3 tips για να μην ξοδέψεις πολλά σε αυτές τις γιορτές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 tips για να μην ξοδέψεις πολλά σε αυτές τις γιορτές

Κανένας δεν το θέλει αυτό

Ναι, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, και όχι μόνο επειδή συναντιέσαι και περνάς χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τα δώρα που ανταλλάζεις μαζί τους σου ανεβάζουν λίγο το ηθικό και σε κάνουν να νιώθεις ακόμη καλύτερα. Τι συμβαίνει όμως όταν έχεις να πάρεις πάνω από δέκα δώρα και τα οικονομικά σου δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φάση τους;

Θέλουμε αρχικά να ηρεμήσεις γιατί αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε σένα. Υπάρχει όμως τρόπος να μην ξοδέψεις όλον σου το μισθό στις γιορτές και γι’ αυτό σου έχουμε 3 tips για να ανταπεξέλθεις.

-Οι γιορτές είναι η τέλεια στιγμή για να αξιολογήσεις τα επερχόμενα έξοδά σου και να αναπτύξεις μια στρατηγική στις αγορές σου. Δημιούργησε έναν διαχειρίσιμο προϋπολογισμό και όρισε ένα ανώτατο όριο δαπανών για κάθε δώρο που σχεδιάζεις να αγοράσεις, συμπεριλαμβανομένων των διακοσμητικών, των δώρων και του φαγητού που ενδεχομένως θα φας έξω. Μπορείς επίσης σε ένα μπλοκάκι να γράψεις ακριβώς πόσα και τι ακριβώς χαλάς σε κάθε σου έξοδο ή αγορά, για να ξέρεις τι σου γίνεται.

-Μεταξύ των συναδέλφων σου, των φίλων σου και της οικογένειάς σου, η λίστα των ανθρώπων που χρειάζεται να αγοράσεις δώρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αν αναρωτιέσαι πώς θα τα αντέξεις όλα οικονομικά, ένας ειδικός προτείνει μία πολύ όμορφη λύση . Αντί να ανησυχείς για το πόσα χρήματα θα σε ξοδέψεις σε όλους αυτούς στη λίστα σου, πρότεινε την εναλλακτική λύση της δωρεάς σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που θα επιλέξετε όλοι μαζί.

- Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα στις διακοπές σου, χωρίς να κάνεις σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Εάν έχεις το ένα πάρτι μετά το άλλο ρίξε μια καλύτερη ματιά στη ντουλάπα σου ή δανείσου κάτι από μία φίλη. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις κάτι καινούργιο για να δείχνεις όμορφη και εντυπωσιακή.

Δες ακόμη: Ψωνίζεις online; 7 tips για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου και να γλιτώσεις χρήματα