Ντάνη Γιαννακοπούλου: «Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση αγριότητα και θυμός στα social media»

Κατερίνα Μπούσιου
Ντάνη Γιαννακοπούλου: «Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση αγριότητα και θυμός στα social media»

«Εμείς οι γυναίκες πρέπει να προστατεύουμε η μία την άλλη», λέει μεταξύ άλλων η Ντάνη Γιαννακοπούλου μιλώντας στο Queen.gr. 

Η Αλεξάνδρα, η τηλεοπτική ηρωΐδα της σειράς «Έρωτας Φυγάς» την οποία υποδύεται η Ντάνη Γιαννακοπούλου, στον πρώτο κύκλο πέρασε τα «πάνδεινα» ως γυναίκα, ως σύντροφος, ως μητέρα. Δέχθηκε κάθε μορφής βία, σωματική και ψυχολογική, αλλά όπως μας λέει η ηθοποιός μιλώντας στο Queen.gr όλα αλλάζουν στον δεύτερο κύκλο.

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου παίρνει όμως θέση στη βία κατά των γυναικών, φαινόμενο δυστυχώς διαχρονικό και μιλά για την τόλμη, την δύναμη και την αλληλοϋποστήριξη, ως τα μόνο όπλα για να πολεμηθεί.

https://www.instagram.com/p/CxLM_ZWNdgw/

«Πρέπει να προστατεύουμε εμείς οι γυναίκες η μία την άλλη»

Το «Ντάνη» είναι η πρώτη λέξη που είπε ως παιδί και φυσικά κανείς πια δεν την φώναξε Ιωάννα όπως είναι το βαφτιστικό της. Η Ντάνη Γιαννακοπούλου ξεκίνησε από το θέατρο, απόφοιτη της δραματικής σχολής του Θεάτρου Κάρολος Κούν, πριν αρχίσει την πορεία της στην τηλεόραση και πριν βρεθεί αντιμέτωπη από την περσινή χρονιά με έναν απαιτητικό ρόλο στη σειρά «Έρωτας Φυγάς» .

https://www.instagram.com/p/CwDE0cDNtyQ/

Η ερωτική ιστορία της Αλεξάνδρας και του Μάρκου, το παιδί που έχουν μαζί, ο γάμος που εκείνη δεν ήθελε με τον γαιοκτήμονα Ιάσονα Δεμερτζή, ήταν μόνο η αρχή για μία ιστορία που εξελίχθηκε με αρκετή βία και συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στους ήρωες.

https://www.instagram.com/p/CwxTlJBt6Y5/

Το σημερινό επεισόδιο ξεκινά με την Αλεξάνδρα να συλλαμβάνεται για την δολοφονική απόπειρα κατά του συζύγου της Ιάσονα. Ο Μάρκος (Σταύρος Σβίγκος) προσπαθεί να την φυγαδεύσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Όσο ο ισχυρός Δεμερτζής (Αντώνης Καρυστινός) δίνει μάχη για τη ζωή του, η μητέρα του Μαργέτα (Πέμη Ζούνη) αναλογίζεται πως η δική της συμπεριφορά ευθύνεται για όλα. Η ζωή της Αλεξάνδρας στη φυλακή δυσκολεύει από μία συγκρατούμενη της, η οποία καθοδηγείται από τον Παύλο, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της εκτέλεσής της, αν ο σύζυγός της πεθάνει.

Όμως η Αλεξάνδρα μετά από αρκετές δυσκολίες και μετά τη δίκη της, θα καταφέρει να επιστρέψει στο σπίτι της. Αυτό σημαίνει - σύμφωνα με τις πληροφορίες μας - πως θα υπάρξει μία ανακωχή με τον Ιάσονα και θα βρει μία ανέλπιστη υποστήριξη πια, από την μέχρι χθες σκληρή πεθερά της Μαργέτα.

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται στον «Έρωτα φυγά» και εξηγεί το «όχι» στο reunion με Παπακαλιάτη

giannakopoulou_zouni.jpg

Η Αλεξάνδρα θα αλλάξει ολοκληρωτικά στον δεύτερο κύκλο, όπως μας λέει και η ηθοποιός. Ακόμη και απέναντι στον μεγάλο της έρωτα, τον Μάρκο.

