Καλοκαιρινές δουλειές: Μήπως να γίνω ξεναγός;

Καλοκαιρινές δουλειές: Μήπως να γίνω ξεναγός;

Ξεναγήστε αυτούς που έχουν όρεξη για πληροφορία και βγάλτε ένα χαρτζιλίκι.

Αν έχει έρθει το καλοκαίρι κι εσείς ακόμη ψάχνετε για δουλειά, τότε μάλλον πρέπει να προσανατολιστείτε προς μία καλοκαιρινή, η οποία θα σας προσφέρει χρήμα, θα σας απομακρύνει από την απίστευτη βαρεμάρα την οποία βιώνατε όλο αυτό τον καιρό, αλλά θα είναι άσχετη με το αντικείμενό σας.

Σε προηγούμενο άρθρο προτείναμε να ασχοληθείτε με καλλιτεχνικές και χρήσιμες κατασκευές, τις οποίες μπορείτε να πουλήσετε. Αν όμως σας αρέσει να μιλάτε και να μοιράζεστε τις γνώσεις σας με άλλους, τότε μάλλον αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο, είναι το επάγγελμα του ξεναγού. Ακόμη κι αν δεν έχετε βγάλει μια αντίστοιχη σχολή, μπορείτε να στήσετε τη δική σας επιχείρηση, κάνοντας βέβαια τη δουλειά σας υπεύθυνα.

Μπορείτε να πάτε σ' εκείνο το νησάκι στο οποίο ζει η νεοδιορισθείσα φίλη σας, να μάθετε τα πάντα γι' αυτό, να στήσετε μια ιστοσελίδα (μια απλή wordpress αρκεί) και σε συνεργασία με ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο ή μόνη σας να πάρετε τους επισκέπτες του από το χέρι και να τους ξεναγήσετε στις ομορφιές, τις ιστορίες, το παρελθόν αλλά και το παρόν του. Σκεφτείτε το!