Iconic outfits που άφησαν ιστορία

Iconic outfits που άφησαν ιστορία

Η μόδα μπορεί να αλλάζει συνεχώς και με πολύ γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όμως μερικά outfits που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία και έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας. Όλες αυτές οι θρυλικές προσωπικότητες που θα διαβάσεις στη συνέχεια δημιούργησαν νέα τάση και άλλαξαν τη βιομηχανία της μόδας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι στυλιστικές επιλογές τους έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της μόδας, ακόμα και εκείνη που είναι δημιούργημα μυθοπλασίας. Θα καταλάβεις στη συνέχεια τι εννοώ γιατί σου έχω πλούσιο φωτογραφική υλικό!

Πριγκίπισσα Diana:

Ήταν μια από τα style icons σε ολόκληρο το κόσμο. Συνεχίζει να μας εμπνέει με το στυλ που είχε υιοθετήσει. Άλλοτε ήταν πιο συντηρητική και άλλοτε έκανε fashionable εμφανίσεις που ακόμα και σήμερα θεωρούνται trends. Θα διαπιστώσεις στη συνέχεια ότι δίκαια οι φωτογραφίες της θεωρούνται τα απόλυτα street styles.

diana

Κλεοπάτρα:

Θα σας ταξιδέψω πολλά χρόνια πίσω στη διάσημη βασίλισσα της Αιγύπτου μιας και από αρχαιοτάτων χρόνων η ενδυμασία ή αλλιώς οι στυλιστικές επιλογές των γυναικών έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η Κλεοπάτρα δημιούργησε το δικό της στιλ στο μακιγιάζ αλλά εγώ θα σταθώ στα κοσμήματα που συναντάμε ακόμα και σήμερα στα κοσμηματοπωλεία. Κοσμήματα τα οποία είναι φιλοτεχνημένα στη λογική εκείνων που φορούσε η Κλεοπάτρα. Επίσης θα σας θυμίσω το εντυπωσιακό χρυσό φόρεμα που φορούσε η Elizabeth Taylor το 1963 στη ταινία ´´Κλεοπάτρα ´´ και έκανε το γύρω του κόσμου.

cleo

Twiggy:

Το super model άφησε τη δική της ιστορία στο χώρο της μόδας όχι μόνο με τη δουλειά της αλλά και με προσωπικό της στιλ. Επηρέασε της γυναίκες και έδωσε μια νέα άποψη στη μόδα με τα πολύ κομψά mini φορέματα.

twigggii

Coco Chanel:

Υπάρχει ένα φόρεμα που παραμένει διαχρονικό και ίσως από τις πρώτες μας επιλογές. Η Coco Chanel δημιούργησε το απόλυτο κλασικό φόρεμα ‘’ The little black dress’’. Η ίδια έκανε πρώτη αυτή την επιλογή στις δημόσιες εμφανίσεις της και συμπλήρωνε το outfit της με ένα κλασικό μαργαριταρένιο κολιέ. Μέχρι και σήμερα αυτά τα δυο κομμάτια θεωρούνται αναπόσπαστα από μια γυναικεία γκαρνταρόμπα.

coco

Audrey Hepburn:

Μετά της προβολή της ταινίας ‘’Breakfast at Tiffany's’’ το 1961 όλες οι γυναίκες ήθελαν να αποκτήσουν ένα μαύρο maxi φόρεμα, ένα ζευγάρι μεγάλα επιβλητικά γυαλιά ηλίου και ένα καπέλο όπως αυτά αυτά που φορούσε η A.Hepburn. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό φόρεμα ήταν του Givenchy. Από τότε μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να εμπνέει μεγάλους σχεδιαστές. Ήταν style icon της εποχής της και σίγουρα η επιτομή της κομψότητας.

audrey2

Marilyn Monroe:

Η διάσημη ‘’Flying Skirt’’ από την ταινία ‘’The seven year Itch’’ το 1954 ταξίδεψε σε όλο το κόσμο με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έδωσε μια πιο σεξυ διάθεση στην εμφάνιση των γυναικών.

marilyn

Cinderella:

Όλες μας έχουμε ονειρευτεί κάποια στιγμή, ίσως σε μικρότερη ηλικία, ότι φοράμε το εντυπωσιακό φόρεμα της Σταχτοπούτας. Ανήκει στα φορέματα που είναι υπεράνω μόδας και εποχής. Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και ακόμα παραμένει έμπνευση για μεγάλους οίκους μόδας.

staxtopouta

Δες περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Περιμένω τα μηνύματα σου στη προσωπική σελίδα μου στο Instagram

https://www.instagram.com/katherinevangelinou/