Η σειρά ασχολείται με το θέμα της βίας. Αυτή η όμως η βία κατά μίας γυναίκας, δεν αφορά μόνο την δεκαετία του '50 στην οποία αναφέρεται η σειρά. Είναι δυστυχώς ένα διαχρονικό φαινόμενο. Σας προβληματίζει;

Με θυμώνει και όχι απλά με προβληματίζει αυτό που συμβαίνει με τη βία στις γυναίκες. Η ενότητα, η τόλμη, η δύναμη, το να παρουσιάζεσαι ως ομάδα και να υπερασπίζεσαι τα «θέλω» σου και τα όνειρά σου, το να μιλάμε μεταξύ μας, το να καταγγέλλουμε και να ζητάμε προστασία, είναι η μόνη λύση. Εμείς οι γυναίκες πρέπει να προστατεύουμε η μία την άλλη.

Οι γυναίκες δίνουμε έναν αγώνα για σεβασμό, που πολλές φορές δεν δικαιώνεται. Υπάρχει για παράδειγμα και η διαδικτυακή βία. Η οποία ξεκινά από ένα σχόλιο και φτάνει μέχρι και την παρενόχληση, την υποτίμηση της γυναικείας αξιοπρέπειας. Ποια είναι η άποψή σας;

Παρατηρώ τα σχόλια σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Φορά για παράδειγμα μία επώνυμη κοπέλα, μία ηθοποιός συγκεκριμένα, μία κοντή φούστα και από κάτω τα σχόλια είναι – για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω – προσβλητικά.

Όλοι βγάζουν τον θυμό τους στα social media. Ακόμη και όταν πέφτω στην παγίδα να μπω στο Twitter/X για να δω κάποια σχόλια που γράφουν για τη σειρά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει τόση βία, τόσος θυμός και τόση αγριότητα.

Μου φαίνεται τραγικό. Γιατί αν δεν σου αρέσει κάτι που βλέπεις στην τηλεόρασή σου, απλά αλλάζεις κανάλι.

Ας πάμε λίγο στη σειρά. Είναι θύμα των συνθηκών η Αλεξάνδρα και προσπαθεί να επιβιώσει. Μήπως το κάνει όμως με λάθος τρόπο;

Σίγουρα όταν έχεις δεχθεί βία και έχεις δύο παιδιά καλείσαι να αντεπιτεθείς. Και κάποιες φορές, όχι και με τον πιο κομψό τρόπο. Όταν όμως σε έχουν κλειδώσει σε ένα δωμάτιο και σου έχουν πάρει τα παιδιά, φαντάζομαι ότι δεν ήταν δύσκολο μετά για την Αλεξάνδρα να πυροβολήσει τον άντρα της που ήταν υπεύθυνος για αυτό. Εννοείται πως δεν δικαιολογώ τέτοιες πράξεις, απλά είχε μεγάλο πόνο και έφτασε στα άκρα.

Θα βρεθεί κάποιος σύμμαχος στο πλευρό της ή στον δεύτερο κύκλο θα συνεχίσουμε να την βλέπουμε να αντιμετωπίζει και άλλες δυσκολίες; Αρχικά με την φυλάκισή της για τον πυροβολισμό του συζύγου της. Ο οποίος ωστόσο διαφεύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.
Η Αλεξάνδρα αλλάζει στον δεύτερο κύκλο. Βρίσκει περισσότερο το «κέντρο» της, καταλαβαίνει καλύτερα τον εαυτό της, έχει αυτοπεποίθηση. Προσπάθησα υποκριτικά από ένα άβουλο πλάσμα που ήταν, να την ενδυναμώσω και να την φτάσω σε αυτό το σημείο. Η Αλεξάνδρα πλέον θυμώνει λιγότερο γιατί πια πατά καλύτερα στα πόδια της. Σκέφτεται πιο έξυπνα, δεν βιάζεται, δεν συγχωρεί. Βάζει σε προτεραιότητα τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και «κλείνει» την πόρτα ακόμη και σε ανθρώπους που αγαπούσε. Θα προσπαθήσει να «αναπνεύσει».

Ο Μάρκος θα γίνει παρελθόν;

Ποτέ! Η σειρά άλλωστε λέγεται «Έρωτας Φυγάς». (γελάει). Θα εναντιωθεί και στον Μάρκο όμως η Αλεξάνδρα, θα αλλάξει η σχέση τους.

Πρέπει να έχει happy end αυτός ο έρωτας;

Ναι, σίγουρα θέλω να έχει happy end. Μου αρέσουν τα παραμύθια.