Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου; 5 απλοί τρόποι για να το πετύχεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου; 5 απλοί τρόποι για να το πετύχεις

Σταμάτα να δίνεις σημασία σε τοξικούς ανθρώπους

Η δουλειά σου είναι ο χώρος, στον οποίο καλώς ή κακώς περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου/καθημερινότητας σου, οπότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να νιώθεις χαρά και ευτυχία κάθε φορά που περνάς το κατώφλι του γραφείου σου.

Και αν νόμιζες πως δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου, έκανες λάθος. Μάλιστα, υπάρχουν 5 πολύ απλοί τρόποι για να το πετύχεις. Μπορεί οι αρκετές ώρες εργασίας να μην σε αφήνουν να δεις το θετικό της όλης κατάστασης, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Αν νιώθεις πως περιβάλλεσαι από τοξικούς ανθρώπους, που το μόνο που κάνουν είναι να σκέφτονται τον τρόπο με τον οποίο θα βγάλουν νοκ άουτ οφείλεις να τους απομακρύνεις από κοντά σου.

Και όχι φυσικά δεν σου λέμε να παραιτηθείς. Αλλά να κάνεις τον χώρο εργασίας σου πιο εύκολο και φιλικό ως προς εσένα. Αρχικά βγάλε και απομάκρυνε από την ζωή σου όλους αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους, μια καλημέρα είναι αρκετή.

Δες και αυτό: Ήξερες πως η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείς μπορεί να σου κοστίσει την πρόσληψη για δουλειά;

Στον δρόμο για τη δουλειά σου δώσε κίνητρα στον εαυτό σου για να αντιμετωπίσει τη μέρα. Σκέψου πως η δουλειά σου, σου επιτρέπει να έχεις ζωή και έξω από αυτήν. Μια θετική στάση και θετική ματιά θα κάνει την ημέρα πιο ευχάριστη και παραγωγική.

Θυμήσου πως εσύ είσαι πιο σημαντική από την δουλειά σου. Μην κάνεις «ένα» την προσωπικότητα σου με την δουλειά σου. Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι η δουλειά σου και η καθημερινότητα σου, πρέπει να λειτουργεί κατά έναν συγκεκριμένο και ορισμένο τρόπο. Απόλαυσε αυτό που κάνεις σήμερα και μη σκέφτεσαι τι θέλουν οι άλλοι για εσένα.

Οργάνωσε σωστά τον χρόνο σου. Στη λίστα των υποχρεώσεών σου συμπεριέλαβε και τις πιο μακροπρόθεσμες εργασίες σου, καθώς και τα πιο επικείμενα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Βάλε προτεραιότητες και κάνε τα πιο σημαντικά πράγματα πρώτα.

Επικεντρώσου σε ένα πράγμα τη φορά, ξεκινώντας πάντα από το πιο σημαντικό. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να αποστασιοποιηθεί ανησυχώντας για όλα τα άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν ή να χάνεις ενέργεια για μία ανεπιθύμητη κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Μείνε στη στιγμή και διαχειρίσου την σωστά. Να είσαι αδίστακτη (με την θετική έννοια) και να φροντίζεις για μια δουλειά προτού αυτή καταλήξει σε μια πιθανή λίστα αναβολής.

«Κατέβασε διακόπτη» αμέσως μόλις σχολάσεις. Είσαι ήδη στη δουλειά το ένα τρίτο του χρόνου σου, οπότε μην συνεχίζεις να ασχολείσαι με τη δουλειά σου και υποτιθέμενο ελεύθερο χρόνο σου. Νοητικά πες αντίο στη δουλειά σου, την στιγμή που φεύγεις από το γραφείο σου.

Δες τη δουλειά σου ως παιχνίδι. Η ζωή πρέπει να είναι διασκεδαστική και ακόμη και αν σκοπεύεις να περνάς το ένα τρίτο αυτής στη δουλειά σου, πρέπει επίσης να το απολαύσεις.

Διάβασε ακόμη: 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις, όταν θες να ζητήσεις αύξηση