχουμε περάσει χίλια πράγματα μαζί. Ευχάριστα, δύσκολα και όμορφα μαζί. Και όχι μόνο τώρα που συνεργαζόμαστε, αλλά από πάντα μιλούσαμε...30 φορές την ημέρα στο τηλέφωνο. Και τώρα στην εκπομπή μιλάμε συνέχεια όταν πέφτουν οι διαφημίσεις. Ο Κώστας Τσουρός μας πειράζει και συνέχεια μας λέει: «Έλεος κορίτσια, τι άλλο θέλετε να πείτε;». Μα εμείς έχουμε τόσα θέματα για να συζητήσουμε. Από τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, μέχρι και για τα παπούτσια που αγοράσαμε! (γελάει) Είναι καρμική η γνωριμία μας με την Ελεονώρα. Έχουμε το ίδιο ζώδιο, την ίδια περίοδο που ήμουν έγκυος ήταν και εκείνη, σχεδόν μαζί χρονικά παντρευτήκαμε. Είναι πολλά αυτά που μας δένουν. Συμπληρώνει η μία την άλλη. Είναι το άλλο μου μισό.



Ποια είναι πιο καλή στις συμβουλές;

Εγώ λέω η Ελεονώρα και εκείνη αν την ρωτήσεις θα πει για εμένα. Βέβαια εκείνη έχει ένα πλεονέκτημα. Ακούει. Θα ακούσει με μεγάλη υπομονή όσα έχεις να πεις, ακόμη και αν είναι ένας μονόλογος δύο ωρών. Αλλά μετά θα σου πει τη γνώμη της, χωρίς να σου χαϊδέψει τα αυτιά.

Σου προτάθηκε ποτέ να αναλάβεις μία εκπομπή μόνη σου;

Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, πριν προκύψει και εκείνη για την εκπομπή της Ελεονώρας. Έλειπα τρία χρόνια από την τηλεόραση και η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα τι με περιμένει για αυτό αυτή η πρόταση ήταν η καλύτερη για εμένα. Δεν αποκλείω να κάνω κάτι μόνη μου στο μέλλον. Ίσως μία εκπομπή που να έχει σχέση με την μαγειρική.

Όταν μαγειρεύεις στο σπίτι σου παίρνεις το χρόνο σου ή είσαι γρήγορη στην εκτέλεση;

Με ότι καταπιαστώ στο σπίτι είμαι γρήγορη, αλλά και στη μαγειρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Έτσι είναι το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη (photo)

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Η σπάνια έξοδος με το σύζυγό της

Η Ελεονώρα Μελέτη παρουσίασε το βιβλίο της «Γυναίκα Ψάχνει»