Τι δεν πρέπει να ξεχνάς όταν έχεις κάνει αίτηση για δουλειά

Τι δεν πρέπει να ξεχνάς όταν έχεις κάνει αίτηση για δουλειά

Έτσι θα ξεχωρίσεις.

Η ζωή αλλάζει, το ίδιο και διάφοροι τομείς που την περιστοιχίζουν. Η δουλειά, για παράδειγμα, ένας χώρος στον οποίο περνάς ένα σημαντικό κομμάτι της μέρας σου, τις περισσότερες φορές θα υποστεί αλλαγές. Αυτές μπορεί να είναι στη φύση μίας ήδη υπάρχουσας θέσης, στο ωράριο, στις αρμοδιότητες, αλλά μπορεί να αναφερόμαστε ακόμα και σε ένα εντελώς νέο ξεκίνημα για όποιους λόγους κι αν αυτό συμβαίνει.

Για να γίνει αυτό και αν δεν έχεις δεχτεί πρόταση από το υποψήφιο αφεντικό σου, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να στείλεις βιογραφικό στις επιλογές που σε ενδιαφέρουν. Από άλλους μπορεί να δεχτείς κατευθείαν email με πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διαδικασίας -όπως το σε πόσον καιρό θα λάβεις απάντηση- ενώ άλλοι ενδέχεται να μην απαντήσουν στην περίπτωση που δε σε έχουν επιλέξει. Εσύ, όμως, ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις: follow up.

resume cv


Οι εργοδότες και το hr τους λαμβάνουν πολλές αιτήσεις με το που αναρτούν την αγγελία. Οπότε, κάποιες μπορεί να μη λάβουν την προσοχή που οι αποστολείς τους θα ήθελαν. Κάνοντας follow up, όμως, με ένα email για να δεις την πορεία της αίτησής σου και θα ξεχωρίσεις και θα δείξεις ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον σου για τη συγκεκριμένη θέση.

Ειδικά το τελευταίο είναι κάτι που ένας υποψήφιος εργοδότης θα εκτιμήσει ιδιαίτερα, αφού θέλει στο δυναμικό του ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους αλλά και την εταιρεία που τους τη δίνει.