3 απλά μυστικά για να οργανώσεις καλύτερα τις ιδέες και τις σκέψεις σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 απλά μυστικά για να οργανώσεις καλύτερα τις ιδέες και τις σκέψεις σου

Και να μην τις ξεχάσεις ποτέ ξανά

Πόσες φορές δεν σου έχουν έρθει ιδέες για ένα project σχετικά με τη δουλειά σου ή και για διάφορα άλλα θέματα, τις οποίες πάντα ξεχνάς μέσα στα επόμενα λεπτά, εάν δεν έχεις προλάβει να τις μοιραστείς με κάποιον; Άσε, ξέρουμε την απάντηση. Σκέψου όμως πόσο καλύτερα θα ήταν αν είχες όλες τις ιδέες και τις σκέψεις σου συγκεντρωμένες σε ένα σημείο, και μπορούσες να τις βρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή;

Πολύ καλό δε νομίζεις; Δες 3 απλά μυστικά που μπορείς να ακολουθήσεις λοιπόν για να οργανώσεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου.

#1. Έχε πάντα ένα σημειωματάριο στο αυτοκίνητο σου
Εκεί στο ντουλαπάκι που βάζεις τα έγγραφα που αφορούν το αμάξι σου, μπορείς να έχεις πάντα κι ένα σημειωματάριο, στο οποίο θα μπορείς να γράφεις όλες τις ιδέες που σου έρχονται, όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένη γι’ αυτό, μιας και οι καλύτερες ιδέες σου έρχονται πάντα όταν βρίσκεσαι μακριά από τον υπολογιστή σου. Το αυτοκίνητο σου είναι ένα μέρος στο οποίο βρίσκεσαι αρκετές ώρες της ημέρας αν δουλεύεις, οπότε είναι ιδανικό για να έχεις κάπου ένα σημειωματάριο.

#2. Άφησε πάντα ένα χαρτί κι ένα στυλό στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σου
Ξέρεις πως ό,τι βλέπεις στον ύπνο σου το βράδυ δεν είναι πάντα τυχαίο. Κάθε όνειρο συνήθως θέλει κάτι να σου πει και σχετίζεται πάντα με τις συνθήκες ζωής σου, την οικογένειά σου, τη δουλειά σου, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Γι’ αυτό λοιπόν, καλό θα ήταν να προσέχεις τα όνειρά σου και να σημειώνεις οτιδήποτε σημαντικό σου έρχεται στο μυαλό σχετικά με αυτά.
Βλέπεις τα όνειρά μας ξεχνιούνται πολύ γρήγορα, οπότε ένα στυλό κι ένα χαρτί ή ακόμη και ένα σημειωματάριο, είναι μία πολύ καλή λύση για να σημειώνεις αμέσως ό,τι θυμάσαι από αυτά.

#3. Οργάνωσε τις ιδέες και τις σκέψεις σου
Και αφού έχεις συγκεντρώσει τις σκέψεις και τις ιδέες σου, ήρθε η ώρα να τις οργανώσεις με τέτοιον τρόπο, ο οποίος θα είναι χρήσιμος κι εύκολος να τον κατανοήσεις. Ένας απλός και γρήγορος τρόπος είναι να οργανώσεις τις ιδέες σου και να τις κατηγοριοποιήσεις. Ίσως να έχεις παρατηρήσει πως αρκετές από τις ιδέες σου συνδέονται ή είναι ίδιες θεματικά.

Σκέψου τι είναι αυτό που τις ενώνει και κάνε τις σαν μία ιδέα. Αν μάλιστα είναι αρκετές, μπορείς να δημιουργήσεις υποκατηγορίες οι οποίες ενδεχομένως να σε βοηθήσουν περισσότερο.

Οτιδήποτε και αν σε βολεύει από τα παραπάνω, έχε στο νου σου, πως το πιο σημαντικό είναι να καταγράφεις ό,τι σου έρχεται στο μυαλό και ενδεχομένως θεωρείς ασήμαντο.

Δες και αυτό: Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου; 5 απλοί τρόποι για να το πετύχεις