Μάσκα στη δουλειά; 4 tips για να τη φοράς για ώρες όσο πιο άνετα γίνεται

Νατάσσα Σχοινά
Μάσκα στη δουλειά; 4 tips για να τη φοράς για ώρες όσο πιο άνετα γίνεται

Είναι δύσκολο, αλλά αναγκαίο.

Όταν τον Μάρτιο άρχισε η περίφημη καραντίνα, όλοι έχασαν λίγο τα πατήματά τους μέχρι να συνηθίσουν τη νέα κατάσταση. Ο εγκλεισμός στο σπίτι ήταν το απαραίτητο μέτρο που θα περιόριζε τη διάδοση του ιού και, με τις αναμενόμενες δυσκολίες, το θέμα πήγε καλά στη χώρα μας. Ώσπου, έφτασε το καλοκαίρι και πάνω εκεί που νιώσαμε λίγο την έξοδο από το σπίτι, τα πράγματα χειροτέρεψαν και έχουμε φτάσει σε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων την ημέρα.

Τα πρόσφατα μέτρα, λοιπόν, τα περιμέναμε. Τα μελετούσαμε και ήρθαν. Και, ανάμεσα στα λοιπά, εντείνουν τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε χώρους με συγκέντρωση κόσμου, γι’ αυτό και οι εργοδότες υποβάλλουν καθεστώς χρήσης της κατά τη διάρκεια της βάρδιας. Ναι, φυσικά και μόνο στην ιδέα μπορεί να σε πιάνει δυσφορία. Είναι κατανοητό, όμως, αναγκαίο. Οπότε, το θέμα είναι τι να κάνουμε για να διευκολύνουμε την κατάσταση και να περάσουν αυτές οι ώρες όσο πιο άνετα γίνεται.

  • Προτίμησε τις μάσκες που είναι φτιαγμένες από 100% βαμβάκι, γιατί αυτές είναι που μπορούν να «αναπνεύσουν» περισσότερο.

  • Εφάρμοσε τη μάσκα, τόσο σφιχτά ώστε να αγκαλιάζει καλά το πρόσωπό σου, αλλά όχι τόσο που να νιώθεις ότι πιέζεσαι ή ότι πονάς.

  • Έχει και μία εφεδρική, ώστε, αν τη νιώσεις να ζεσταίνεται πολύ τώρα που είναι καλοκαίρι, να την αλλάζεις.

  • Αν έχεις ξηρό πρόσωπο, βάλε ενυδατική κρέμα πριν την εφαρμογή της μάσκας, για να αποτρέψεις πιθανούς ερεθισμούς στο δέρμα.