Το τέλειο βιογραφικό: Τέλειο στην όψη

Το τέλειο βιογραφικό: Τέλειο στην όψη

Εντυπωσιάστε με την πρώτη ματιά.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως οι άνθρωποι που σε κάθε εταιρεία είναι υπεύθυνοι να διαβάζουν βιογραφικά έχουν δει πολλά και συνήθως ξέρουν να ξεχωρίζουν τα καλά από τα κακά βιογραφικά με την πρώτη ματιά. Γι' αυτό, προσπαθήστε να ξεχωρίσετε, χωρίς όμως να γίνετε κραυγαλέοι. Σε προηγούμενα άρθρα έχουμε ήδη αναφέρει κάποια βασικά στοιχεία και συνεχίζουμε προτείνοντας τρόπους να κάνετε το βιογραφικό σας ακόμη πιο άψογο.

Αρχικά, αποφύγετε τα έτοιμα templates (πρότυπα) του Word, τα οποία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι και έχουν πλέον καταντήσει κουραστικά. Κοιτάξτε να διαλέξετε εσείς τη γραμματοσειρά, το μέγεθος και τον τρόπο που θα αποδώσετε το κείμενό σας, φροντίστε όμως να μην κουράζετε οπτικά τον αναγνώστη με ατέλειωτα Bold ή με πολύ μικρά γράμματα.

Στην αρχή του βιογραφικού παραθέτετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail, οικογενειακή κατάσταση (έγγαμη ή άγαμη), και προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μια φωτογραφία σας. Εννοείται πως η φωτογραφία θα απεικονίζει μόνο το κεφάλι σας, το οποίο θα είναι αξιοπρεπέστατο, με διακριτικό μακιγιάζ.