3 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τις διακοπές, για να χαλαρώσεις πραγματικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τις διακοπές, για να χαλαρώσεις πραγματικά

Πάρε χαρτί και μολύβι

Το καλοκαίρι έχει μπει πια για τα καλά, κι εσύ μετράς αντίστροφα για την ημέρα που θα πάρεις τη βαλίτσα σου και θα χαζεύεις τη θάλασσα από το κατάστρωμα του πλοίου. Σαν ψέμα ακούγεται ε; Η μέρα που τόσο περίμενες έφτασε κι εσύ είσαι έτοιμη να αφεθείς στην ξεκούραση, τη χαλάρωση και την ηρεμία του νησιού.

Μια στιγμή όμως παραλίγο να ξεχάσεις να κάνεις τρία πολύ σημαντικά πράγματα, που σχεδόν ήταν έτοιμα να σου χαλάσουν ότι είχες σκεφτεί. Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε, τι ακριβώς πρέπει να κάνεις σε ότι αφορά τη δουλειά σου λίγο πριν φύγεις για διακοπές, προκειμένου να χαλαρώσεις πραγματικά.

#1. Φρόντισε να ολοκληρώσεις και πραγματοποιήσεις όλες τις εκκρεμότητες και τις ευθύνες που έχεις αναλάβει
Φτιάξε ένα πλάνο για να ξέρεις τι ακριβώς έχεις να κάνεις, τι εκκρεμεί και τι έχεις να παραδόσεις μόλις επιστρέψεις. Ένα ξεκαθάρισμα κι ένα συγύρισμα στο email σου και στον χώρο εργασίας σου, μπορεί να βοηθήσει από οποιοδήποτε άγχος ή οτιδήποτε άλλο ενδεχομένως πάει στραβά όσο θα λείπεις.

#2. Όρισε μια πολιτική επαφών
Επικοινώνησε με τους συναδέλφους και τους πελάτες σου, για να τους δηλώσεις την διάρκεια που δεν θα είσαι διαθέσιμη και όρισε μια συγκεκριμένη πολιτική επικοινωνίας για τον τρόπο απόκτησης οποιουδήποτε σημαντικού mail, εγγράφων κ.ο.κ.

#3. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις σου
Αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο βήμα, αλλά για να χαλαρώσεις πραγματικά στις διακοπές σου, πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αποσυνδεθεί από όλα. Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, viber, messenger, whatsapp και οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας μπορεί να σε βοηθήσει να διακόψετε προσωρινά τη συνήθεια να ελέγχεις συνεχώς τα εισερχόμενά σου. Αν κάνεις τα πρώτα δύο βήματα, θα πρέπει να είσαι σε θέση να «κατεβάσεις τον διακόπτη», να χαλαρώσεις και να αξιοποιήσεις στο έπακρον τις ημέρες σου.

Διάβασε ακόμη: 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις, όταν θες να ζητήσεις αύξηση