Ελίνα Παπίλα: «Θαύμασα στον άντρα μου τον τρόπο που τον έχουν μεγαλώσει οι γονείς του»

Κατερίνα Μπούσιου
Ελίνα Παπίλα: «Θαύμασα στον άντρα μου τον τρόπο που τον έχουν μεγαλώσει οι γονείς του»

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας και η παρουσιάστρια του Breakfast@star, Ελίνα Παπίλα μιλά στο Queen.gr για τα τρία της παιδιά, την τρίτεκνη οικογένεια στην οποία μεγάλωσε και η ίδια αλλά και για την πολύτεκνη οικογένεια από την οποία προέρχεται ο σύζυγός της. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θαυμάζεις την Ελίνα Παπίλα και όχι μόνο επειδή τα πήγε περίφημα με την αμεσότητα και την απλότητά της, στο βάπτισμα του πυρός στην πρωινή ζώνη ως παρουσιάστρια του Breakfast@star στο Star μαζί με τον Γιώργο Καρτελιά.

Είναι καταρχάς μαμά 3 υπέροχων παιδιών. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί είναι μία γυναίκα μαχήτρια. Μπορεί αρχικά να αφοσιώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της, αλλά με πείσμα έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ η μεγάλη της κόρη ήταν μόλις 7 ετών και ο γιός της 4, πέρασε στο Πανεπιστήμιο και πήγε μάλιστα το πτυχίο της στις Πολιτικές Επιστήμες, λίγους μήνες πριν.

Η Ελίνα αποτελεί μία ιδανική αφορμή για να γιορτάσουμε μαζί της την Διεθνή Ημέρα Οκογένειας. Τρίτεκνη η ίδια, η μαμά της επίσης τρίτεκνη και ο σύζυγός της Αντώνης Κελαϊδίτης, το 6ο από τα συνολικά 7 παιδιά μίας υπέροχης οικογένειας.

Family first

«Ήθελα πάντα να κάνω πολλά παιδιά, ιδανικά 4»

Με μία καθημερινή εκπομπή και τρία παιδιά να σε περιμένουν στο σπίτι, πως τα καταφέρνεις με τον χρόνο;
Στην αρχή της φετινής χρονιάς, ήταν δύσκολα. Αλλά τα πάντα κρίνονται με το πώς θα διαχειριστείς τον χρόνο σου. Με μία κόρη, όπως η Σοφία που είναι στα 13, με ένα αγόρι σαν τον Δημήτρη μου που είναι 10 χρονών και την Iωάννα μου η οποία είναι μόλις 18 μηνών, καταλαβαίνεις ότι μπορούν να ξεφύγουν εύκολα τα πράγματα. Πιστεύω επίσης και στην ποιότητα του χρόνου που θα αφιερώσεις στα παιδιά σου. Αν καταφέρεις να διακρίνεις τις ανάγκες του παιδιού σου και μπορείς να είσαι τις ώρες που σε χρειάζεται, τα καταφέρνεις όλα.

Πως είσαι όταν είσαι μαζί τους;

Είμαι μία κλασσική μαμά όταν είμαι μαζί τους. Πάντα θα τα ρωτήσω για τα νέα τους, για όσα έχουν προκύψει στην ζωή τους με τους φίλους τους ή στο σχολείο και προσπαθώ να τα βοηθώ και στα μαθήματα. Ειδικά την μεγάλη μου κόρη που είναι φέτος στο Γυμνάσιο.

https://www.instagram.com/p/CdbUwQtIcii


Λένε πως αν έχεις παιδικές καταβολές με ωραίες αναμνήσεις από το δικό σου οικογενειακό περιβάλλον, έχεις έναν ακόμη λόγο να θέλεις και εσύ να δημιουργήσεις κάτι παρόμοιο. Χωρίς να είναι κανόνας, λειτούργησε έτσι σε εσένα;
Ναι, χωρίς να είναι ο κανόνας, νομίζω ότι παίζει ρόλο. Από μικρή ηλικία ήθελα να κάνω οικογένεια, πάντα ήταν το όνειρό μου. Έλεγα πάντα πως θέλω να κάνω πολλά παιδιά, ιδανικά τέσσερα. Ακόμη και όταν έκανα την Σοφία μου στα 28 μου, έλεγα «μα τι περίμενα; Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα».
Έχεις αδέλφια;
Έχω άλλα δύο αδέλφια, δηλαδή και η μαμά μου ήταν τρίτεκνη! Μάλιστα όταν έμεινα έγκυος στο τρίτο μου παιδί, 10 χρόνια μετά το δεύτερο, δεν το περίμενα. Το ίδιο είχε συμβεί και στην μητέρα μου. Κάποιοι μου είπαν ότι αυτό μπορεί και να πέρασε στο υποσυνείδητό μου. Έγινε μία επανάληψη του οικογενειακού μοντέλου, το οποίο είχα βιώσει.

«Θαύμασα στον άντρα μου τον τρόπο που τον έχουν μεγαλώσει οι γονείς του»

https://www.instagram.com/p/CaxqrXiozIv


Με τον σύζυγό σου ένιωσες εξαρχής την ασφάλεια, ένιωσες πως είναι ο ιδανικός για να κάνεις μαζί του οικογένεια;
Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος με τον οποίο τον έχουν μεγαλώσει οι γονείς του. Έβλεπα πάνω του ως συμπεριφορά, το έργο που έχει κάνει η δική του οικογένεια. Προέρχεται μάλιστα από μία μεγάλη οικογένεια, με 7 συνολικά αδέλφια, εκείνος είναι ο 6ος στην σειρά! (γελάει)
Δεν μπορώ να φανταστώ πως χωράτε όλοι μαζί στα οικογενειακά τραπέζια…
Κανονικός αρραβώνας! (γελάει). Μου αρέσει όμως πολύ αυτό το κλίμα στις μεγάλες οικογένειες που τις προηγούμενες δεκαετίες, ήταν πιο συχνό φαινόμενο. Στην οικογένεια του άντρα μου, τα αδέλφια είναι πολύ αγαπημένα μεταξύ τους. Μετά από τόσα χρόνια, όσες φορές μαζευόμαστε όλοι μαζί, τους βλέπω και τους θαυμάζω. Είναι μοναδικό το πως επικοινωνούν και το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους. Είναι κάτι μαγικό.
Αυτό αποτελεί και ένα πολύ ωραίο πρότυπο ζωής και για τα δικά σας παιδιά…
Αυτό το οικογενειακό πρότυπο προσπαθώ και εγώ να περάσω στα δικά μου παιδιά. Γιατί και εγώ προέρχομαι όπως και οι γονείς μου από ένα τέτοιο όμορφο περιβάλλον. Να φανταστείς ότι η γιαγιά μου, έχει φύγει από την ζωή από το 2016 και ακόμη δεν το έχω ξεπεράσει. Είχα μία ιδιαίτερη ψυχική σύνδεση μαζί της.